OZNANILA za Svečnico, 2.2.2014

svecnica

DANES, NA PRVO NEDELJO V MESECU FEBRUARJU, ko pri mašah zbiramo denarna sredstva za potrebe naše cerkve in samostana, Vam ponovno iz srca izrekamo HVALA za vašo darežljivost in se še priporočamo. Stekle so priprave za obnovo hudih razpok na naši cerkvi in upamo, da bodo preko poletja do jeseni sanirane.
Na Velike Slatniku se je ob licitaciji suhomesnih izdelkov zbralo nekaj nad 900,00 €, kar je malo manj, kot se je nabralo pri vseh mašah v kloštru.
Hvala za pomoč pri pospravljanju jaslic in čiščenju naše cerkve. Pri slednjem delu, to je čiščenju, je želja, da bi se ekipe minulih dveh sobot okrepile, saj samo 4 roke naredijo manj in porabijo več časa.
Hvala tudi za pomoč pri organizaciji tradicionalne Lurške devetdnevnice, še posebej članom Župnijskega pastoralnega sveta, ki se bodo zahvalili v imenu župnije posameznim gostom. Hvala tudi za darove ob večernih nabirkah med devetdnevnico. Zahvalo izrekamo tudi Zvonetu Blažiču in njegovi ženi Meti za okrasitev naše cerkve.

Danes zvečer v naši cerkvi pričenjamo tradicionalno LURŠKO DEVETDNEVNICO. Toplo in prisrčno povabljeni vsak večer ob 17.15. v Luško kapelo, kjer bomo molili serafinski rožni venec in litanije Matere Božje; ob 18. uri pa bo vsak dan sveta maša, pri kateri bo nagovor povabljenega gosta.
V torek je po maši SREČANJE ZA VSE v Frančiškovi dvorani, v sredo prav tako srečanje v Frančiškovi dvorani ZA ZAKONCE IN STARŠE naših veroučencev in v soboto po maši bo SREČANJE ZA MLADE v Lenartovi dvorani. Ne zamudite enkratne priložnosti za osebno duhovno poglobitev. Pri večernih mašah bo v času devetdnevnice tudi nabirka za potrebe naše župnije.
K sklepu in procesiji, 11. 2. prinesite sveče v lončkih.

V pisarni lahko po vsaki sveti maši naročite MAŠNE NAMENE. S svojim mašnim namenom se lahko zahvalimo za prejete dobrote, prosimo za blagoslov ljudi, dogodkov in življenja pred nami, priporočamo božjemu usmiljenju naše pokojne sorodnike, prijatelje in dobrotnike. Sprejemamo za mesec marec, nekaj prostih terminov pa je tudi za mesec februar.

NA GOD SV. BLAŽA, V PONEDELJEK 3. 2. boste tako zjutraj kot zvečer po sv. maši mogli prejeti BLAŽEV BLAGOSLOV, kot prošnjo za obvarovanje bolezni v grlu in vsakega drugega zla.

ČETRTEK PRED PRVIM PETKOM, PRVI PETEK IN PRVA SOBOTA – obnovimo ljubezen do Jezusa in pobožno prejmimo zakramente sv. spovedi in sv. obhajila. Za duhovne poklice molimo vsak prvi četrtek ob 17h; na prvi petek in soboto pa pol ure pred večerno mašo obnavljamo posvetitev Jezusu in Mariji.

PATROCINIJ V BOLNIŠKI KAPELI NOVO MESTO bo v bolniški kapeli v sredo, 12. 2. Ob 18.30 bo molitev serafinskega rožnega venca in ob 19.30 sv. maša, ki jo bo daroval g. Igor LUZAR, voditelj Škofijske Karitas Novo mesto.

SVETA MAŠA ZA NOTRANJE OZDRAVLJENJE bo v mesecu februarju v četrtek, 13.2. ob 18. uri. Prav lepo povabljeni vsi. Po maši sledijo molitve nad posamezniki.

SPODBUDA ZA SPREJEM MOLITVENEGA KRIŽA. Drage družine, še posebej prvoobhajanske in birmanske, odločite se in sprejmite za en teden molitveni križ pred katerim boste molili za nove duhovne poklice. Vsak poklic, ki ga opravlja kristjan more biti duhoven, še posebej je to »poklic« matere in očeta.

ŽUPNIJSKO ROMANJE po nekdanji Jugoslaviji bo od 27. 4. do 1. 5. avtobus se počasi polni. Čim prej vplačajte akontacijo 100 €. Marca poravnajte drugih 100 € in do Velike noči ostalo, kar znese 309 €, če bo 40 potnikov. Ker je potnikov trenutno manj kot 20 smo romanje razširili tudi izven naše župnije.

SODELOVANJE PRI SV. MAŠI ob nedeljah ob 10. uri: v nedeljo, 9.2. sodeluje skupina VERA IN LUČ, v nedeljo 16.2. otroci 7. razreda. Zabeležite si v družinski koledar.

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE CERKVE: v soboto, 8. 2. župljani iz ulic: Ul. Ivana Roba, Drejčetova pot, Pot na Gorjance, Na lazu, Knafelčeva in Avšičeva in v soboto, 15.2. čisti mladina in birmanci.

STATISTIKA ZA JANUAR 2014:
Pokopali smo 7 župljanov: Franc RADEŽ (87), Frančišek MEDLE (80), Vera Frančiška RUKŠE (82), Janez KRAMAR (74), Ana Justina KRALJ (96), Almira Tea PENCA (88) in Marija KOBE (92).
Krstili smo Otona PLUTA.
Molimo za pokoj mrtvim in v tolažbo vsem žalujočim domačim. Predvsem pa molimo za starše in botre krščencev, da bi zmogli pričevati otrokom s svojo vero.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.