OZNANILA za 4. adventno nedeljo, 21.12.2014

OZNANILA v PDF

VESELI SE MARIJA!

Smo v božični 9-dnevni pripravi na praznik Gospodovega rojstva. Na 4. ADVENTNO NEDELJO zagorijo vse štiri svečke na adventnem venčku, pred nas pa stopi Božja Mati Marija od angela pozdravljena. Angel ji oznani veselo novico, Marija pa se po človeško prestraši, a na zadnje v vsej svobodi odgovori Bogu: »Zgodi se mi po Tvoji besedi!«. Marijin ZGODI SE, je DA našemu odrešenju v Jezusu Kristusu, našemu veselju in sreči. Zato v teh zadnjih dneh postorimo vse za srečo in zadovoljstvo v nas in med nami.

V dneh pred božičem SPOVEDUJEMO VSAK DAN od 7.30 do 19h. Ne čakajte na zadnje ure svetega večera.

Župnijske jaslice, ki jih postavljajo naši mladi, dobivajo svojo podobo.

Prosimo za POMOČ PRI ČIŠČENJU NAŠE CERKVE, saj so odri na koru odstranjeni. Pospravljali bomo v ponedeljek, 21.12. od 9.30 naprej in tudi popoldan, če bo potrebno. Hvala za vsako podarjeno roko.

HVALA vsem, ki nas vedno znova razveselite s kolinami in drugimi dobrotami iz vaših domov. Res čutimo Vašo darežljivost zato se vas vsak torek spominjamo pri naših skupnih molitvah, ob prvih sobotah pa pri sveti maši.

V teh zadnjih dneh BOŽIČNE DEVETDNEVNICE ste še posebej povabljeni k večernim mašam ob 18. uri, ko spoznavamo božje in človeške kreposti preko svetopisemskih oseb. Otroci za udeležbo prejmejo vsak dan en košček sestavljanke.

SVETE MAŠE na SVETI VEČER:
– ob 18h je VIGILIJA božičnega praznika in zaključek božične devetdnevnice;
– ob 20.30 maša svete božične noči za družine.
– Ob polnoči bo POLNOČNICA za župnijo; polnočni maši pa bosta tudi v Smolenji vasi in na Potovem vrhu.

TRADICIONALNI BOŽIČNI KONCERT Frančiškanskega komornega zbora z orkestrom bo, kot že 14 let do sedaj, na sam božični dan, 25. 12. po večerni sveti maši, ki je ob 18. uri. Lepo povabljeni!

V soboto, 27. decembra, ČISTIJO IN KRASIJO NAŠO CERKEV župljani iz Smolenje vasi, Petelinjeka, Potovega Vrha, Križ in Velikega Slatnika. Pridite, vsaka roka pomaga, da je delo hitreje in bolje opravljeno.

Na NEDELJO SVETE DRUŽINE, 28. 12., bo pri vseh mašah BLAGOSLOV OTROK.

Ob izhodu si na policah za VERSKI TISK vzemite novo Družino.

Veroukarji imajo 14-dnevne počitnice. Verouk se nadaljuje zopet v ponedeljek, 5.1.2015!

Vsem sodelavcem v župniji in samostanu ter vsem obiskovalcem naše cerkve želimo bratje frančiškani blagoslovljeno praznovanje božiča. Novorojeni Kralj je razlog našega veselja in praznovanja!

ROMARSKI IZLET organiziramo v soboto, 3. 1. 2015. Šli bomo na OGLED JASLIC v Brestanico in Jurklošter ter živih jaslic v Studenice pri Poljčanah. Ustavili se bomo še kje. Predviden je en topel obrok. Prijave sprejemamo v pisarni. Cena je za odraslo osebo 25 € in za otroka 15 €. Vabljeni!

ŽUPNIJSKI PASTORALNI SVET – sklepi 2. pole: SVETO PISMO:
1. Lističi z različnimi izbranimi stavki iz Svetega pisma.
2. Sveto pismo bomo dali na vidno mesto v cerkvi in povabili ljudi, da ga prebirajo v klopi.
3. Za otroke pripravimo svetopisemske urice.

DUHOVNE VAJE ZA OTROKE od 4. do 6. razreda: Naša župnija skupaj s sestrami salezijankami iz Bleda organizira duhovne vaje za naše veroučence, ki bodo od 6. do 8. februarja 2015. Po praznikih bodo otroci pri verouku prejeli prijavnice.

ORATORIJ NOVO MESTO 2015 bo potekal od 29. junija do 5. julija 2015. Na voljo je že PRIJAVNICA ZA ANIMATORJE!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.