Oznanila za praznik Marije, Božje Matere, 1.1.2017

OZNANILA PDF

Z BOŽJIM BLAGOSLOVOM V NOVO LETO 2017

Koledar letošnjih božično-novoletnih praznikov je takšen, da smo božič in novo leto obhajali na nedeljo. Danes, na novega leta dan, se spominjamo Marije, Božje Matere. Današnji dan je tudi svetovni dan miru. »In naj bo mir vedno z vami«, poje znana črnska duhovna pesem. Kdo si ne želi miru? Ob vseh poročilih o vojnah, atentatih in drugih nesrečah se zdi, kot da je mir utopija, nekaj nemogočega. Kristjani verujemo, da je z Bogom mogoč mir, seveda pa si je zanj potrebno osebno prizadevati.
Papež vsako leto napiše novoletno poslanico. Letos, za 50. svetovni dan miru, ima poslanica naslov Nenasilje: stil politike za mir. Naj bo iz nje naveden kratek odlomek, ki nosi naslov, POT NENASILJA SE ZAČENJA V OKVIRU DRUŽINE. Takole papež nadaljuje: »Če je izvor nasilja v srcu ljudi, potem se pot nenasilja začenja v okviru družine. Ta je namreč okolje, kjer se nauči komunicirati in skrbeti za druge; kjer se trenja ali spori presegajo z dialogom, iskanjem dobrega za drugega, usmiljenjem in odpuščanjem. Iz družine se veselje ljubezni nato razširi po svetu in v družbi.«

Vsem ljudem dobre volje želimo bratje frančiškani blagoslovljeno, zdravo, uspešno in zadovoljno novo leto 2017 – BOG VAS ŽIVI!

LETO 2016 – STATISTIKA
Vsako leto nam ob koncu starega ali na začetku novega leta spregovorijo številke podeljenih zakramentov: krsta in poroke ter pogreba, ki je zakramental.

KRSTI:
Vseh je bilo 44:
– 27 deklic in 17 dečkov
– 13 zakonskih
– 7 civilnozakonskih
– 24 izvenzakonskih

POROKE:
Vseh porok je bilo 10 (8 pri nas in 2 drugod); 1 poroka je bila med krščenim in nekrščenim.

POGREBI:
Vseh pogrebov je bilo 57 (28 moških in 29 žensk); 24 je bilo previdenih in 33 neprevidenih, kar pomeni, da so umrli brez sv. zakramentov.

NEDELJA JEZUSOVEGA KRSTA
Vabljeni vsi, ki ste krščeni od 10.9.1967 do 6.11.1968 – torej v 1. letu naše župnije, pred 50. leti – da pridete k maši v nedeljo, 8. 1., ob 11.30. Skupaj se bomo Bogu zahvalili za milost sv. krsta.

*** NABIRKA ZA CERKEV IN SAMOSTAN TER POGOSTITEV PO DOPOLDANSKIH MAŠH bo v nedeljo, 8. 1. Priporočamo se za pecivo – HVALA.

ČIŠČENJE CERKVE
7. 1.: Belokranjska cesta, Gotna vas, Ob potoku in Jedinščica.

DNEVI, KI NAS POSVEČUJEJO: četrtek pred prvim petkom, prvi petek in prva sobota; vse dni VABLJENI k sv. maši in še prej pred Najsvetejše ob 17.30.

VERSKI TISK: eni ste nanj naročeni (lahko v pisarni vplačate naročnino za leto 2017!), drugi ga morete kupiti. Praznična dvojna številka Družine in druga literatura Vam je ponujena v branje in premišljevanje. Lahko si za 5,50 kupite tudi revijo JASLICE, kjer so predstavljene tudi naše lanskoletne jaslice.

CENE NAROČNIN: Družina – 101,40 € (če plačamo do konca januarja 2017 pa le 98,80 €), Ognjišče – 30,90 € (naročniki po pošti 31,70€), Misijonska obzorja – 9 € in Mohorjeva zbirka (šest trdo vezanih knjig) – 46 €.

VEROUK pričnemo po BOŽIČNO-NOVOLETNIH počitnicah čez teden dni v ponedeljek, 9. januarja 2017.

SREČANJE ZA BIRMANSKE BOTRE bo v soboto, 7. 1. ob 10. uri v Novem mestu, Baragov zavod v Šmihelu.

• IZLET – OGLED JASLIC: v soboto, 7. 1., vabljeni na ogled jaslic drugod po Sloveniji. Ogledali si bomo prenovljeni muzej jaslic na Brezjah, Tekčeve jaslice v Tržiču in morda še kje. Odhod avtobusa je iz Kandije ob 8. uri; cena je 10€. Še je pol avtobusa prostega – pohitite!

PRVOMAJSKO ROMANJE V LURD bo od 27. 4 do 1. 5. 2017. Prijave že zbiramo. Cena romanja za 5 dni je 380 €. Ob prijavi vplačate 100€; ostalo lahko po obrokih. Romanje organiziramo mestne župnije. Program je bil priložen oznanilom. Pohitite s prijavo.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.