OZNANILA za 25. nedeljo med letom, 21.9.2014

53060_vinograd

V DRUGI POLOVICI SEPTEMBRA SMO

»Čas beži in skupaj z njim mi vsi.
Sonce skoraj ni, zato pa se nas dež
in megla vedno bolj drži.«

Iz tega pesniškega verza potegnimo misel, da nas morda prav vreme naravnost kliče k premisleku, kje smo kot kristjani in komu služimo kot verniki v enega Boga. Ali res Bogu Očetu ali bogovom tega sveta?
Novo veroučno leto se je pričelo, za nami so prve veroučne ure, srečanja in sestanki.

Danes popoldan prav lepo povabljeni ob 15. uri v novomeško stolnico k slovesnosti praznovanja NEDELJE SVETNIŠKIH KANDIDATOV. Letos bo v ospredju častitljivi Božji služabnik škof Janez Frančišek Gnidovec, ki je ves čas osnovne šole in gimnazije preživel v Novem mestu.

Naj bo tukaj napisano še enkrat:
• PEVSKI ZBORI vabijo v svoje sredo nove pevske talente;
• MINISTRANTI pričakujejo nove kandidate;
• DRAMSKA skupina pod vodstvom Gabi Novina pričenja ob sredah ob 16. uri svoja tedenska srečanja;
• SBP – Slomškovo bralno priznanje – kandidati se dobijo prvo sredo v oktobru, 1.10. ob 17. uri.
• BIRMANCI – 9. razred, se s svojim katehetom br. Janezom podajajo na prvi duhovni vikend v Mekinje od 26. do 28. septembra.

Tudi druge skupine: ROČNA DELA, KLEPET OB KAVICI in ZAKONSKE SKUPINE so pričele s svojim delom. Kdaj se posamezne skupin srečujejo, poglejte v veroučni urnik ali spremljate našo spletno stran www.nm-kloster.si .

Ob tem se spomnimo, da brez molitve ni blagoslova, zato nas k molitvi vabijo in spodbujajo tudi molitvene skupine: skupina MOLITEV ROŽNEGA VENCA, PRENOVA V DUHU in MOLIVCI na četrtek pred prvim petkom, prvi petek in prvo soboto.
V kolikor bodo želje in potrebe ter tudi čas, bomo ustanovili še kakšno skupino v župniji.

V mesecu oktobra bosta DVE ROMANJI: tradicionalno na 2. nedeljo, 12.10. na BREZJE in v soboto, 18.10. v največjo Božjo pot v Avstriji MARIAZELL. Čim prej se prijavite v župnijski pisarni, kjer boste dobili podrobna navodila.

V nedeljo, 5. 10., na Frančiškovo nedeljo, bo namenska nabirka za vzgojo naših mladih frančiškanov. Bog povrni že v naprej.

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE CERKVE v soboto, 27. septembra vršijo župljani iz Ragova in v soboto, 6. septembra: Mali Slatnik, Mala in Velika Cikava, ter ulice: Milana Majcna, Ilke Vaštetove in Slančeva.

SODELOVANJE VEROUČENCEV PRI MAŠI ob nedeljah ob 10. uri:
21. 09. – 6. r.; 28. 09. – 3. r. in 05. 10. – birmanci.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.