OZNANILA za 29. nedeljo med letom, 16.10.2016

OZNANILA PDF

MESEC MISIJONOV

Rožnovenski mesec oktober je tudi mesec misijonov, ko se spomnimo vseh tistih, ki pogumno oznanjajo Jezusa Kristusa med tistimi, ki ga še ne poznajo ali pa so v težkih življenjskih razmerah. Misijonske dežele niso samo v Afriki, Južni Ameriki in Aziji, vse bolj misijonska postaja tudi Evropa. Zavetnica misijonov, sv. Terezija Deteta Jezusa, Mala Cvetka, je godovala 1. oktobra. Ker je želela biti ljubezen v središču Cerkve, je bila prav zaradi tega blizu misijonarjem, ki so si jo vzeli za svojo zavetnico.
Sedanji sv. oče Frančišek je za letošnjo misijonsko nedeljo napisal pismo pod naslovom Misijonarska Cerkev – pričevalka usmiljenja. Naj spregovorijo papeževe besede iz tega pisma: »Veliko mož in žena vseh starosti in profilov pričuje za to usmiljeno ljubezen kakor v začetkih cerkvene izkušnje. Upoštevanja vredna in naraščajoča prisotnost žene v misijonskem svetu je – poleg prisotnosti mož – zgovorno znamenje materinske ljubezni Boga. Žene, laikinje ali redovnice, in v sedanjem trenutku tudi mnoge družine živijo svojo misijonsko poklicanost na različne načine: od neposrednega oznanjevanja evangelija do služenja v usmiljeni ljubezni. Ob zakramentalnem delovanju in evangelizaciji misijonarjev pogosto žene in družine bolje razumevajo težave ljudi in se znajo soočiti z njimi na primernejši in včasih nov način: pri skrbi za življenje, ko jih zanimajo bolj osebe kot strukture in ko vključujejo vse človeške vire in duhovne moči za ustvarjanje harmonije, odnosov, miru, solidarnosti, dialoga, sodelovanja in bratstva, tako na področju medosebnih odnosov kakor na najvišjih področjih družbenega in kulturnega življenja; in na prav poseben način pri pozorni skrbi za uboge.«
Prihodnjo nedeljo, 23. 10., bomo praznovali kot Misijonsko, zato bodo vsi vaši darovi pri mašah namenjeni ZA MISIJONE. Vabimo k darežljivosti.

IZLET ZA MINISTRANTE
Župnija organizira izlet za naše minis-trante v soboto, 22. oktobra. Z avtobusom se bodo odpeljali v Olimje, kjer si bodo ogledali znamenito cerkev in staro samostansko lekarno. Seveda ne bodo izpustili ogleda Čokoladnice in Jelenovega grebena. Prijave zbira p. Tomaž do srede, 19. 10. Cena je 5 €, ostalo prispeva župnija. Ministranti se dobijo ob 7.30 v zakristiji, pri maši ob 8. uri ministrirajo in potem gredo na avtobus.

ZAKONSKE SKUPINE
V župnijskih prostorih se trenutno srečuje 5 zakonskih skupin, to je okrog 25 zakonskih parov. Vabimo pare, ki bi se še želeli vključiti v zakonsko skupino, da se priglasijo župniku p. Krizostomu.

ČIŠČENJE CERKVE
22.10.: Ulice: Marjana Kozine, Jurčičeva, Levstikova, Stritarjeva in Tavčarjeva. Spodbudite se in pridite v večjem številu – HVALA.

SLOMŠKOVO BRALNO PRIZNANJE
V ponedeljek, 17. 10. 2016, ob 16h se prvič v tem letu srečajo mladi bralci Slomškovega bralnega priznanja. Medse vabijo tudi nove člane. Prisrčno dobrodošli.

MOLITVENI KRIŽ
vabimo družine, da sprejmete ikono križa iz Asisija, pred katero boste en teden molili za nove duhovne poklice.

IZMENJAVO OBLEK
organizira naša Župnijska karitas in bo potekala v soboto, 22. oktobra, od 10. do 13. ure v Lenartovi dvorani. V današnjem času se nam zdi ta pobuda zanimiva in koristna. Pridite starši z otroki in jim osmislite to akcijo. Prineseš svoje kose obleke in odneseš obleke od drugega.

DUHOVNE VAJE ZA SREDNJEŠOLCE
bodo od 28. do 31. oktobra v Nazarjah v Savinjski dolini. Dragi mladi, izkoristite priliko in se prijavite p. Tomažu.

DUHOVNE VAJE ZA DRUŽINE
bodo v Nazarjah v Savinjski dolini od 25. do 27. 11. Cena na par je 80 €, za otroke pa bo plačala župnija.

LENARTOVE POČITNICE
bodo letos potekale samo dva dni in sicer 3. in 4. novembra. Prvi dan bomo izdelovali v delavnicah razne izdelke, drugi dan pa bomo kot »majhni Lenarti« te izdelke razdelili ljudem, ki so tako ali drugače zaprti doma ali pa v raznih domovih. Otroke lahko prijavite preko prijavnice. Za dva dni je prispevek 3 € na družino.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.