OZNANILA za 3. adventno nedeljo, 11.12.2016

OZNANILA PDF

SMO NA SREDI ADVENTA

Letošnji advent je tako razporejen, da pade 3. adventna nedelja ravno na sredo adventnega časa. 3. adventna je NEDELJA VESELJA – veselja, ker prihaja Odrešenik. Ob koncu tedna bomo že vstopili v 9-dnevno neposredno pripravo na božič. Veselje bo v našem srcu, če ga bo očistila Božja usmiljena ljubezen in če se bomo znali drug z drugim srečati kot resnični prijatelji. Omogočimo sebi in bližnjemu pristno veselje srca.
V tednu, ki je pred nami, bomo spovedali naše otroke pri verouku.
Duhovniki bomo veseli, če nas boste poklicali k vašim in našim bolnikom na dom ter jim tako omogočili zakramentalno srečanje z Jezusom. Tudi sami ne čakajte s spovednjo na zadnje dni adventa, ker veste da so potem vrste in nepotrebna gneča. Vzemimo si čas zase in za Boga.

JASLICE V NAŠI CERKVI
bodo tudi leto postavljali mladi.

HVALA ZA VSE DAROVE
Na prvo nedeljo v mesecu decembru, 4. 12., ste darovali preko 2.200€. In še ena hvala za nazaj. V Gotni vasi je bilo pri ofru na Lenartovo nedeljo 13. 11. darovano skoraj 400€ – Bog povrni!

KATEHUMENI
Danes, v nedeljo, 11. 12., bo g. škof Andrej Glavan pri večerni maši ob 18. uri podelil zakramente trem katehumenom. Molimo za njihovo trdno vero in pogumno pričevanje.

ADVENTNI ODMIK ZA MOŠKE
Minulo nedeljo je bilo na srečanju za moške udeleženo 24 mož. Hvala!

MARIJA ROMARICA
se bo na pot v naše družine podala v četrtek, 15. 12., ob koncu večerne maše. Družine, prijavite se za sprejem Marije. Na voljo je 9 dni, zadnja družina prinese Marijo nazaj na Sveti večer, 24. 12.
***Božično 9-dnevnico pričnemo v petek, 16. 12. – »Kralja, ki prihaja, pridite, molimo!«

KOLEDARJI, PRATIKA, ČESTITKE
in kadilo ter oglje – vse dobite v župnijski pisarni. Čestitke so ročno delo naših žena iz skupine Ročna dela dar za nje je 1€. Oglasite se v času uradnih ur ali po sv. maši.

IZLET – OGLED JASLIC
Vabljeni na ogled jaslic drugod po Sloveniji. Izlet načrtujemo za soboto, 7. 1. Ogledali si bomo prenovljeni muzej jaslic na Brezjah, Tekčeve jaslice v Tržiču in morda še kje.

PRVOMAJSKO ROMANJE V LURD
bo od 27. 4 do 1. 5. 2017. Prijave pričnemo zbirati danes, v nedeljo, 4. 12. Cena romanja za 5 dni je 380 €. Ob prijavi vplačate 100€; ostalo lahko po obrokih. Romanje organiziramo mestne župnije.

ČIŠČENJE CERKVE
17. 12.: Žabja vas, Šentjernejska c., Lobetova in Na Tratah.

OBVESTILA IN POVABILA

V torek, 13. 12., ob 20.00 uri je srečanje za razporočene. Vsi, ki imate izkušnjo razdrtja zakonske ali partnerske zveze, prav lepo povabljeni.

V četrtek, 15. 12., ob 19. uri je srečanje za starše z družinsko terapevtko dr. Natašo Rijavec Klobučar v Frančiškovi dvorani Tema pogovora je Čas pričakovanj v naši odnosih – prazniki, darila in čas.

V petek, 16. 12. ob 19.30 je spokorno bogoslužje in spoved za mlade naše novomeške dekanije. Mladi, izkoristite to, res lepo priložnost.

LUČKA MIRU se bo po rokah naših skavtov delila pri vseh mašah v nedeljo, 18. 12.

Obvestilo skavtov:

Tudi v letošnjem adventu bodo novomeški skavti v našo župnijo prinesli luč miru iz Betlehema, letos pod geslom Brez tebe me zebe! V naši župniji bomo luč miru sprejeli pri vseh nedeljskih svetih mašah. Ob tej priložnosti nas skavti želijo spomniti, da na dan deljenja plamena miru prinesete steklene svečke, ki ste jih prejeli lansko leto, ob plamenu pa boste prijeli vložke za stekleno svečko. Tako bomo vsi skupaj poskrbeli za okolju prijazno akcijo. Vsekakor pa ne pozabimo na glavni pomen lučke miru in sij, ki ga s sabo prinaša, veselo sporočilo miru, povezanosti med narodi, sprejemanje različnosti.

V nedeljo, 18. 12. bo pri maši ob 18h igrala Snežka Podpečan, ki bo že med mašo izvedla kakšno orgelsko skladbo, po maši pa še dve.

STATISTIKA MESECA OKTOBRA IN NOVEMBRA:
KRSTI: Vitan NOVINA, Aljaž RAJER, Alex BOHORČ, Ota Cimermančič, Ela MEGLIČ, Ian IVIĆ in Lara AVSEC.

POGREBI: Lovrenc KOPAČ (87), Tatjana VESELIČ (66), Franc JERAJ (88), Franc OPREŠNIK (66), Ljubomir SUBANOVIĆ (80), Ana KOŠMRLJ (80) in Olga KOPAČ (88).

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.