Oznanila na 7. velikonočno nedeljo, 28.5.2017

OZNANILA PDF

PRIDI, SVETI DUH!

Klic ali prošnja, ki naj se v teh dneh večkrat sliši tako v naših osebnih kot skupnih molitvah. Z binkoštno 9-dnevnico se pripravljamo na nedeljo Svetega Duha, ki jo obhajamo 50. dan po veliki noči. To so dnevi priprave na rojstni dan naše Cerkve, na dan, ko se spominjamo, kako so apostoli in drugi, obdarjeni z darovi Svetega Duha, šli po vsem svetu oznanjat vero v Jezusa Kristusa in krščevat v ime troedinega Boga. Danes poslanstvo apostolov nadaljujemo mi, živa Kristusova Cerkev. Potrudimo se, da bomo resnično dejavni v veri.

ZAKLJUČEK ŠMARNIC
Letos bo v župnijski cerkvi in na vseh štirih podružnicah zaključek šmarnic v sredo, 31. 5. Hvala vsem, ki ste na podružnicah šmarnice vodili in oblikovali. Brez vas ne bi mogli imeti te tradicionalne ljudske pobožnosti. Naj nam Marija, Majniška Kraljica, izprosi potrebne milosti.

JUNIJ – VRTNICE
Za šmarničnim mesecem majem se začne rožnik ali junij, ki je v cerkvi posvečen Vrtnicam. Duhovna razmišljanja, ki jih je pripravil duhovnik Alojz Snoj, nosijo naslov: »Češčenje Jezusovega Srca v naših družinah«. To so osebna izkustva redovnic, redovnikov, duhovnikov in laikov. Razmišljanja bomo prebirali pri jutranji sv. maši ob 8. uri.

PRVI DNEVI V MESECU JUNIJU
Letos se mesec junij začne v četrtek, ki je četrtek pred prvim petkom, ko bomo zvečer ob 18.30 pred Najsvetejšim molili za nove duhovne poklice. Prav tako bomo pred Najsvetejšim molili na prvi petek, 2. 6., kot prošnja k Bogu za usmiljenje nad našimi osebnimi grehi in grehi vsega sveta. Na prvo soboto, 3. 6., bomo ob 18.30 pred Najsvetejšim molili za lastno in skupno svetost ter stanovitnost in svetost vseh duhovnikov in redovnikov.

KIP FATIMSKE MARIJE
Leta 2016, ko smo obhajali 10. letnico škofije, nas je obiskal kip Fatimske Marije. Letos pa potuje majhna kapelica z njenim kipom po družinah. V naši župniji se bo zadržala 29 dni. Zato prosimo 29 družin, da jo sprejmete medse. Pred župnijsko pisarno bo seznam, na katerega se vpišite. Na pot bo krenila v četrtek, 8. junija, pri večerni sv. maši.

ŽUPNIJSKI PEVSKI ZBOR
je po 50. letih župnije postavljen pred velik izziv. Vabimo in prosimo dekleta in žene, fante in može, ki imate posluh in veselje ter morda tudi željo, da se pridružite obnovljenemu Župnijskemu zboru sv. Lenart. V sredo, 21. junija, bo ob 20. uri srečanje starih in novih pevcev.

ČIŠČENJE CERKVE
3. 6.: Ulice: Ivana Roba, Drejčetova pot, Pot na Gorjance, Na Lazu, Knafelčeva in Avšičeva.

OZNANILA IN POVABILA

• OBNOVA ZVONIKA – Hvala vsem, ki ste že darovali v župnijski pisarni ali na TRR. V oznanilih na zadnji strani ni pravi TRR. Pravi TRR je: SI56-0297-0009-2265-498 (NLB). BOG POVRNI!

• PRVA NEDELJA V MESECU JUNIJU – nabirka za cerkev in samostan bo v nedeljo, 4. 6., pri vseh mašah. Po dopoldanskih sv. mašah sledi druženje v Lenartovi dvorani.

• ZADNJI TEDEN VEROUKA – V tednu, ki je pred nami, bomo pri veroučnih srečanjih zaključili letošnje srečevanje v Jezusovi šoli pri verouku. Prihodnjo nedeljo, 4. 6., bo po maši ob 10. uri podelitev spričeval.

• ŠMARNIČNI IZLET bo letos v soboto, 3. 6., na Zasavsko Sveto Goro in v Trebnje. Prijavite se čim prej v župnijski pisarni. Cena je 8 € za odrasle in 5 € za otroke. Otroci, ki so bili pridni šmarničarji (manjkali so do 10 krat), imajo izlet kot nagrado in je zastonj!

NOVOMEŠKI ORATORIJ 2017 bo letos potekal od 26. 6. do 2. 7. Vzemite prijavnice na mizicah za verski tisk in se prijavite.

• PIKNIK ZAKONSKIH SKUPIN bo letos pri Novi Štifti na Dolenjskem v nedeljo, 11. 6. V kloštru bo sv. maša ob 11.30., nato se z avtomobili odpeljemo proti Novi Štifti.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.