Oznanila na 3. adventno nedeljo, 17.12.2017

OZNANILA PDF

 

ADVENTNO HREPENENJE PO BOŽIČU

Dobri Bog, veselimo se, da smo v adventnem času. Zahvaljujemo se ti za vse lepo v tem času: za luč in toploto sveč, za dišeče smrekove veje. Veselimo se praznika rojstva tvojega Sina Jezusa Kristusa. Vemo, da bo on nekoč zopet prišel. Zato se želimo pripraviti: med seboj smo povezani in prijazni drug do drugega. Verujemo, da nam Ti pri tem pomagaš. Varuj in blagoslovi nas v tem adventnem času. Dobri Bog, danes gori tretja sveča na našem adventnem vencu. Za nas je to znamenje, da čakamo božič. Čakamo na Jezusovo rojstvo. On razsvetljuje naše življenje. Z njim nam podarjaš upanje in veselje. V zaupanju na to se ti zahvaljujemo.

BOŽIČNA 9-DNEVNICA Z MARIJO
Marija romarica v teh dneh roma od družine do družine. Prosimo jo, da bi po pesmi in molitvi odprli srca in zahrepeneli po Odrešeniku.

TEDNIK DRUŽINA – REPORTAŽA
Še ostajajo izvodi Družine, kjer je reportaža o naši župniji, ki je praznovala zlati jubilej. Vabljeni, da si vzamete brezplačen izvod Družine.

SVETA SPOVED PRED PRAZNIKI
Otroke pri verouku smo že spovedovali v minulem tednu. Ostali vabljeni k sv. spovedi v ponedeljek in torek med jutranjo in večerno sv. mašo ter od srede, 20. 12., do sobote, 23. 12,. od 7.30 do 12. in od 14h do 19h.

MAŠA ZA DOMOVINO
23. 12. ob 9h bo v novomeški stolnici škofova maša za domovino, h kateri smo vsi lepo povabljeni.

PRVI SVETI VEČER
Letos bo 1. SVETI VEČER na 4. adventno nedeljo. Zvečer ob 18h bomo zaključili adventi čas, ob 20.30 bo polnočna sv. maša za otroke in družine in ob 00.00 – polnoči bo polnočnica v župnijski cerkvi (pri njej bo prepeval naš župnijski zbor, ki vabi v cerkev že pol ure prej!) in na dveh podružnicah: Smolenja vas in Veliki Slatnik (Na Vel. Slatnik bo šla procesija z baklami, začetek ob 23h, na Potovem Vrhu pri cerkvi!)

KONCERT SARE BRIGHTMAN
Župnijski sodelavci se bodo udeležili koncerta znane operne dive Sare Brightman v Stožicah v petek, 22. 12. Odhod avtobusov je ob 17.30 iz Kandije.

OGLED JASLIC – SOBOTA, 30. 12.
Letos bi se podali v božičnem času na ogled jaslic v Samobor, Zagreb in nazaj grede v Dobovo. Prijave že sprejemamo v župnijski pisarni, 10 € za odrasle in 5 € za otroke.

V župnijski pisarni morete dobiti za 20€ video na DVD ali USB ključku od Lenartove nedelje, 5. 11.

ČIŠČENJE CERKVE
23. 12.: Ulice: Ragovska, Jakčeva in Maistrova.

POVABILO

PREDLOG ZA MOLITEV V DRUŽINI V 3. ADVENTNEM TEDNU

Molitev ob adventnem vencu:
Adventni čas, ki ga obhajamo, nam vrača obzorje upanja, upanja, ki ne razočara, ker je utemeljeno na Božji Besedi. Upanje, ki preprosto nikoli ne razočara, ker Gospod nikoli ne razočara! On je zvest! On ne razočara! Premislimo in okušajmo to lepoto.
Zgled te duhovne drže, tega načina bivanja in hoje v življenju, je Devica Marija. Preprosto podeželsko dekle, ki nosi v srcu celotno Božje upanje. V njenem telesu je Božje upanje dobilo meso in postalo človek, postalo zgodovina, Jezus Kristus. V njenem Magnifikatu, ki je pesem Božjega ljudstva na poti ter vseh mož in žena, ki upajo v Boga, v moč njegovega usmiljenja. Pustimo se ji voditi, njej, ki je Mati, Mama, ki zna voditi. Pustimo se torej voditi Njej med tem časom pričakovanja in dejavne budnosti.

Prebere oče ali mati:
Markov evangelij 1,4-6

Vsa družina skupaj zmoli molitev:
Angel Gospodov je oznanil Mariji in spočela je od Svetega Duha. Zdrava Marija… Glej, dekla sem Gospodova, zgodi se mi po tvoji besedi. Zdrava Marija… In Beseda

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.