Oznanila za 5. postno nedeljo, 2.4.2017 – TIHA

OZNANILA PDF

TIHOTA IN PREMIŠLJEVANJE

Preden vstopimo v teden Jezusovega trpljenja, je pred nami Tihi teden, ki ga zaznamujejo ponekod pokriti oltarji ali križi. Bolj kot na to, kar vsak dan gledamo v cerkvi na oltarjih, bi naj v tihoti svojega srca pogledali v svojo notranjost, se zamislili in resnično Jezusovemu trpljenju pridružili svoje trpljenje. Tiha nedelja ne pomeni, da ne govorimo, ampak da govorimo premišljeno, morda tudi bolj spoštljivo pred svojimi najbližjimi. Kdor trenira, bo postal uspešen – splača se truditi.

Danes, 2. 4., vabljeni na naš tradicionalni križev pot za družine.
Ob 15. uri se dobimo na Potovem Vrhu.

SREČANJE BOLNIH IN OSTARELIH
Cvetna sobota je že nekaj let rezervirana za srečanje bolnih in ostarelih naše župnije. Statistično gledano je slednjih vedno več, je pa tudi med nami veliko bolnih. Tako bolezen kot starost za seboj potegneta še osamljenost. Sodelavci Župnijske karitas organizirajo srečanje v soboto, 8. 4. ob 14.30, ko se bo v cerkvi pričela molitev rožnega venca, priložnost pa bo tudi za sv. spoved. Ob 15. uri bo sv. maša in po njej bratsko in sestrinsko druženje v naši veliki samostanki obednici ob sladkih dobrotah, čaju ter kavi; ne bo manjkala glasba in otroški nasmeh. Vabimo vse, ki imate med seboj take, katerim je srečanje namenjeno, da jim to omogočite s prevozom. Če bi kdo potreboval poseben prevoz, naj to javi ali na Župnijsko karitas 040/317-705 ali direktno župniku p. Krizostomu.
Dobrosrčne žene naprošamo za pecivo, ki ga prinesite v klošter do sobote, 8. 4. zvečer – Bog povrni!

MISIJON PO RADIU OGNJIŠČE
se prične danes, 2. 4. in poteka ves teden do sobote, 8. 4. Program je na tej spletni povezavi. Vabimo, da ga spremljate.
V sklopu misijona je tudi SPOVEDNI DAN, to je petek, 7. 4.; tudi pri nas bomo ves dan, od 7.30 ure zjutraj, do konca večerne sv. maše, na razpolago za sveto spoved. Izkoristite priliko in ne čakajte na spoved na zadnje dni posta.

OLJČNE VEJICE
dobivamo zadnja leta iz istrskih župnij. Z vašimi dobrohotnimi prostovoljnimi prispevki boste podprli njihovo delo in prizadevanje. Hvala za vsak vaš dar, ki ga oddajte v nabiralnik pri oljkah.

CVETNA NEDELJA
Kot prejšnja leta, bomo tudi letos na cvetno nedeljo, 9. 4., pri vseh mašah blagoslavljali zelenje. Še posebej slovesni blagoslov bo ob 10. uri pred cerkvijo na trgu. Pri vseh mašah se bo bral tudi pasjon, poročilo o Jezusovem trpljenju.

ČIŠČENJE CERKVE
8. 4.: Ulice: Ivana Roba, Drejčetova pot, Pot na Gorjance, Na lazu, Knafelčeva in Avšičeva.

OZNANILA IN POVABILA

REDNA SEJA ŽPS bo v ponedeljek, 3. 4. ob 20. uri.

SPOVEDOVANJE OTROK bo v tednu med Tiho in Cvetno nedeljo v času njihovega rednega verouka.
VEROUKA NE BO 14 dni, od 9. do 20. 4.!

SESTANEK ZA STARŠE BIRMANCEV bo v sredo, 5. 4., ob 10. in 18. uri. Starši, lepo povabljeni!

KRIŽEV POT
– v torek, 4. 4.: vodijo zakonci iz naših zakonskih skupin;
– v petek, 6. 4.: vodijo veroučenci in veroučenke 8. razreda.
LEPO POVABLJENI K MOLITVI IN PREMIŠLJEVANJU!

VELIKONOČNE ČESTITKE – žene iz skupine Ročna dela so ročno izdelale res lepe velikonočne čestitke, ki jih morete za 2 € dobiti v župnijski pisarni.

ZAKONSKI JUBILANTI letos praznujejo svoj zakonski jubilej pri maši ob 11.30, v nedeljo, 14. 5. Vsi, ki ste skupaj v zakonu že: 5, 10, 15, 20, 25, 30, 35, 40, 45, 50 ali celo več let, se prijavite v župnijski pisarni.

STANOVSKO ROMANJE FANTOV IN MOŽ v Zgornjo Savinjsko dolino, kjer se bomo srečali s splavarji in gozdarji. Romanje bo v soboto, 13. maja. Za ceno 30 € se lahko že prijavite v župnijski pisarni.

PRVOMAJSKO ROMANJE V LURD bo od 27. 4. do 1. 5. 2017. Cena romanja za 5 dni je 380 €. Ob prijavi vplačate 100€; ostalo lahko po obrokih. POHITITE Z ODLOČITVIJO, ŠE VEDNO SO PROSTA MESTA!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.