Oznanila na 32. nedeljo med letom, 12.11.2017

OZNANILA PDF

Z A H V A L A !
Prav je, da je še enkrat na začetku teh oznanil zapisana beseda HVALA za vse, kar smo doživeli ob minuli Lenartovi nedelji, 5. 11. Hvala za zbrana denarna sredstva pri ofru, saj je bilo preseženo 6000 €. Hvala vsem, ki ste kakorkoli prispevali k lepoti praznika.
Vse, kar se je dogajalo pri sv. maši v nedeljo, 5. 11., ob 10. uri, je bilo posneto. Tako bo mogoče dobiti celotno slovesnost posneto na DVDju ali USB ključu za 20€ in podobno kot za slovesnost ob 50-obletnici župnije boste mogli prejeti FOTOalbum za 15€. V župnijski pisarni sprejemamo naročila. Za priporočeni dar je mogoče v župnijski pisarni dobiti tudi zbornik ob 50-obletnici župnije.

ZAHVALNE NEDELJE NA PODRUŽNICAH
Danes je zahvalna in Lenartova nedelje v Gotni vasi ter Martinova nedelja na Potovem Vrhu. Prihodnjo nedeljo, 19. 11., je zahvalna v Smolenji vasi in zadnja nedelja v mesecu novembru, 26. 11., na Velikem Slatniku. Hvala za vse vaše darove in biro.

1. SVETOVNI DAN REVNIH
Prihodnjo nedeljo, 33. med letom, 19. ,ovembra, bo na željo papeža Frančiška potekal prvi svetovni dan revnih. V prvi poslanici pod naslovom Ne ljubimo z besedami, ampak z dejanji papež zapiše:
»Otroci, ne ljubimo z besedo, tudi ne z jezikom, ampak v dejanju in resnici« (1 Jn 3,18). Te besede apostola Janeza vsebujejo zahtevo, ki je noben kristjan ne sme prezreti. Resnost, s katero nam ‘ljubljeni apostol’ to Jezusovo zapoved izroča vse do današnjega dne, še bolj prihaja do izraza, ko so prazne besede, ki pogosto prihajajo iz naših ust, v nasprotju s konkretnimi dejanji, ki naj bi bila naše merilo. Ljubezen ne dovoljuje izgovorov: ko se namenimo ljubiti, kakor je ljubil Jezus, moramo slediti njegovemu zgledu, še zlasti, ko smo poklicani k ljubezni do ubogih. Sicer pa je dobro znano, kako nas ljubi Božji Sin, na kar nas Janez zelo jasno opominja. Njegova ljubezen sloni na dveh stebrih: Bog nas je prvi ljubil (prim. 1 Jn 4,10.19) in v svoji ljubezni se nam je popolnoma podaril, za nas je dal celo življenje (prim. 1 Jn 3,16).
Takšna ljubezen ne more ostati brez odgovora. Čeprav je samo z ene strani in v zameno ne zahteva ničesar, v srcih vžiga tako močan ogenj, da vsi nanjo odgovarjajo z ljubeznijo, kljub svojim omejitvam in grešnosti. To pa se lahko zgodi le tedaj, ko v svoje srce, kolikor mogoče sprejmemo božjo milost, njegovo usmiljeno ljubezen, ki našo voljo in celo čustva nagiba k ljubezni do Boga in bližnjega. Tako lahko milost, ki izvira tako rekoč iz srca Trojice, preoblikuje naše življenje ter rodi sočutje in dela usmiljenja v dobro naših bratov in sester v stiski.

ČIŠČENJE CERKVE
17. 11. ob 19.30: Smolenja vas, Petelinjek, Potov Vrh, Križe in Veliki Slatnik.

OZNANILA IN POVABILA
• MISIJONSKA NABIRKA – na misijonsko nedeljo v oktobru, 22. 10. ste darovali nekaj manj kot 2000 € – v imenu misijonarjev Bog povrni.

• SEMINAR ZA IZREDNE DELIVCE OBHAJILA – sobota, 18. 11., ob 9. uri v Baragovem zavodu v Šmihelu; predavatelj bo g. Jože Pibernik.

• DEKANIJSKO SREČANJE ZA ČLANE ŽPS – sobota, 18. 11., od 9. do 12. ure v cerkvi v Šmihelu; gosta srečanja bosta zakonca ČUŠIN.

• SREČANJE ZA ZAKONCE IN STARŠE ob pripravi na misijon 2018 bo v soboto, 18. 11., ob 16h. Gosta srečanja bosta zakonca Gregor in Melita ČUŠIN – glej letak, priložen oznanilom.

• PRVOOBHAJANCI IN PRVA SV. SPOVED – otroci, animatorji in katehet p. Krizostom bodo na duhovnem vikendu na Sv. Gori od petka 17. do nedelje 19. 11.; otroci bodo obhajali zakrament prve sv. spovedi. Duhovno dogajanje podprite z molitvijo – hvala.

• KOLEDARJI IN DRUŽINSKA PRATIKA – so na voljo v župnijski pisarni.

• NAMENITEV DELA DOHODNINE ZA POMOČ LJUDEM V STISKI – namenitev dela dohodnine za vas ne predstavlja nikakršne finančne obremenitve ali stroška. Z namenitvijo dela dohodnine samo določite, da se majhne del (0,5) vam odmerjenega davka (ki vam ga država v vsakem primeru vzame) namesto v državni proračun raje nameni izbrani dobrodelni organizaciji – konkretno Karitas. Obrazec dobite v župnijski pisarni.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.