OZNANILA za 24. nedeljo med letom, 13.9.2015

OZNANILA v PDF

VEROUK IN DRUGE DEJAVNOSTI OTROK
Kot vsa leta, smo tudi letos ponudili otrokom, ki hodijo k verouku, še dodatne interesne dejavnosti. Otroški pevski zbor se je tako razdelil na dva dela: OTROŠKI PEVSKI ZBOR (od predšolskih otrok do vključno 5. r.) in MLADINSKI PEVSKI ZBOR (od 6. razreda naprej do študentskih let). Tako otroški kot mladinski sta mešana zbora, za fante in dekleta. Fantje pa lahko najdejo svoje mesto tudi med MINISTRANTI, kamor so prav lepo povabljeni. Poleg teh pa je še nekaj dejavnosti: to sta SLOMŠKOVO BRALNO PRIZNANJE, kjer so veroučenci, ki radi berejo ali prebirajo koristne duhovne knjige in DRAMSKA SKUPINA, ki pripravlja igre za miklavževanje, lahko tudi za Božič, predvsem pa na srečanju za starejše in ob festivalu družin.
Dragi otroci, dragi starši, dopolnite in obogatite življenje po veri še z omenjenimi dejavnostmi, ki so namenjene veroučencem in veroučenkam.

DRUŽINSKA KARTOTEKA je bil naslov letošnje prijavnice otrok k verouku. Potrebna je zaradi vpeljave pastoralnega informacijskega sistema (PasIS) t.j. elektronskega vodenja župnijske pisarne, ki jih sicer Cerkev že stoletja zapisuje v matične knjige svojih župnij, zdaj pa so bolj pregledno zbrani na enem mestu. Te prijavnice vsaka družina izpolni samo enkrat, ob naslednjih vpisih pa se samo preveri in dopolni morebitne spremembe. Hvala za razumevanje.

Hvala vsem, ki ste na prvo nedeljo darovali v NAMENSKI NABIRKI za obnovo na Potovem Vrhu; zbralo se je preko 1.800€.

VARSTVO OTROK – ker je bil ukinjen popoldanski avtobus, ki je vozil po podružnicah, smo se na zadnji seji ŽPS odločili, da organiziramo varstvo otrok pred veroučnimi urami v času od 14h do začetka verouka. Starši, ki želite varstvo svojih otrok, jih prijavite v župnijski pisarni. Med varstvom bodo otroci lahko naredili domače naloge in si med seboj pomagali pri razumevanju šolske snovi.

SESTANEK ZA STARŠE BIRMANCEV bo v sredo, 16. 9. ob 1800, ali v četrtek, 17. 9. ob 1000. Lepo vabljeni!

SV. MAŠA ZA NOTRANJE OZDRAVLJENJE in molitve po njej bodo v četrtek, 17. 9. ob 19. uri. Vabljeni!

V četrtek, 17. 9. je praznik VTISNJENJA RAN SV. FRANČIŠKU; v naši Frančiškovi kapeli je osrednja slika, ki prikazuje prizor vtisnjenja.

VERSKI TISK: Družino, Ognjišče, Božje okolje, Brata Frančiška in še kaj, dobite ob izhodu na policah.

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE CERKVE
19. 9.: našo cerkev čistijo in krasijo župljani iz Smolenje vasi, Petelinjeka, Potovega Vrha, Križ in Velikega Slatnika.

FRANČIŠKANSKA LENARTOVA MLADINA – FLM
Z novim šolskim letom se zopet začenjajo FLM srečanja. Če se želiš super zabavati in pri tem slaviti Boga, si lepo povabljen/a na srečanje vsako tretjo soboto v mesecu.
SREDNJEŠOLCI se zbiramo v Lenartovi dvorani vsako sredo zvečer.

STIČNA MLADIH
Letos se mladi dobijo na tradicionalni Stični mladih 2015, ki bo v soboto, 19. septembra, pod naslovom »Blagor čistim v srcu, kajti Boga bodo gledali«. Dragi mladi, povežite se med seboj in se prijavite pri br. Janezu!

FRANČIŠKANSKI KOMORNI ZBOR
začenja z novo pevsko sezono in v svoje vrste vabi nove člane.
V lanskem letu je zbor praznoval 20 let delovanja in tudi za letos so pripravili zanimiv program.
Vaje so vsako nedeljo od 19.00 do 20.30 ure v Frančiškovi dvorani.
NOVI PEVCI DOBRODOŠLI!

SREČANJE ZA VSE, KI ŽALUJEJO PO IZGUBI LJUBLJENE OSEBE
»Blagor žalostnim, kajti potolaženi bodo.« (Mt 5,4)
KJE: Ignacijev dom duhovnosti (pri sv. Jožefu v Ljubljani)
KDAJ: v nedeljo, 25. oktobra 2015
(Zbiranje ob 9.00, celodnevni program, ob 16.00 sv. maša, potem še priložnost za druženje.)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.