OZNANILA za 3. adventno nedeljo, 14.12.2014

OZNANILA v PDF

VESELIM SE V GOSPODU!

Veselim se Gospodu:
– ker je zelo blizu dan Njegovega rojstva;
– ker bom spet lahko veroval, da je Gospod z nami – EMANUEL;
– ker so mi grehi odpuščeni;
– ker mi je dana nova možnost, da postanem boljši…

Tretja adventna nedelja je nedelja veselja. Kristjan je poklican in zavezan k veselju, še posebej pa v zavesti, da Gospod spet prihaja med nas. Postorimo vse, da bo veselje iskreno, da bo veselje prihajalo iz čistega in spokorjenega srca.

V tednu, ki pred nami, bodo otroci pri verouku od 4. razreda naprej šli k SV. SPOVEDI. Starši, pogovorite se z otroki o zakramentu sv. spovedi, hkrati pa jih spodbudite in jim dajte zgled s svojo osebno spovedno prakso.

Ne čakajte na prejem svete spovedi na zadnje dni, ko bo gneča, zato pristopite čim prej.

V torek, 16. 12. bomo pričeli z devetdnevno pripravo na božič zs spevom KRALJA, KI PRIHAJA, PRIDITE MOLIMO. K devetdnevnici ob 18. uri še posebej vabljeni otroci s svojimi starši.

V času devetdnevnice želi MARIJA ROMARICA obiskati 9 družin. Čim prej se prijavite v zakristiji.

MLADI imajo svoje ADVENTNO SPOKORNO BOGOSLUŽJE s spovedjo v petek, 19. decembra ob 19.30 tukaj v naši cerkvi sv. Lenarta.

V nedeljo 21. 12. pri 10. maši bo SPREJEM NOVI MINISTRANTOV. Podprimo jih z molitvijo, da bodo svojo služno opravljali zavzeto in odgovorno.

Družine, ki imate med seboj OSTARELE IN BOLNE, lepo povabljene, da povabite duhovnika na dom, ki bo podelil zakramente ozdravljenja in moči. Radi bomo prišli, le pokličite nas!

V petek zvečer so naši mladi pričeli postavljati JASLICE.

Končuje se PRENOVA NAŠE CERKVE; dokončati je potrebno še restavriranje stropa nad orglami in klančino za vozičke.

Ustavite se v pisarni in OBNOVITE NAROČNINO za Družino in Ognjišče ter Mohorjevke. Dobite pa tudi zelo lepe vizitke za prihajajoče praznike. Izdelale so jih sestre na Cankarjevi. Izkupiček od njih gre za misijone.

Za soboto, 3.1. organiziramo OGLED JASLIC v Brestanici, Žičah, Zrečah in še kje. Prijavite se v župnijski pisarni.

V soboto, 20. decembra, ČISTIJO IN KRASIJO NAŠO CERKEV župljani iz Kandije in Grma. Pridite, vsaka roka pripomore k temu, da je delo hitreje in bolje opravljeno.

Ob izhodu si na policah za VERSKI TISK vzemite novo Družino.

PRVA NEDELJA V DECEMBRU: Nabirka prve nedelje v mesecu je namenjena za potrebe obnove cerkve in samostana. Zadnja nabirka je bila nekaj čez 2.200 €. Bog povrni za vsak Vaš dar. Res ste velikodušni. Na prvo nedeljo ste po dopoldanskih svetih mašah povabljeni v Lenartovo dvorano na druženje ob čaju, kavi in piškotih.

ŽUPNIJSKI PASTORALNI SVET – sklepi prve pole – MOLITEV:
1. Duhovne misli pred nedeljskimi mašami na zaslonu.
2. Skrinjica za molitvene namene.
3. Tečaj delavnic Molitve in življenja.

POVABILO: Župnija Novo mesto – Šmihel vabi na predavanje dr. Andreja Perka z nas-lovom Vloga očeta in matere v družini, ki bo v petek, 19. 12. 2014, ob 19. uri v veliki dvorani Zavoda F. I. Barage v Šmihelu. Še posebej dobrodošli starši in vzgojitelji.

STATISTIKA NOVEMBRA
KRSTI: Oskar Kužnik, Tinkara Kužnik, Ana Gašperčič, Tilen in Matjaž Novak;
POGREBI: Elizabeta Nikić, Anton Ovniček, Peter Drenik in Vida Kot-nik.
Staršem in botrom novokrščencev čestitamo, žalujočim za pokojnimii pa želimo obilo duhovne tolažbe. Gospod je naš pastir, nič nam ne manjka!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.