OZNANILA za mesec JULIJ 2015

OZNANILA v PDF

Na ČETRTEK PRED PRVIM PETKOM, 2. julija, bomo ob 18.30 uri v ČEŠČENJE izpostavili Najsvetejše in molili za nove duhovne poklice in svetost že poklicanih!

Na PRVI PETEK v mesecu, 3. julija, bomo dopoldne OBISKALI BOLNIKE IN OSTARELE po domovih in jim omogočili prejem zakramentov sv. spovedi in obhajila!

V soboto, 11. julija, obhajamo praznik SV. BENEDIKTA, zavetnika Evrope.

V sredo, 15. julija, obhajamo praznik SV. BONAVENTURA, škofa in cerkvenega učitelja, ki je zavetnik frančiškanskih bogoslovcev. V naši cerkvi najdemo njegovo podobo na levi strani glavnega oltarja. Ob tem ne pozabimo moliti in prositi za nove duhovne poklice!

Slovesni BLAGOSLOV OBNOVITVENIH DEL na Potovem Vrhu bo na MARJETINO ŽEGNANJE, 19. julija ob 10. uri. Blagoslov bo opravil generalni vikar novomeške škofije, prelat Božidar Metelko. Zaupamo in verjamemo v gostoljubnost in postrežljivost »potovčanov«. Po maši sledi druženje pred vaško lipo.

V četrtek, 23. julija, obhajamo praznik SV. BRIGITE, sozavetnice Evrope.

V nedeljo, 26. julija ob 10. uri, v Smolenji vasi obhajamo ANINO ŽEGNANJE.

V nedeljo, 26. julija, obhajamo t.i. KRIŠTOFOVO NEDELJO. Po vseh mašah bomo blagoslovili avtomobile, za vsak srečno prevožen kilometer pa boste lahko darovali za akcijo MIVA.

Od 1. junija do 31. avgusta NI DEŽURSTVA v ŽUPNIJSKI PISARNI. Pisarna je odprta vsak dan po jutranji in večerni sv. maši.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.