OZNANILA za 4. nedeljo med letom, 1.2.2015

OZNANILA v PDF

JASLICE SMO POSPRAVILI, OSTAJA LUČ UPANJA!
Še enkrat iskrena hvala vsem mladim pri oblikovanju letošnjih jaslic. Hvala vsem, ki ste v petek zvečer in v soboto podrli jaslično kuliso, v soboto cerkev počistili in potem v sobotnih večernih urah po pridnih rokah Zvoneta in Mete Blažič cerkev okrasili za naše novo praznovanje. Jaslice so se res umaknile, vendar v srcih ostaja luč upanja, da je Gospod vedno med nami. Na poseben način se bomo tega kot župnija spominjali v prvih 11. dneh meseca februarja, ko bomo obhajali LURŠKO DEVETDNEVNICO.

V ponedeljek, 2. 2. po večeri maši, je še zadnja redna seja ŽPS v »starem« sestavu. Hvala vsem članom za odgovorno sodelovanje. Hkrati pa prošnja celotnemu župnijskemu občestvu, da v prihodnjih dneh zavzeto molimo za izbiro novih članov.

V sredo, 4. 2. bo v BOLNIŠNIČNI KAPELI »patrocinij« ob godu Lurške Matere Božje. Vabljeni k sv. maši ob 19.30, ki jo bo daroval novomeški škof msgr. Andrej Glavan.

Na policah za VERSKI TISK si vzemite novo Družino in Ognjišče z mesec februar.

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE CERKVE
V soboto, 7. februarja 2015, so na vrsti župljani iz ulic: Ragovska, Jakčeva in Maistrova.

GOSPODOVO DAROVANJE V TEMPLJU – SVEČNICA – 2.2.
Lepo povabljeni k sv. maši ob 8. in 18. uri. Blagoslovili bomo sveče zato jih prinesite s seboj.
Lahko se pridružite tudi redovnikom in redovnicam ob dnevu posvečenega življenja. Sv. maša bo ob 10. uri v novomeški stolnici.

GOD SV. BLAŽA – 3.2 – vabljeni k prejemu Blaževega blagoslova.

ŽUPNIJSKI PASTORALNI SVET (9. in 10 člen)
Pravico biti izvoljen ima vsak župljan, ki je izpolnil 16 let in je prejel zakramente uvajanja ter je v polnem občestvu s katoliško Cerkvijo ter ga odlikuje trdna vera, nravno življenje in razsodnost.

MLADI
NE pozabite na srečanje v času Lurške devetdnevnice v soboto, 7.2. ob 18. je sv. maša in po njej srečanje v Lenartovi dvorani.

VEROUČENCI od 4. do 6. razreda bodo na duhovnih vajah od 6. do 8. 2. na Bledu. ŠE se lahko prijavite pri p. Krizostomu. Vredno je izkoristiti čudovito priložnost.

PODARIM DOBIM
Papež Frančišek nenehno spodbuja, naj skrbimo za uboge med nami. Danes imamo priložnost, da preko dobrodelne pobude Podarim dobim podarimo sporočilo evangelija tistim v Sloveniji, ki to oznanilo novega upanja najbolj potrebujejo.
Vzemite si zloženke na policah za verski tisk!!!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.