OZNANILA – V. velikonočna nedelja, 28. april 2024

OZNANILA v PDF

Ponedeljek, 29. april

Ta teden NI VEROUKA in ter skupin za mladino in odrasle.

 

Sreda, 1. maj – sv. Jožef Delavec

Začetek šmarnične pobožnosti v čast nebeški materi Mariji: pri jutranji maši bomo brali šmarnice za odrasle o Božji služabnici Cvetani Priol z naslovom Naj ti bom nežni rdeči cvet (p. Branko Petauer), pri večerni maši pa šmarnice za otroke z naslovom Tvoj talent šteje – zgodba o misijonarju Andreju Majcnu avtorice Barbare Kastelec.
V Smolenji vasi, na Potovem vrhu in V. Slatniku bodo šmarnice ob 19.30, v Gotni vasi pa ob 19h.

 

Petek, 3. maj – prvi v mesecu

19.45 – vabljeni k nočnemu češčenju Jezusa v Najsvetejšem zakramentu, ki bo potekalo v tihoti do jutranje maše (Lurška kapela)

 

6. velikonočna nedelja, 5. maj

PROJEKT POTA – skupina študentov pod okriljem Katoliške mladine se poleti odpravlja v misijone na Madagaskar. Sredstva, ki jih bodo zbirali po dopoldanskih mašah ob 7h, 8.30 in 10h pred cerkvijo, so namenjena misijonom, ki jih vodijo slovenski misijonarji.

 


ČIŠČENJE CERKVE

Petek, 3. maj: Smolenja vas, Petelinjek, Potov Vrh, Križe in Veliki Slatnik


 

OZNANILA IN POVABILA:

 • PROJEKCIJA FILMA »OKRONANA« – v petek, 10. maja ob 19.45 bo v Kloštru projekcija novega slovenskega filma o mistikinji Magdaleni Gornik (40 minut), po njem pa še pogovor z režiserko Elzo Rebol in glavno igralko Saro Gorše – vabljeni vsi, posebej mladi!

 

 • POLETNI ORATORIJ za otroke in najstnike novomeških župnij bo letos potekal od 25. do 30. junija v Baragovem zavodu v Šmihelu. Pod naslovom: »Blagor zvestim!« bodo otroci skupaj z animatorji spoznavali zgodbo preroka Danijela. Prijavnice bodo na razpolago sredi meseca maja.

 

 • RAZSTAVA 3.450 umorjenih/Jama pod Macesnovo gorico – slovenski Katin/ bo v Zavodu sv. Stanislava (Platonova votlina) v Šentvidu nad Ljubljano na ogled do 10. maja. Obiskovalci razstave naj se javijo v recepciji zavoda.

 

ŽUPNIJSKI NAPOVEDNIK:

 • Sobota, 11. maj: žensko romanje (grad Strmol, Radovljica in Bled), odhod ob 8h, prispevek 60€, 20€ plačate ob prijavi

 

 • Nedelja, 19. maj ob 10h: PRVO SVETO OBHAJILO

 

 • Sobota, 25. maj: moško romanje (Frančiškanski samostan in stolnica v Kopru, vožnja z ladjico do Pirana, vzpon na zvonik in ogled mesta), odhod ob 8h, prispevek 60€, 20€ plačate ob prijavi

 

 • Nedelja, 26. maj ob 11.30 – praznovanje zakonskih jubilejev – vabljeni zakonski pari, ki ste poročeni 10, 15, 20, 25… let! V pisarni se prijavite za romanji in zakonske jubileje!

 

 • Sobota, 1. junij: šmarnični izlet

 

 • Nedelja, 2. junij ob 8.45: TELOVSKA PROCESIJA

 

 • Nedelja, 2. junij ob 10h: sv. maša ob zaključku veroučnega leta

 

 • Nedelja, 9. junij ob 10h: ZLATA in SREBRNA maša

 

 • 21. – 27.7.: letovanje za OPZ, MPZ, ministrante in animatorje

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.