OZNANILA za Veliko noč, 20.4.2014

the_empty_tomb_and_resurrection_of_jesus_christ

Bratje frančiškani, ki delujemo v Novem mestu, želimo vsem blagoslovljene in doživete velikonočne praznike!

DANES PRAZNUJEMO NAJVEČJI PRAZNIK NAŠE VERE. Kristus je vstal in živi – veselo praznujte v krogu svojih domačih. Bratje frančiškani v Novem mestu smo v duhu povezani z vsemi vami in vam želimo blagoslovljene velikonočne praznike. Hkrati pa se zahvaljujemo za vse materialne in duhovne darove – Bog povrni!

Danes zvečer ob 18.30 bomo pred večerno mašo zapeli LITANIJE MATERE BOŽJE Z VELIKONOČNIMI ODPEVI. Lepo povabljeni.

Jutri, na VELIKONOČNI PONEDELJEK bodo sv. maše v naši cerkvi kot ob nedeljah. Ker je dela prost dan, ne bo verouka; verouk pa bo potem v torek, sredo in četrtek.

V teh dneh poteka tudi BIRMANSKA DEVETDNEVNICA pred praznikom sv. birme, ki bo v soboto, 26. aprila ob 15. uri. Birmovalec bo kanonik in prelat g. Janez Gril, ki se bo v sredo srečal tudi z birmanci. Molimo za stanovitnost in vztrajnost mladih ter za njihove družine!

Prihodnjo nedeljo je sv. maša ob 10. uri ne VELIKEM SLATNIKU za vse + Radeževe.

Za ROMANJE V BEOGRAD IN SKOPJE se še lahko prijavite. Odhod je prihodnjo nedeljo. Zbiramo že prijave za STANOVSKO ROMANJE v Koper in Istro ter prijave za OBLETNICO ZAKONSKIH JUBILANTOV. Oglasite se v župnijski pisarni.

V soboto ČISTIJO CERKEV farani iz ulic: Belokranjska cesta, Gotna vas, Ob potoku in Jedinščica.

Pri izhodu lahko dobite nekaj VERSKEGA TISKA: velikonočno številko Družine, Ognjišče za mesec maj, Besedo med nami in še veliko drugega.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.