OZNANILA za 2. nedeljo med letom, 19.1.2014

oikomene

JANUAR – MESEC VERSKEGA TISKA nam izprašuje vest kaj in koliko berem verski tisk. Do konca januarja poravnajte naročnino za Družino, Ognjišče in Mohorjevke.

NEDELJA SVETEGA PISMA bo 26. januarja. Pri župnijski maši ob 8.30 bo z uvodi sodelovala naša biblična skupina. Radi prebirajmo knjigo vseh knjig in se tako napijmo žive vode pri neizčrpnem vodnjaku.

KONCERT – v nedeljo, 26. januarja zvečer po maši ob 18. uri ste lepo vabljeni na samostojni koncert našega farana tenorista Matjaža Kastelica z gostom baritonistom Tomom Kobetom.

SREČANJE ŽPS za mesec februar bo tokrat v ponedeljek, 27. 1. ob 19. uri, ker je v februarju Lurška devetdnevnica.

PODIRANJE JASLIC bo v petek 31. 1. po večerni sv. maši. Mladina, birmanci in vsi ljudje dobre volje prav lepo povabljeni!

LURŠKA DEVETDNEVNICA 2014 – bliža se tradicionalen »misijon« za Novo mesto in okolico z naslovom »Preprostost v Cerkvi«, ki se prične na Svečnico, 2. 2. ob 17.15 z molitvijo rožnega venca in litanijami v Lurški kapeli in nadaljuje s sv. mašo ter prvim gostujočim govornikom. Podroben program je na zadnji strani oznanil, na naši spletni strani in tudi na plakatu na oglasni deski. Prisrčno povabljeni vsi in povabite še svoje bližnje, sosede in prijatelje. To je čudovita prilika za vsakoletno duhovno obnovo vsakega posameznika in celotne župnije.

NAMENSKA NABIRKA za potrebe samostana in župnije poteka vsako prvo nedeljo v mesecu. Naslednja bo 2. februarja. Na prvo nedeljo v januarju se je nabralo dobrih 1.400,00 €. Prostori župnijske pisarne in Karitas so prenovljeni. V mesecu februarju si želimo pričeti projekcijo pesmi prek računalnika, pred nami pa je SANACIJA RAZPOK na naši cerkvi. Res se priporočamo za darežljivost – ISKRENO BOG POVRNI!

OTROCI ZA OTROKE, misijonska akcija naših veroučnih otrok se je zaključila. Iz 48 nabiralnikov smo našteli in oddali v misijonsko pisarno 508,48 €. Bog povrni otrokom in njihovim staršem!

ŽUPNIJSKO ROMANJE po republikah nekdanje Jugoslavije bo od 27. 4. do 1. 5. avtobus se počasi polni. Čim prej vplačajte akontacijo 100 €. Februarja poravnajte drugih 100 € in do Velike noči ostalo, kar znese 309 €, če bo 40 potnikov.

ŽUPNIJSKA KARITAS se zahvaljuje za vse darove, hkrati pa prosi za otroška oblačila od 4. leta dalje, oblačila za mladostnike, posteljnino in brisače. Lahko pa darujete tudi moko in sladkor – HVALA.

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE CERKVE: v soboto, 26. 1. župljani iz: Žabje vasi, Šentjernejske c., Lobetove in Na Tratah, v soboto, 1.2. župljani ulic: Marjana Kozine, Jurčičeve, Levstikove, Stritarjeve in Tavčarjeve.

Ob zaključku božične dobe še enkrat HVALA za vse, kar nam je ljubi Bog podaril in si čimer smo bili obdarjeni drug od drugega. Veselimo se Božjega otroštva, ki izhaja iz sv. krsta in živimo za danes in jutri z Njegovim blagoslovom!

ZAKAJ SEM SE RODIL?

RODIL SEM SE NAG, PRAVI GOSPOD,
da bi se tudi ti osvobodil sebičnosti.

RODIL SEM SE UBOG,
da bi tudi ti upošteval to edino bogastvo.

RODIL SEM SE V HLEVU,
da bi se tudi ti naučil posvečevati sleherno okolje.

RODIL SEM SE SLABOTEN,. PRAVI GOSPOD,
da se me ti ne bi nikoli bal.

RODIL SEM SE ZA LJUBEZEN,,
da ne bi ti nikoli podvomil v mojo ljubezen.

RODIL SEM SE PONOČI,
da bi ti verjel, da lahko razsvetlim vse temine srca.

RODIL SEM SE KOT OSEBA, PRAVI GOSPOD,
da se ti ne bi nikoli sramoval samega sebe.

RODIL SEM SE KOT ČLOVEK,
da bi tudi ti bil »bog«.

RODIL SEM SE PREGANJAN,
da bi tudi ti znal sprejemati težave.

RODIL SEM SE V PREPROSTOSTI,
Da tudi ti ne bi zapletal svojega življenja.

RODIL SEM SE V TVOJEM ŽIVLJENJU,
da bi vse pripeljal v očetovo hišo.

Vir: internet

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.