Oznanila na BOŽIČ, 25.12.2017

OZNANILA PDF

4. ADVENTNA IN SVETI VEČER
Pravijo, da se to redko zgodi, letos se je. Namreč, danes na 4. adventno, ko bomo še prepevali advente pesmi in hrepeneli po Odrešeniku, se bo naše hrepenenje izpolnilo že v večeru prvega dne 4. adventnega tedna. Nocoj je torej sveti večer in tiha sveta božična noč. Radi bodimo skupaj in prosimo novorojeno Dete v jaslih, da nas vse blagoslovi.

VOŠČILO BRATOV IZ KLOŠTRA
Ob rojstvu Božjega Sina, našega brata in odrešenika, Vam bratje frančiškani želimo, naj Vas Novorojeno dete napolni z radostjo pričakovanja,
ki se je uresničilo; upanja, ki se je ponovno prižgalo; Ljubezni, ki je bila za nas poslana iz nebes.
Želimo Vam blagoslova polne božične praznike in mir in dobro v letu 2018!

bratje frančiškani iz kloštra

POLNOČNE MAŠE OB 24:00
Župnijska polnočnica se v cerkvi sv. Lenarta daruje za župljane.
Na dveh podružnicah pa:
– Smolenja vas: za + iz družine Gregorčič;
– Veliki Slatnik: za + Mateja Hrena, obl.

BOŽIČNI MAŠI V BOLNIŠNICI
Prva božična maša je na sveti večer, 24. 12. ob 17h v novomeški porodnišnici.
Na sam božični dan pa ob 19:30 v bolnišnični kapeli.

BOŽIČNA OSMINA – EN PRAZNIK
V času božične osmine obhajamo praznik Jezusovega rojstva kot en sam praznik. Zato vsak dan molimo pri sv. maši Slava Bogu na višavah. Kot pastirji oznanjajmo drugim veselo novico o rojstvu Odrešenika sveta.

TRADICIONALNI BOŽIČNI KONCERT
Frančiškanskega komornega zbora na božični dan, 25. 12., ob 18.45. VABLJENI!

PRAZNIK SV. ŠTEFANA
Na praznik prvega mučenca, 26. 12., bodo sv. maše ob 8h, 10h in 18h. Ta dan se Bogu zahvalimo za domovino Slovenijo, saj praznujemo državni praznik Dan samostojnosti in enotnosti.

BOŽIČNI KONCERT
V torek, 26. 12. 2017, lepo vabljeni, da po večerni maši božično vzdušje doživite v družbi učencev pevskega oddelka Glasbene šole Marjana Kozina iz razreda profesorice Valerije Šoster.

DRUGI SVETI VEČER
Drugi sveti večer je na silvestrovo. Kot kristjani se potrudimo, da bomo praznovali večer in silvestrsko noč pred vstopom v novo leto s prošnjo k Bogu za blagoslov in varstvo. Naj zahvalna pesem Tebe Boga hvalimo res privre iz hvaležnega srca.

ČIŠČENJE CERKVE
30. 12.: Ragovo in Krka.

OZNANILA IN POVABILA

• IZREDNI DELIVCI OBHAJILA : V naši župniji je kar nekaj mož in žena, ki pomagajo pri razdelitvi obhajila ob nedeljah in praznikih. Na novo so pridobili od škofije dovoljenje za obhajanje. Njihova umestitev bo v nedeljo, 31. 12. pri sv. maši ob 10. uri.

• OGLED JASLIC – SOBOTA, 30. 12. – letos se bomo podali v božičnem času na ogled jaslic v Samobor, Zagreb in nazaj grede v Dobovo. Avtobus je poln. Odhod bo ob 8. uri iz Kandije.

• V ŽUPNIJSKI pisarni morete dobiti za 20€ video na DVD ali USB ključku od Lenartove nedelje, 5. 11.

• ZBORNIK OB 50-OBLETNICI ŽUPNIJE je lahko lepo darilo vašim sorodnikom, prijateljem in znancem. Imamo ga še na zalogi; za priporočeni dar 10 € ga dobite v župnijski pisarni.

PRVOMAJSKO ROMANJE 2018 – tri novomeške župnije: stolna, Šmihel in naša, organiziramo prvomajsko romanje od 27. do 30. 4. 2018 v Assisi k sv. Frančišku, v San Giovanni Rotondo k sv. p. Piju, na Monte Sant’Angelo k sv. nadangelu Mihaelu in v Barij k sv. Miklavžu; nazaj grede si bomo ogledali še mesto Lanciano, kjer se je zgodil eden od evharističnih čudežev in se ustavili še v Lorettu. Prijave zbiramo v župnijski pisarni.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.