OZNANILA za 4. adventno nedeljo, 18.12.2016

OZNANILA PDF

 

TEČEJO ZADNJI DNEVI ADVENTA

V petek, 16. 12., smo pričeli z božično 9-dnevnico. »Kralja ki prihaja, pridite molimo!«, odmeva vsak večer na začetku sv. maše. Ne dopustimo, da nam svet s potrošniško in nakupovalno mrzlico odvzame čar in bistvo božiča. Resnično se pripravimo na prihod Boga med nas. Molitev in sv. spoved ter trenutek za bližnjega – to je samo nekaj korakov, kot pomoč v pripravi.

SVETA SPOVED
V ponedeljek, 19. 12. in torek, 20. 12., bomo spovedovali od 7.30 do 9h in od 17h do konca večerne sv. maše.
DEŽURANJE PREKO DNEVA: od srede, 21. 12. do sobote, 24. 12., bomo na razpolago za sv. spoved: od 7.30 do 12.00 in od 14h do konca večerne sv. maše ob 18. uri. Na Sveti večer bomo zaključili s spovedovanjem ob 17h.
Ne čakajte na zadnje ure adventa.

BOŽIČNA VIGILIJA, POLNOČNE IN BOŽIČNE SV. MAŠE, 24. in 25. 12.
 prva božična maša – vigilija, z zaključkom božične 9-dnevnice bo 24. 12. ob 18. uri;
 na Sveti večer ob 17h, bo sv. maša tudi v novomeški porodnišnici;
 otroška ali družinska »polnočna« maša bo ob 20.30, pred njo bo ob 20h polurni Božični program, ki ga pripravlja dramska skupinica; pri tej maši bo tudi blagoslov otrok.
 ob polnoči bo sv. maša v kloštru, med katero bo ljudsko petje;
 polnočna maša je tudi na podružnici Smolenja vas in na Potovem Vrhu. Navodilo za Potov Vrh: eno uro prej se dobijo pohodniki ob sotočju treh potočkov pod cerkvijo na Velikem Slatniku na blagoslovu lesenih jaslic in nato sledi pohod proti Potovemu Vrhu, kjer bo sv. maša – lepo povabljeni!
 na praznik Gospodovega rojstva bodo sv. maše kot ob nedeljah; ob 10h je sv. maša tudi na Velikem Slatniku in zvečer ob 19.30 v kapeli novomeške bolnice.

MARIJA ROMARICA
se je podala na pot od družine do družine. Na Sveti večer bo končala svojo romarsko pot. Naj bo Marija tista, ki bo s svojimi prošnjami pomagala našim družinam pripraviti prostor Emanuelu – Bogu, ki je z nami!

IZLET – OGLED JASLIC
Vabljeni na ogled jaslic drugod po Sloveniji. Izlet načrtujemo za soboto, 7. 1. Ogledali si bomo prenovljeni muzej jaslic na Brezjah, Tekčeve jaslice v Tržiču in morda še kje.

PRVOMAJSKO ROMANJE V LURD
bo od 27. 4 do 1. 5. 2017. Prijave že zbiramo. Cena romanja za 5 dni je 380 €. Ob prijavi vplačate 100€; ostalo lahko po obrokih. Romanje organiziramo mestne župnije.

ČIŠČENJE CERKVE
24. 12.: Ulice: Marjana Kozine, Jurčičeva, Levstikova, Stritarjeva in Tavčarjeva. Tej skupini, ki ni številna, se pridružite tudi drugi, da bomo imeli za praznike očiščeno cerkev – HVALA.

• VERSKI TISK: eni ste nanj naročeni (lahko v pisarni vplačate naročnino za leto 2017!), drugi ga morete kupiti. Praznična dvojna številka Družine in druga literatura Vam je ponujena v branje in premišljevanje. Lahko si za 5,50 kupite tudi revijo JASLICE, kjer so predstavljene tudi naše lanskoletne jaslice.

Izšla je nova številka revije Prijatelji Radia Ognjišče, ki jo izdaja Radio Ognjišče. Ob izhodu iz cerkve boste mogli še najti kakšen brezplačen izvod. Če pa bi želeli postati podporni član Radia Ognjišče, ker ga radi poslušate, bodo te vaše odločitve zelo veseli. Pokličite jih in povejte, da želite postati PRIJATELJ RADIA OGNJIŠČE.

• KOLEDARJI, PRATIKA, ČESTITKE in kadilo ter oglje – vse dobite v župnijski pisarni. Čestitke so ročno delo naših žena iz skupine Ročna dela dar za nje je 1€. Oglasite se v času uradnih ur ali po sv. maši.

• VEROUK bo po urniku še ta teden, od 19. do 22. 12., sledijo BOŽIČNO-NOVOLETNE počitnice 14 dni.
Verouk pričnemo 9. januarja 2017.

* * * * * TRADICIONALNI BOŽIČNI KONCERT * * * * *
FRANČIŠKANSKEGA KOMORNEGA ZBORA Z ORKESTROM
bo na sam božični dan, 25. 12 ob 18.45.
VABLJENI – VSTOPNINE NI!

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.