OZNANILA za 1. postno nedeljo, 22.2.2015

OZNANILA v PDF

POST – SPREOBRNI SE!
Pričeli smo milostni postni čas. Vsem nam in vsakemu posebej je podarjen od Boga, da bi se spreobrnili, da bi postali drugačni – boljši. Si to res želimo?
Vsakoletne POSTNE POBUDE lahko v nas zbudijo negodovanje »Že spet« ali pa jih sprejmemo dobrohotno, ker vemo, da so nam predlagane pobude v pomoč.

KRIŽEV POT bomo premišljevali ob nedeljah, torkih in petkih. Dragi starši, lepo povabljeni, še posebej takrat, ko ga oblikuje razred vašega otroka:
– v torek, 24.2., ga vodi PRENOVA V DUHU
– v petek, 27. 2., ga oblikuje 7. RAZRED

POGLOBIMO PETKOV POST je povabilo slovenske Karitas. Prvi postni petek ima naslov ODPIRANJE. Komu naj se odpremo? Najprej so to naši bližnji družinski člani, potem skupnost v kateri živim. Jaz se torej odpiram drugemu in s tem doživljam lastno spreobrnjenje, ker stopam pred Božjo luč, pred Boga samega. Naj nam v prihodnjem tednu čim večkrat to uspe.

PRIHODNJA NEDELJA, 1. 3., je prva v mesecu, zato povabljeni k darežljivosti pri NAMENSKI NABIRKI za našo cerkev in samostan. Po dopoldanskih mašah pa se dobimo v Lenartovi dvorani na druženju ob kavici ali čaju in piškotih. Hvaležni smo za vsak pladenj peciva ali piškotov, ki jih darujete – BOG POVRNI! Pri maši ob 10. uri sodelujejo otroci 5. RAZREDA.

Na policah za VERSKI TISK si vzemite novo Družino in postne letake, ki nas vabijo k poglobljenemu postu.

Že nekaj časa lahko na desni strani v bližini ambona opazite MOLITVENO SKRINJO oz. MIZO. Naj jo predstavimo z besedami njenega avtorja Alojza Raka: »Če izhajam iz človeka, vedno obstaja meja med tuzemskim in duhovnim. Zato ločuje likovni element spirale na horizontalni liniji ločnico med spodaj in zgoraj. Zato se nahaja pisalo in papir takoj pod linijo, kot pomagalo pri naših prošnjah. Zraven se nahaja odprtina, kamor »spustimo« naše prošnje. Zgoraj nad »linijo« je mesto za posodo z že napisanimi dobrimi mislimi. Likovni element nagovarja povabilo, druženje, če je potrebno oporo. Nad rokami je mesto knjigi – božji besedi, kot vodilo in opora duha, misli. Vertikalno dviganje se zaključi s križem, likovnim elementom krščanstva. Tik pod križem se na hrbtni plošči nahaja zavestno postavljen element »Matere Božje« kot igra narave. Dinamika in linije črnjave in beljave orehovega lesa. Likovno je »objekt« današnja reinterpretacija obstoječe neogotske opreme same cerkve.«
Morda je prav post priložnost, da se ob tej mizi večkrat ustavimo.

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE CERKVE
V soboto, 28. februarja 2015, so na vrsti župljani iz Kandije in Grma. Obvestite se med seboj in pridite v čim večjem številu.

DUHOVNI VIKEND
Naši BIRMANCI gredo s katehetom br. Janezom in animatorji od 27. 2. do 1.3 na svoj drugi duhovni vikend, ki bo potekal na Sveti Gori. Naj jim pri poglabljanju v svetne in Božje resničnosti pomagajo tudi naše molitve in priporočanja.

ŠKOFJELOŠKI PASIJON 2015
Na BELO SOBOTO, 11. 4. ob 20. uri, organiziramo skupaj s Stolno župnijo ogled PASIJONSKE PREDSTAVE v Škofji Loki. Odhod iz Novega mesta bo ob 18. uri. CENA prevoza in vstopnice je 20€. Prijavite se v župnijski pisarni.

V Zavodu Friderika Ireneja Baraga bo v četrtek, 26. februarja 2015, v okviru Nikodemovih večerov v Novem mestu – Resnica in sočutje – spregovorila Jožica Ličen z naslovom: Lačen sem bil in ste mi dali jesti.

Vabljeni k MOLITVENI DEVETDNEVNICI v čast Svetemu Duhu za ohranitev vrednote družine v dneh od 23. februarja do 3. marca 2015. V programu Radia Ognjišče bo v tem času prenos molitve iz radijske kapele:
– ob 5.00 molitev rožnega venca,
– ob 12.00 molitev rožnega venca Božjega usmiljenja.
Kdor le more, naj se pridruži molitvi ob napovedanih urah ali pa si izbere svojo uro dneva in moli z istim namenom.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.