Oznanila za 5. nedeljo med letom, 5.2.2017

OZNANILA PDF

Lurška devetdnevnica 2017 v kloštru

Molitev serafinskega rožnega venca v Lurški kapeli vsak dan ob 17. uri,
sv. maša ob 18. uri.

PROGRAM, ki je še pred nami:

4. dan: nedelja, 5.2.:
p. Peter LAVRIH, Župnija je in pije
pri studencu

5. dan: ponedeljek, 6.2.:
p. Jože URBANIJA, Župnija
vzgaja bodoče duhovnike

6. dan: torek, 7.2.:
p. Marjan ČUDEN, Župnija raste iz
karizmatičnih darov

7. dan: sreda, 8.2.:
p. Niko ŽVOKELJ, V župniji smo si
med seboj zelo različni
* po maši srečanje:
Obujamo spomine s p. Nikom

8. dan: četrtek, 9.2.:
s. Magda BURGER ND, V župniji se
učimo o človeku, Jezusu in Cerkvi

9. dan: petek, 10.2.:
p. Janez Papa, V župniji rad
sodelujem

Sobota, 11. 2.: Praznik Lurške Matere Božje in SVETOVNI DAN BOLNIKOV
– ob 18. uri sv. maša in po njej procesija z lučkami ter petimi litanijami Matere Božje, vodi upokojeni g. nadškof Alojz Uran:
Marija, varuj nas in našo župnijo.

NOVA OPREMA ZA KAPELO V NOVOMEŠKI BOLNIŠNICI
Pred nekaj meseci je vodstvo naše bolnišnice v Novem mestu dodelilo manjši, a prijeten prostor za kapelo. Takoj se je pokazalo, da dosedanja oprema ni primerna, da potrebuje prenovo. Arhitekt g. Matija Marinko je pripravil zelo dober načrt in zdaj smo pred izvedbenimi deli. Prenova je zahtevna po denarni plati in uresničimo jo lahko le skupaj: s podporo dobrotnikov, s pomočjo tudi Vas, sester in bratov v naših občestvih. Ljubeznivo prosimo za Vašo pomoč, za dar, ki ga le zmorete prispevati za kapelo v naši bolnišnici – vsak Vaš dar je dragocen.
***NAMENSKA NABIRKA za bolnišnično kapelo bo v nedeljo, 12. 2., pri sv. mašah. Dobri Bog naj Vam povrne s svojimi milostnimi darovi.
V imenu gradbenega odbora in bolnišničnega občestva, p. Marko Novak, frančiškan in bolnišnični duhovnik.

VABLJENI NA VODENI OGLED NAŠEGA SAMOSTANA
Na Kulturni praznik, v sredo, 8. 2., bo popoldan od 15h do 17h vodeni ogled po Novem mestu; skupina si bo ogledala tudi naše kloštrske znamenitosti. Ta ogled bo v sklopu odprtih vrat našega samostana; organizira ga Turistično informacijski center – TIC NM v sodelovanju s samostanom. Izkoristite priliko in pridite – dobrodošli.

ČIŠČENJE CERKVE
10. 2. ob 19.30: Smolenja vas, Petelinjek, Potov Vrh, Križe in Veliki Slatnik.

POVABILA IN OZNANILA

• ADVENTNA AKCIJA 2016 – OTROCI ZA OTROKE je v naši župniji s 350. otroki pri verouku, prinesla 269,19€ iz 20 nabiralnikov, ki so bili vrnjeni.

• JASLICE 2016 so pospravljene. Še enkrat hvala za postavitev in tudi skupini, ki jih je v 3 urah pospravila. V nabiralniku se je nabralo skoraj 1000 €. Polovico, 500€ je bilo nakazano na Društvo Anin sklad – družine z več otroki.

• Redna seja ŽPS bo v ponedeljek, 6. 2., po večerni sv. maši v Lenartovi dvorani.

• SVETOVNI DAN BOLNIKOV – 11. 2. – Za srebrni jubilej, 25 let svetovnega dneva bolnikov, ki bo, tako kot vsako leto, 11. februarja, na god lurške Matere Božje, je papež Frančišek napisal poslanico z naslovom Čudenje nad Božjimi deli: Velike reči mi je storil Vsemogočni. Osrednja svetovna slovesnost bo v Lurdu, pri nas pa v narodnem svetišču Marije Pomagaj na Brezjah v soboto, 11. februarja, ob 10. uri. Slovesnost bo vodil ljubljanski pomožni škof msgr. dr. Franc Šuštar.

PRVOMAJSKO ROMANJE V LURD bo od 27. 4 do 1. 5. 2017. Cena romanja za 5 dni je 380 €. Ob prijavi vplačate 100€; ostalo lahko po obrokih. Romanje organiziramo mestne župnije kot pripravo na mestni misijon. Drugi avtobus se že polni; nekje 20 mest je še prostih. Romanje je zelo primerno kot darilo birmanskega botra svojemu birmancu. Pohitite s prijavami, zato se oglasite v župnijski pisarni!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.