OZNANILA za nedeljo KRISTUSA KRALJA VESOLJSTVA, 22.11.2015

OZNANILA v PDF

PO TEDNU ZAPOROV, TEDEN KARITAS
Minuli teden je bil TEDEN ZAPOROV pod naslovom »Nova in živa pot«. Vsakoletni teden zaporov nima namena niti častiti niti pomilovati posameznikov ali skupin povezanih z zapori, ampak osvetljuje resničnost in potrebe različnih skupin ljudi, ki se jih zapor dotika. Gre za prepoznavanje osebne vloge, da prosim Božje milosti za skupine in posameznike, ki so se znašli v situaciji hudodelstva. Molimo torej, da bi zaporniki zmogli stopiti na pot spreobrnjenja.
Pred nami pa je TEDEN KARITAS. Hvala vsem sodelavcem in vsem, ki s svojimi velikodušnimi darovi podpirate delovanje Karitas. Prihodnjo nedeljo bo nabirka prav za karitativne namene. Več o delovanju naše Župnijske karitas si preberite v PRILOGI oznanil.

Danes goduje SV. CECILIJA, zavetnica cerkvenih pevcev in cerkvene glasbe. Hvala naši organistki Snežki Podpečan za njeno požrtvovalno igranje ob nedeljah pa tudi med tednom. Hvala pevovodjem: Sonji Pirc, Mateju Burgerju, Tamari Plut in Katji Mihalič. Nenazadnje hvala vsem pevkam in pevcem iz vseh štirih zborov, pa tudi vsem, ki radi in z veseljem sodelujete pri ljudskem petju. Naj še naprej vaše prepevanje bogati naša bogoslužja. Kristus Kralj je večno plačilo za vsa naša dobra dela.

V sredo, 25. 11., bo v Baragovem zavodu v Šmihelu simpozij ob 10-LETNICI NAŠE NOVOMEŠKE ŠKOFIJE. V Ljubljani na Tromostovju pa bo sv. maša ob PRVI OBLETNICI ŠKOFOVSKEGA POSVEČENJA ljubljanskega nadškofa metropolita MSGR. STANETA ZORETA OFM; z njim se bomo Bogu zahvaljevali tudi slovenski frančiškani, saj je bil vzet iz naše srede in postavljen za pastirja ljubljanske metropolije.

SKLENILI SMO KROG – »od Lenarta do Lenarta« si vzemite, kdor še nima, na policah za verski tisk.

ADVENTNI VENČKI – starši z otroki ste lepo povabljeni v soboto, 28. 11. od 9. do 12. ure, na izdelavo adventnih venčkov; delali jih boste skupaj s sodelavci Župnijske karitas.

V župnijski pisarni lahko dobite KOLEDARJE: Marijanskega, namiznega in listnega ter Družinsko pratiko.

Potem, ko se je končala Obnova SISTEMA OGREVANJA v našem samostanu in cerkvi, se je ozračje lahko ohladilo in snežinke lahko pokrijejo zemljo. V prihodnjih dneh bo zagnano tudi ogrevanje cerkve. Hvala za vse vaše darove!

VERSKI TISK: Ob izhodu si vzemite Družino in Ognjišče za mesec december ter revijo Brat Frančišek.

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE CERKVE
28.11.: Našo cerkev čistijo in krasijo župljani iz Žabje vasi, Šentjernejske ceste, Lobetove in Na Tratah.

SV. MIKLAVŽ vabi, da mu pomagate pri oblikovanju daril za predšolske in šolske otroke do 3. razreda. Med nas bo prišel v soboto, 5. 12. ob 16. uri. Oglasite se v župnijski pisarni ali pri policah za verski tisk, kjer so prijavnice! Oddajte jih v nabiralnik pri pisarni.

DRUGO PREDAVANJE ZA STARŠE IN KATEHETE, ki ga organizira Društvo katoliških pedagogov – OE Novo mesto bo v torek, 24. 11. 2015 ob 19.00 v Šmihelu pod naslovom: TRMA IN POSTAVLJANJE MEJA. Predavateljica je DR. ANDREJA POLJANEC, univ. dipl. psih, spec. zakonske in družinske terapije. VABLJENI!

SVETO PISMO
Kdor si želi boljšega poznavanja SVETEGA PISMA stare zaveze, se lahko udeleži niza štirih predavanj, ki se bodo vrstila ob četrtkih popoldne od 16.00 do 19.00 v Baragovem zavodu v Šmihelu.
Predaval bo dr. Marijan Peklaj in sicer: 19. in 29. novembra ter 3. in 10. decembra 2015. Vstop je prost.

PRVOMAJSKO ROMANJE 2016 bo letos na Slovaško in Madžarsko: V Velehrad k sv. Metodu, v Šašlin, Levoča, Košice in k Sv. Martinu v Sombotelu. Potekalo bo od 24. do 27. aprila 2016. Cena je 295€. Ob prijavi vplačajte 100€. Romanje organizira Društvo prijateljev Svete dežele.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.