OZNANILA za 2. velikonočno nedeljo, 27.4.2014

sveta_papeza

Današnja nedelja nosi več imen: BELA NEDELJA in NEDELJA BOŽJEGA USMILJENJA. Prvo ime nakazuje konec velikonočne osmine, ko so bili krščeni katehumeni in odložili bela oblačila, drugo pa govori o Božji dobroti in usmiljenju, ki smo ga deležni.

Danes bosta v Rimu za sveta razglašena papeža Janez XXIII. in Janez Pavel II.

V tednu, ki je pred nami so PRVOMAJSKE POČITNICE, zato ni verouka. Vabljeni pa k sv. maši ob 8. ali 19. uri v četrtek na praznik sv. Jožefa, delavca.

Zvečer ob 18. uri bo MOLITVENA URA ZA NOVE DUHOVNE POKLICE. K molitvi in prejemu zakramentov nas vabita tudi prvi petek in sobota.

V Novem mestu že deseto leto poteka folklorni festival SloFolk.
Letos se bodo predstavile folklorne skupine iz Bolgarije, Črne Gore, Makedonije in Portugalske ter domača folklorna skupina Kres. Lepo vabljeni na večerno prireditev v Kulturni center Janeza Trdine, jutri, v ponedeljek, 28.04.2014, ob 19. uri.

Nikoli ni preveč zapisanih zahval, zato še enkrat hvala Vam za vse, kar ste storili, da je bila letošnja velika noč v naši župniji doživeta. Hvala za molitve, pa tudi za vse darove!

NAMENSKA NABIRKA za obnovo naše cerkve bo na prvo majsko nedeljo, 4. maja. V zahvalo boste prejeli podobico novih dveh papežev svetnikov.

Napisana naj bo tudi zahvala zakoncema Zvonetu in Meti Blažič za okusno in izvirno praznično okrasitev naše cerkve.

Hvala p. Janezu in birmanskim animatorjem ob pripravi na letošnjo slovesnost sv. birme. Naj trud in prizadevanje obrodi duhovne sadove v srcih mladih.

S 1. majem pričnemo ŠMARNICE v domači cerkvi, kakor tudi na vseh štirih podružnicah. Povsod bodo ob 19. uri, razen na Velikem Slatniku, kjer bodo ob 19.30. Hvala vsem, ki boste pomagali in sodelovali pri njih. Za odrasle bomo v župnijski cerkvi ob 8. uri razmišljali ob odlomkih iz knjige Marija, žena za naš čas, avtorja Petra Žaklja; otroci pa bodo slišali zgodbe, ki jih je napisala Darja Kastelic pod naslovom Pomembne reči. Naj nas vse druženje ob Mariji in Jezusu ponovno navduši za vse dobro in lepo.

V soboto, 10. 5., ob 20. uri bo novomeški Mešani pevski zbor Pomlad v sklopu koncerta Pesem povezuje gostil pevske prijatelje iz Primorske. Tako bosta majski večer v naši cerkvi s pesmijo popestrila MePZ Pomlad in MePZ Brnistra iz Kopra.

SLOVESNOST PRVEGA SV. OBHAJILA bo letos v nedeljo, 11. maja ob 10. uri. Vseh prvoobhajancev je letos 37. Dan prej, v soboto, 10. maja, imajo ob 9. uri sv. spoved in nato generalko. Matere prvoobhajancev bodo v času spovedi pospravile našo cerkev. Hvala mladim animatorjem za pomoč pri izvedbi prve spovedi in slovesnosti prvega obhajila.

STANOVSKO ROMANJE fantov in mož v Koper na hrib sv. Marka in Istro bo v soboto, 17. maja. Stroški poti, kosila in vstopnine so 30€. Prijave že zbiramo v župnijski pisarni. Lepota istrskih krajev naravnost vabi, da se priglasite.

ZAKONSKI JUBILANTI bodo imeli zahvalno mašo v nedeljo 18. maja ob 11.30. Jubilanti, prijavite se v župnijski pisarni.

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE cerkve vršijo v soboto, 3. maja, župljani ulic: Ragovska, Jakčeva in Maistrova in v soboto, 10. maja, starši prvoobhajancev.

STATISTIKA za mesec april:
Pokopani so bili: Frančiška Pavlin (92), Janez Kolenc (92) in Josip Belai (62).
Krščeni so bili: David Smrke, Maša Jenič, Anže Jordan, Lovro Grgić, Tjara Blažka Radež Jerman, Samuel Lamovšek in Aleks Jernej Lamovšek.
Radi molimo za rajne. Za novokrščence in njihove družine pa prosimo, da bi družine vedno bolj postajale ognjišča medsebojne ljubezni in sprejemanja.

Naročanje MAŠNIH NAMENOV – hvala Bogu in vam, da imamo še dovolj namenov za svete maše. V času počitniških mesecev: junij, julij in avgust ne bomo mogli sprejeti več kot dveh oznanjenih namenov na dan, lahko pa sprejmemo še dva namena, ki nista vezana na uro in kraj, bosta pa opravljena tisti dan. S svojim mašnim namenom se lahko zahvalimo za prejete dobrote, prosimo za blagoslov ljudi, dogodkov in življenja pred nami, priporočamo božjemu usmiljenju naše pokojne sorodnike, prijatelje in dobrotnike.

Marija, čudovita mati,
pomagaj nam, da se bomo veselili svoje telesne lepote in sprejemali svoje pomanjkljivosti.
Naj po tvoji priprošnji postajamo čudoviti templji Svetega Duha.
Marija, Mati čudovita, prosi za nas!

Pri izhodu lahko dobite novo Družino in majsko številko Ognjišča, prišla je tudi Mavrica; seveda pa so danes spet nova tiskana oznanila.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.