OZNANILA za 2. nedeljo med letom, 18.1.2015

OZNANILA v PDF

»DA BI BILI ENO … DAJ MI PITI!«
Danes, 18. januarja, pričenjamo obhajati tradicionalno osemdnevno molitev za EDINOST MED KRISTJANI. Tako Jezusova goreča prošnja »Da bi bili eno«! vsako leto spodbuja naše osebne molitve k še večji gorečnosti in vztrajnosti. Letošnje geslo molitve je »DAJ MI PITI« iz evangelija po Janezu, ko se Jezus sreča s Samarijanko. Samarijankina prošnja, da ji naj Jezus da žive vode, naj bo tudi naša prošnja Jezusu. Potrebujemo žive vode božje milosti, tako mi osebno, kakor vsi kristjani, ki smo žal razdeljeni in na mnogih krajih preganjani.
V naši cerkvi bo sklep molitvene osmine v nedeljo, 25. 1., ob 18. uri. Pri maši bo prepeval Frančiškanski komorni zbor. Lepo povabljeni tako k osebni molitvi med tednom, kakor tudi k sklepni slovesnosti.

V nedeljo, 25.1., je SVETOPISEMSKA NEDELJA, ki letos nosi geslo: »Moja mati in moji bratje so tisti, ki Božjo besedo poslušajo in uresničijo« (Lk 8,21). Pri maši ob 8.30 bo sodelovala biblična skupina, pri maši ob 10. uri pa sodeluje 4. razred. Na to nedeljo bomo tudi predstavili novo pridobitev v naši cerkvi – molitveno skrinjo.

Na svetopisemsko nedeljo, 25.1. bo ob 15. uri SREČANJE BIBLIČNIH SKUPIN novomeške škofije. Srečanje bo v Baragovem zavodu v Šmihelu. Gost srečanja bo frančiškan p. Peter Lavrih – lepo povabljeni!

Na policah za VERSKI TISK si vzemite novo Družino. Povabljeni ste, da obnovite NAROČNINO za Družino, Ognjišče in Mohorjevke. Mesec januar je MESEC VERSKEGA TISKA. Vsaj en verski časopis ali revija naj bi bila v vsaki krščanski družini. Družina in Ognjišče sta najbolj razširjena; vredno pa je brati tudi Božje okolje, otroci Mavrico za bolj poglobljeno branje pa se priporoča Beseda med nami in Magnifikat. Verski tisk nas ne samo informira, ampak tudi vzgaja in izobražuje.

DUHOVNE VAJE NA BLEDU za otroke od 4. do 6. razreda bodo potekale od 6. do 8. februarja. Veroučenci so dobili prijavnice, ki naj jih čim prej vrnejo. Župnija organizira avtobusni prevoz, po otroke pa pridejo starši: otroke bosta spremljala p. Krizostom in katehistinja Gabi ter animatorji. Starši in otroci izkoristite idealno priliko za duhovno poglobitev.

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE CERKVE: V soboto, 24. januarja 2015, je na vrsti mladina. Mladi pokažite, da na mladih svet stoji – tudi župnija!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.