OZNANILA za 6. nedeljo med letom, 15.2.2015

OZNANILA v PDF

POST 2015
Danes je druga predpostna nedelja, ko poslušamo drugi del pisma slovenskih škofov »Vgrajujte se kot živi kamni!«, ki govori o pomenu laikov v Cerkvi.
Na PEPELNIČNO SREDO, 18. 2., pričnemo 40-dnevni postni čas. Kot zadnja leta, smo tudi letos povabljeni, da se pridružimo AKCIJI SLOVENSKE KARITAS 40 dni brez alkohola, kot solidarnost z vsemi, ki trpijo zaradi te nesrečne zasvojenosti in tudi vsemi, ki nosijo posledice zaradi alkoholizma njihovih bližnjih. Poleg te solidarne odpovedi pa smo povabljeni še k drugim postnim odpovedim; vse z namenom, da bi bili svobodnejši in bolj odprti za Božjo govorico.
Povabljeni k molitvi KRIŽEVEGA POTA, ki ga bomo pri nas molili vsak petek, nedeljo in torek, pol ure pred večerno mašo.

POSTNA POSTAVA za leto 2015
Strogi post je na pepelnično sredo (letos 18. februarja) in na veliki petek (letos 3. aprila). Ta dva dneva se zdržimo mesnih jedi in se lahko le enkrat na dan do sitega najemo. Strogi post veže od izpolnjenega 18. leta do začetka 60. leta. Samo zdržek od mesnih jedi je na vse petke v letu. Zunaj postnega časa smemo zdržek od mesnih jedi zamenjati s kakim drugim dobrim delom pokore ali ljubezni do bližnjega. Zdržek od mesnih jedi veže vernike od izpolnjenega 14. leta. Kadar je praznik (cerkveni ali državni) na petek ali je kakšna slovesnost v družini (poroka, pogreb …), post in zdržek odpadeta.

HVALA vsem, ki ste kakorkoli pripomogli k lepemu obhajanju letošnje LURŠKE DEVETDNEVNICE; hvala vsem zvestim molivcem, ki ste dan za dnem prihajali, bodisi peš ali z avtom. Še posebej hvala organistki Snežki Podpečan, ki se je zelo potrudila in bila vse večere prisotna na orglah. Hvala župnijskemu zboru in seveda tudi Frančiškanskemu komornemu zboru, ki je s petjem popestril zaključno slovesnost v čast Lurški Gospe. Naj bo na tem mestu napisana tudi zahvala našemu bolniškemu kuratu p. Marku Novaku, ki izredno požrtvovalno skrbi za bolnike v naši novomeški bolnišnici. Njemu in vsem, ki ste zvesti vsak teden pri sv. maši v bolnišnični kapeli, čestitamo ob minulem lurškem prazniku. Naj Vam Lurška Gospa izprosi potrebnih milosti.

BOLNIŠKA KAPELA bo v času gradnje nove urgence prestavljena v začasen prostor, ob koncu del pa bo dobila nove prostore.

Na policah za VERSKI TISK si vzemite spominsko fotografijo Lurške devetdnevnice 2015 ter novo Družino in Ognjišče.

Veroukarjem želimo mirne in zdrave ZIMSKE POČITNICE. Verouk se ponovno prične v ponedeljek, 23. 2. 2015.

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE CERKVE
V soboto, 21. februarja 2015, so na vrsti župljani iz Malega Slatnika, Male in Velike Cikave ter ulic Milana Majcna, Ilke Vaštetove in Slančeve. Obvestite se med seboj in pridite v čim večjem številu.

MLADI – FLM
Od 20. do 22. februarja gre FLM na duhovno-počitniško druženje na Daleč hrib. Spremljal jih bo br. Janez. Želimo jim, da si naberejo novih duhovnih in telesnih moči.

Tudi MINISTRANTI vabljeni prihodnji vikend na počitniško druženje v Bohinjsko Bistrico.

LUČ, KI SVETI – 23. KLARIN DAN MLADIH: Po križu k Luči, bo v Nazarjah pri sestrah klarisah, 20. in 21. februarja 2015, v letu posvečenega življenja.
PRIDI! Skupaj bomo molili zate, za prijatelje, za mlade, da bi našli pot k Luči.

PRVOMAJSKO ROMANJE V ASSISI od nedelje 26. 4. do srede 29.4.
Za župnijsko romanje v Frančiškovo mesto Assisi pohitite s prijavami. Cena romanja je 239 EUR. Otroci do 12. leta v sobi z 2 odraslima osebama plačajo 189€. Ob prijavi je potrebno vplačati 100€. Prijavljenih je že 20 oseb. Romanje je zelo primerno kot darilo za birmanca.

KATEHUMENI
Vabljeni vsi, ki bi želeli prejeti manjkajoče zakramente krščanskega uvajanja (krst, obhajilo in birmo), da se priključite novi skupini katehumenom.
Prvo srečanje je na 1. postno nedeljo, 22.2. ob 19. uri. Za informacije lahko pokličete p. Petra Vrabca na telefon: 031-792-922.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.