OZNANILA za 1. adventno nedeljo, 1.12.2013

1-advent

ADVENT – novi čas novega Cerkvenega leta, čas priprave na PRIHOD ODREŠENIKA.
Dragi bratje in sestre, dragi starši in otroci, zakonci in ovdoveli, dragi trpeči, bolni in osamljeni, dragi preizkušeni zaradi družinske ali zakonske polomije – skratka vsi, ki to berete. Danes pričenjamo nekaj novega in tisto novo je moja ali naša odločitev, da si želimo biti drugačni, boljši, da se želimo spreobrniti. Do rojstva Jezusa Kristusa so pred nami dobri štirje tedni. Vsi, še posebej pa trgovci, dobro vemo, da smo v tem mesecu decembru, ki mu pravimo tudi »nori mesec« še kako ranljivi in željni biti opaženi. Skušajmo iti mimo tega in bolj kot na zunanjost, glejmo na naše srce in na naše bližnje, ki nas še kako potrebujejo. Advent nam je podarjen, da res sebe pripravimo, bližnjega še bolj spoznamo, predvsem pa še bolj vzljubimo Boga, ki prihaja vedno med nas, enkrat na leto pa v podobi majhnega Jezusa v jaslicah. Temu Jezusu pripravimo prostor, ne samo v našem stanovanju za jaslice, pač pa prostor v našem srcu.

Danes je NEDELJA KARITAS – hvala vsem sodelavcem župnijske Karitas in vsem, ki darujete, da lahko pomagamo potrebnim. Po sveti maši se oglasite v samostanskem hodniku, kjer vam sodelavke Karitas ponujajo: adventne venčke, vizitke za praznike in še veliko drugega, tudi kadilo.

Pred cerkvijo bodo praznične vizitke prodajali DIJAKI CERKVENE GIMNAZIJE V ŽELIMLJAH – zbrana sredstva gredo za Slomškovo ustanovo.

Danes – v nedeljo, 1. 12. ob 16h bo med nami igralec GREGOR ČUŠIN, ki nam bo predstavil VERO LEVEGA RAZBOJNIKA.

SV. MIKLAVŽ še danes zbira prijave za darila. Razdelil je prijavnice, ki jih dobite na mizicah za verski tiski. Prispevek za darilo je 10 €. Obisk dobrega moža bo na sam njegov god, v petek 6. decembra ob 16. uri v naši cerkvi.

V soboto, 7. decembra bo ob 17.30 odprtje RAZSTAVE JASLIC v naši galeriji.

ČETRTEK PRED PRVIM PETKOM (4.12. – ob 17h molitev za nove duhovne poklice), PRVI PETEK (5.12.) in PRVA SOBOTA (7.12) – še posebej v petek vabljeni k sv. maši veroučenci s svojimi starši. Poživimo ljubezen do Jezusovega Srca!

Če je kdo v HUDI STISKI ali so v stiski njegovi bližnji, lahko vsak dan pokliče na telefon 031/533-133 vsak dan med 20. in 22. uro. Dežurni na drugi strani bo vašo stisko prenesel pred živega Boga. Kdor to potrebuje, naj izkoristi SOS molitev.

Še posebej prosimo, da pred božičnimi prazniki povabite duhovnika NA OBISK K OSTARELIM IN BOLNIM v naši župniji. Z veseljem bomo prišli. Zakrament bolniškega maziljenja odpušča grehe in krepi človeka.

V nedeljo, 8. decembra obhajamo slovesni praznik BREZMADEŽNEGA SPOČETJA DEVICE MARIJE. Pri 10. maši se bodo predstavili letošnji PRVOOBHAJANCI, ki bodo imeli tudi dan prej 7.12. duhovno pripravo v Lenartovem domu od 9.30 do 13. ure.

SREČANJA ZA STARŠE bodo potekala v drugem tednu adventa:
– torek, 10.12. ob 19h (starši mlajših veroučencev);
– sreda, 11.12. ob 19h (starši starejših veroučencev);
– sreda, 11.12 dopoldne, ob 10. uri za vse, ki ne morete priti zvečer.

V torek, 10. decembra 17. uri bo v naši cerkvi KONCERT OTROK glasbene šole Novo mesto. Lepo vabljeni.

Na voljo je še nekaj izvodov knjižice SKLENILI SMO KROG – vzemite jih!

V četrtek, 12. decembra ob 18. uri je SV. MAŠA ZA NOTRANJE OZDRAVLJENJE in po njej molitve nad posamezniki. Prav lepo povabljeni.

V nedeljo, 15. decembra po večerni maši bo KONCERT ZBORA AURORA, ki bo pel tudi med sv. mašo.

VABLJENI na župnijsko PRVOMAJSKO ROMANJE od 27. 4. do 1. 5. po deželah nekdanje skupne države: ustavili se bomo v mestih Đakovo, Beograd, Niš in Skopje. Spoznavali bomo kulturne in verske razlike in podobnosti med narodi tega dela Evrope. Podrobnejše informacije dobite v župnijski pisarni. Ob prijavi je potrebno vplačati akontacijo 100 €.

V zadnjem tednu novembra smo pričeli s PRENOVO ŽUPNIJSKE PISARNE. Delovanje le te smo morali tako prestaviti v samostansko obednico. Pisarna je odprta v času uradnih ur in po vsaki sv. maši. V tem času in tudi drugače, če je kaj nujnega, pozvonite pri notranjih vratih v samostan. V župnijski pisarni lahko dobite razne koledarje, Mohorjevo zbirko in drugo versko literaturo.

Za SMREKICE, s katerimi se bo letos okrasila naša cerkev poskrbi glede na razpored vas Potov Vrh.

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE CERKVE vršijo v soboto, 7.12.: mladina in v soboto, 14.12.: Belokranjska c., Gotna vas, Ob potoku in Jedinščica. Nagovorite drug druge in pridite v večjem številu!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.