Oznanila na 30. nedeljo med letom, 29.10.2017 – žegnanjska

OZNANILA PDF

POČITNIŠKI IN PRAZNIČNI TEDEN

Jesenske počitnice so hitro prišle, zato v tednu, ki je pred nami, ni verouka. Imamo pa zato praznike, ki jih kristjani veselo in radostno praznujemo. Ne dopustimo, da nam novodobno poganstvo odvzame praznike naše vere. Praznovanje noči čarovnic in izdelovanje raznih buč s svečami, nima z našim krščanstvom nobene zveze, prej nasprotno. Prosimo vas, da namesto praznika teme, strahu in plesa hudega duha, praznujete praznik svetlobe in svetosti, kar slovesni praznik Vseh svetih je. Ob vsem praznovanju pa pomislite tudi na rajne v vicah in za nje kaj zmolite.
Omenjen naj bo še popolni odpustek, ki ga moremo prejeti na 1. dan novembra in v prvih osmih dnevih novembra. Pogoji so znani: prejem zakramenta sv. spovedi, ne navezanost na greh, obhajilo, molitve po papeževem namenu: vera, očenaš in Zdrava Marija ter obisk pokopališča. Odpustek se podari našim dragim rajnim.
ŽPS – tokrat v ponedeljek, 30. 10., ob 19h. – LEPO POVABLJENI!

MOLITEV ZA MLADE V LOČNI
je tradicionalno 31. 10. ob 20. uri. Letos pripravljajo molitev naši mladi. Vsi mladi, lahko tudi drugi, lepo povabljeni v Ločno.

VSI SVETI – slovesni in zapovedani praznik, 1. 11.
Svete maše bodo v naši cerkvi kot ob nedeljah. Popoldan ob 15h so sv. maše tudi na treh naših pokopališčih:
Smolenja vas: za + iz družine Lenart
Potov Vrh: za + Antona Tramteta in Fani Papež, 1. obl.
Veliki Slatnik: za + starše Golob
Zvečer ob 17h vabljeni k molitvi štirih delov ročnega venca za naše rajne.
Sv. maša je 1.11. tudi na pokopališču v Srebrničah ob 14h in v Ločni ob 14h.

SPOMIN VERNIH RAJNIH – 2. 11.
Vabljeni k sv. maši ob 8h in 18h. Pred večerno sv. mašo bomo ob 17h pričeli z molitvijo vseh štirih delov rožnega venca. Sv maša za rajne je tudi na pokopališču v Šmihelu ob 8h in ob 16h v Ločni za rajne škofe in duhovnike.

TRIDNEVNICA PRED LENARTOVO NEDELJO
Čeprav je praznik Vsi sveti si želimo letošnje praznovanje sv. Lenarta praznovati nad vse slovesno; med nami bo v nedeljo, 5. 11., ljubljanski nadškof in metropolit Stanislav Zore, ki bo ob 10h daroval sv. mašo in blagoslovil obnovljen zvonik.
Trije večeri pred nedeljo pa bodo oblikovani tako:
•  v četrtek, 2. 11. bomo molili za rajne;
•  petek, 3. 11., bo med nami naš faran g. Igor Luzar, ki je pred 20. leti v tej cerkvi daroval svojo novo mašo;
•  v soboto, 4. 11., pa bo daroval sv. mašo sosednji župnik g. Igor Stepan. Lepo povabljeni k molitvi pol ure pred mašo in k sv. maši.

ČIŠČENJE CERKVE
4. 11.: Mali Slatnik, Mala in Velika Cikava, ulice: Milana Majcna, Ilke Vaštetove in Slančeva.

OZNANILA IN POVABILA

• DNEVI PRED LENARTOVIM – potrebno bo počistiti in okrasiti cerkev. Veliko pa je bilo že postorjenega. HVALA zakoncema Plantan, Cvetki in Rafku ter zakoncema CIMERMANČIČ, Mariji in Antonu, ki so večkrat v minulih dnevih čistili našo cerkev; posesani so bili vsi kamniti oltarji in prižnica ter temeljito prebrisana zakristija. – Bog povrni. Pridne roke, predvsem ženske, so v minulih dneh pletle venčke za okrasitev obnovljenega zvonika in naše cerkve – Bog povrni.

•  POGOSTITEV PO VSEH DOPOLDANSKIH MAŠAH V NEDELJO, 5.11. – LEPO PROSIMO, da žene prinesete v klošter sladke dobrote v soboto, 4. 11. ob 18h, možje pa vinsko kapljico, saj se “kuhanček” za slavje dobro prileže.

•   NOVEMBRSKA PISMA – vas čakajo na klopeh in mizicah za verski tisk. Vrnite jih čim prej v nabiralnik pri pisarni ali v zakristijo – hvala.

•   LENARTOVE POČITNICE 2017 – prijavljenih je 20 otrok; prijave sprejemamo do danes, 29. 10.; počitnice bodo letos 2. in 3. 11. Prijavnice, kdor jih še nima, so na mizicah za verski tisk.

   VABLJENI NA PREDAVANJE katoličana g. Boštjana Harija, mag. teol. na temo: Krščanski pogled na vzhodne duhovne tehnike, alternativne terapije in new age. Predavanje se bodo v mali dvorani Zavoda Friderik Irenej Baraga, Smrečnikova ulica 60, Novo mesto; Župnija NM-Šmihel. 1. predavanje bo 2. novembra, v četrtek od 19h do 20.30: Čakre in Jezus. Naslednji predavanji bosta 7. 11. in 23. 11.

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.