Oznanila na 5. postno nedeljo, 18. 3. 2018

OZNANILA PDF

5. POSTNI TEDEN

Letos med tiho in cvetno nedeljo v Cerkvi v Sloveniji obhajamo teden družine. Praznovanje je med dvema praznikoma, to je sv. Jožefom in Gospodovim Oznanjenjem. Za može in žene, matere in očete, so letos pripravljene zelo bogate zloženke, ki si jih vzemite; imajo naslov: Najin zakon – Božja mojstrovina
Moški in ženska, ki se ljubita! To je Božja mojstrovina! papež Frančišek
Misli iz začetka zloženke:
»Sva kdaj razmišljala, zakaj je zakon zakrament? Si lahko s tem zakramentom kako pomagava, ko imava npr. burne prepire ali tihe dneve? Ko se prizadeneva? Ko se znajdeva v krizi in naju je strah prihodnosti? Ko se počutiva poražena? Ko se odpuščanje zdi nemogoče? Ko nimava več prave volje, da bi se še trudila za najin odnos?
In vendar nam zakoncem Bog daje ta zakrament prav zato: da bi najina človeška ljubezen postajala vedno bolj podobna Božji. Kakor je Jezus na svatbi v Kani iz vode naredil najbolj žlahtno vino, tako hoče iz najine šibke in povsem človeške ljubezni, ki je včasih brez prave barve in brez okusa, narediti žlahtno in dragoceno vez ljubezni, iz katere se ne odžejava le midva sama, ampak tudi vsi, ki se z nama veselijo te milosti.
Povabljena sta, da v tem tednu še posebej izročata vajino človeškost v Božje roke!«

DANES, 18. 3, JE PAPEŠKA NEDELJA –
v torek, 13. 3., je minilo 5 let od izvolitve sedanjega papeža Frančiška.
Molimo zanj in za vso našo Cerkev!

PRAZNIK SV. JOŽEFA
19. marca praznuje sv. Jožef. Tega praznika so še posebej veseli fantje in možje ter očetje, saj je sv. Jožef njihov zavetnik in priprošnjik. Glavni zavetnik pa je tudi naše novomeške škofije, zato bo jutri, 19. 3., ob 19h slovesna sv. maša v novomeški stolnici, h kateri ste lepo povabljeni. V kloštru pa sta sv . maši ob 8h in 18h; zvečer bo prepeval naš župnijski pevski zbor.

MISIJON PO RADIU OGNJIŠČE
Radijski misijon bo od 18. do 24. marca 2018. Vsak dan bosta misijonska govora ob 10.15 in 17.00. Ponovitev bo vsak večer med 22. in 24. uro. Posnetki bodo na voljo tudi v radijskem arhivu na spletni strani Radia Ognjišče. V času misijona bo od ponedeljka do petka sveta maša ob 19.00. Vsak večer ob 20.00 bo pogovorni večer, v katerem bodo lahko sodelovali poslušalci.

V času radijskega misijona je petek, 23. marca, načrtovan kot SPOVEDNI DAN. Tudi v naši cerkvi bo spovednik navzoč v spovednici od 7.30 do 19h.
Izkoristite to priložnost.

OZNANILA IN POVABILA

OLJČNE VEJICE iz župnij naše Istre so vam na voljo; prostovoljni dar je za njih. Prihodnjo nedeljo, ki je CVETNA, bodo oljčne vejice blagoslovljene. Slovesen blagoslov bo ob 10h pred cerkvijo.

URINI KAZALCI SE IZ SOBOTE, 24. 3. na nedeljo 25. 3., premaknejo za eno uro naprej – na poletni čas. V nedeljo bo tako večerna sv. maša ob 19h.

ČIŠČENJE CERKVE
23. 3. ob 19.30: Smolenja vas, Petelinjek, Potov Vrh, Križe in Veliki Slatnik.

• KRIŽEV POT: Vabljeni k molitvi križevega pota v naši cerkvi:
 postne nedelje, ob 17.30 – vodi duhovnik;
 torek, 20. 3. ob 17.30 – Biblična skupina;
 petek, 23. 3. ob 17.30 – 7. razred;

• SREČANJE BOLNIH IN OSTARELIH bo tudi letos na Cvetno soboto, 24. 3. ob 14.30, ko bomo pričeli z molitvijo rožnega venca in nato nadaljevali s sv. mašo ob 15h. Po maši sledi pogostitev v naši veliki samostanski obednici. Prosimo, če lahko ob tem srečanju prispevate sladke dobrote – HVALA. Omogočite starejšim udeležbo na tem srečanju. Če bi kdo rad prišel in nima prevoza naj to sporoči župniku.

• LITURGIČNO PRAZNOVANJE SLOVESNEGA PRAZNIKA GOSPODOVEGA OZNANJENJA je letos v soboto, 24. 3., ker je 25. 3. cvetna nedelja.

• KRIŽEV POT ZA MLADE NAŠE NOVOMEŠKE DEKANIJE bo iz Bajnofa na Trško Goro, v petek, 23. 3 ob 20. uri – MLADI LEPO POVABLJENI!

• OPERA DESETI BRAT – ponovitev v ponedeljek, 26. 3., ob 19h v Športni dvorani Marof v Novem mestu – vstopnice so na voljo.

• SKUPINA ZA MOŠKE; prvo srečanje nove skupine v župniji bo v torek, 27. 3. ob 19h v Lenartovi dvorani – predhodna prijava ni potrebna. Vabljeni!

• PRVOMAJSKO ROMANJE 2018 – stolna, šmihelska in naša župnija, organiziramo prvomajsko romanje od 27. do 30. 4. 2018. Prijavljeni naj v župnijski pisarni vplačajo drugi obrok! ŠE SO PROSTA MESTA!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.