OZNANILA za 3. adventno nedeljo, 15.12.2013

Adventskranz 3. Advent

Pri maši ob 10. uri bo (je) prepevala vokalno instrumentalna SKUPINA MLADOLETJE.

Pri večerni maši bo danes prepevala VOKALNA SKUPINA AURORA iz Ljubljane, pod vodstvom zborovodkinje Janje Dragan Gombač in harfistke Sofie Ristic. Po maši bo tudi koncert. Lepo vabljeni!

Pred nami je 3. adventni teden. Poskrbite, da bo vaše srce očiščeno v ZAKRAMENTU SV. SPOVEDI zahrepenelo po Odrešeniku. V torek pričnemo z dežuranjem v spovednici, kot je napisano v tiskanih oznanilih. Med veroučnimi urami bo potekala tudi spoved otrok.

Za mladino bo DEKANIJSKO SPOKORNO BOGOSLUŽJE v petek ob 19.30 v naši cerkvi.

Že danes je na pot krenila MARIJA ROMARICA. Jutri, na prvi dan 9-dnevnice jo bomo prvič predali naprej drugi družini. K 9-dnevnici lepo povabljeni otroci in njihovi starši. Otroci bodo vsak večer prejeli poseben listek in tudi ovčko za družinske jaslice.

Obnovite naročnino za VERSKI TISK in naročniki Mohorjevk dvignite zbirko in vplačajte za naprej. Na mizicah za verski tisk si vzemite novo Družino.

SREČANJA ZA STARŠE so potekala v 2. adventnem tednu. Srečanja se je udeležilo 44 staršev, kar zajame 65 naših otrok (pri verouku jih je nekaj čez 360).

MARIJA ROMARICA – ljudska pobožnost, ki se je lansko leto pričela tudi v naši župniji v času BOŽIČNE DEVETDNEVNICE. Letos z njo nadaljujemo. 9 družin bo tako sprejelo medse Marijo romarico. Vsak večer bomo po maši ob procesiji z lučkami in prepevanjem Marijinih litanij Marijo nosili po cerkvi in jo na koncu predali drugi družini. Vsak dan bo po evangeliju posredovana tudi kratka zgodba za otroke; le-ti so prav lepo povabljeni vsak večer k sv. maši. Verouka: 22., 23. in 24. 12. ne bo! Otroci bodo za sodelovanje prejeli poseben listek in še ovčko. Dragi straši, res toplo povabljeni s svojimi otroki, da se tako skupaj dobro pripravimo na božič.

DEŽURSTVO ZA SPOVED V NAŠI CERKVI bo potekalo od 16. do 24. 12. med 8. in 19. uro. Spoved otrok pa bo potekala od ponedeljka 16. do četrtka 19.12. Ne čakajte na zadnje dni zato pridite čim prej in se tako pripravite na praznike. Ne pozabite tudi na bolnike in ostarele; k njim lahko pokličete duhovnika, ki bo rad prišel na obisk.

PRVI SVETI VEČER bomo pričeli praznovati z družinsko sveto mašo – »otroško polnočnico«, ki bo ob 20. uri; med njo bo prepeval otroški pevski zbor. Slovesna polnočna maša bo ob polnoči. Pred njo boste lahko prisluhnili orgelski glasbi naše organistke Snežke Podpečan, ki bo igrala tudi med sveto mašo, pri kateri bomo prepevali ljudske pesmi ob podpori pevcev na koru.
POLNOČNICI BOSTA TUDI NA PODRUŽNICAH v Smolenji Vasi in na Velikem Slatniku, kamor se bo peš z baklami krenilo iz Potovega Vrha kmalu po 23. uri.

BOŽIČ – 25.12. Svete maše bodo kot ob nedeljah. Zvečer ob 18. uri bo med mašo prepeval naš Komorni zbor pod vodstvom Mateja Burgerja; zbor bo po maši imel svoj tradicionalni BOŽIČNI KONCERT.

PRAZNIK SV. ŠTEFANA, 26.12. bodo sv. maše ob 8h, 10h in 18. uri.

V nedeljo, 29.12. na PRAZNIK SV. DRUŽINE bomo blagoslovili otroke, še posebej slovesno med mašo ob 10. uri.

Na SILVESTROVO, 31.12. bo sv. maša ob 18. uri; na koncu bomo slovesno zapeli zahvalno pesem, kot zahvalo za vse prejete dobrote v minulem letu.

Na NOVEGA LETA DAN, 1.1.2014 bodo sv. maše kot ob nedeljah.

IZLET – OGLED JASLIC NA OBALI (Kopru, Strunjanu in Piranu) je organiziran za soboto, 4.1. Čim prej se prijavite v župnijski pisarni. Prevoz stane: za odraslega 14 in za otroka 10 €.

V naši samostanski galeriji bo do 2. februarja odprta vseslovenska razstava jaslic. In sicer vsak dan od 9h do 12h ter od 15h do 18h.

HVALA vsem, ki ste pomagali pri postavitvi letošnjih jaslic in pri okrasitvi cerkve. Še posebej fantom in možem iz Potovega Vrha za podarjene smreke in smrečice.

VABLJENI NA ŽUPNIJSKO PRVOMAJSKO ROMANJE od 27. aprila do 1. maja po deželah nekdanje skupne države: ustavili se bomo v mestu Đakovo, Beograd, Niš in Skopje. Spoznavali bomo kulturne in verske razlike in podobnosti med narodi tega dela Evrope, kar nam bo pomagalo tudi k večji strpnosti in razumevanju v vsakdanjem življenju. Podrobnejše informacije dobite v župnijski pisarni. Ob prijavi pa je potrebno vplačati akontacijo 100 €.

OBNOVE IN PRENOVE V SAMOSTANU so se pričele pred prazniki. Tako smo prenovili župnijsko pisarno in dve sobi za ustrezno delovanje župnijske Karitas. V teku je obnova strehe na samostanu, pred nami pa je tudi že dolgo načrtovana sanacija razpok na cerkvi. Hvaležni smo vam za vsak dar, še posebej pa bo namenska nabirka za OBNOVE potekala vsako prvo nedeljo v mesecu. Bog povrni!

VEROUČNE POČITNICE ZA OTROKE bodo od 23.12. do 5.1. V ponedeljek, 6. januarja je torej reden verouk po urniku.

Čiščenje in krašenje cerkve vršijo v soboto, 21.12.: Ragovska ul., Jakčeva in Maistrova, v soboto, 28.12.: Belokranjska c., Ragovo in Krka in v soboto, 4.1.2014 Mali Slatnik, Mala in Velika Cikava, ul.: Milana Majcna, Ilke Vaštetove in Slančeva.

BRATJE V KLOŠTRU ŽELIMO VSEM BLAGOSLOVLJEN PRAZNIK JEZUSOVEGA ROJSTVA IN SREČNO TER ZDRAVO NOVO LETO 2014!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.