Oznanila na 26. nedeljo med letom, 1.10.2017 – ROŽNOVENSKA IN FRANČIŠKOVA

OZNANILA PDF

ROŽNOVENSKA MATI BOŽJA IN SV. FRANČIŠEK ASIŠKI

Letos pričenjamo mesec oktober z nedeljo. Prva nedelja pa je po tradiciji rožnovenska, posvečena Rožnovenski Materi Božji. Ves mesec nas Marija z rožnim vencem spodbuja k molitvi. Če ne uspemo zmoliti celega dela rožnega venca, pa si zadajmo, da zmolimo vsaj eno desetko. Zapolnimo čakalne minute in ure za pogovor z Bogom in Marijo v molitvi. Vabljeni k molitvi rožnega venca tudi vsak dan med tednom pol ure pred sveto mašo, tako zjutraj kot zvečer. Na sam praznik Rožnovenske Matere Božje, 7. 10., bodo na Brezjah obhajali DAN ROŽNEGA VENCA. Prenos po radiju Ognjišče bo od 18. do 21. ure. Ob 19.00 bo maševal nadškof Marjan Turnšek.  Drugi poudarek na prvo nedeljo v oktobru pa je za nas Frančiškove FRANČIŠKOVA NEDELJA. Pri glavnem vhodu vas je pričakal plakat s pozdravom POZDRAVLJENI DOBRI LJUDJE – tako je pozdravljal sv. Frančišek. Pred prezbiterijem na levi strani pa je plakat s Frančiškovo Sončno pesmijo. Na mizicah ob izhodu imate letak z vabilom na srečanje s trenutnim naslednikom sv. Frančiška, p. Michaelom Anthonyjem Perrxjem, ki bo v drugi polovici oktobra  na obisku v Sloveniji. Preko letaka ste povabljeni tudi k molitvi za nove duhovne poklice in k obisku naše spletne strani frančiškanov v Sloveniji.

V torek, 3. 10., zvečer po maši vabljeni k TRANZITUSU – spominu smrti sv. Frančiška. V sredo, 4. 10., pa slovesno praznujemo god sv. Frančiška. Vabljeni k sv. maši. 

TEDEN ZA ŽIVLJENJE

V Cerkvi na Slovenskem bo od nedelje, 1. do nedelje, 8. oktobra 2017, potekal 26. teden za življenje, ki ga pripravlja društvo Gibanje za življenje pod geslom »Kako je lepo upanje, ki mi ga daje Bog« (J. Kranjec).V naši škofiji bo pripravljeno srečanje v Vavti vasi in sicer v petek, 6. oktobra, ob 19.30 z naslovom Ekologija človeka in načrtovanje družine. Gostja bo s. Mirjam Cvelbar SL, ginekologinja in predsednica društva Gibanje za življenje. Še posebej so na to srečanje vabljeni mladi.

MOLITEV 4 DELOV ROŽNEGA VENCA

skupaj s Poljaki, v soboto, na praznik Rožnovenske Matere Božje, 7. 10., ob 14. uri. Molitev bo potekala tudi v naši cerkvi – VABLJENI!

SLOMŠKOVO BRALNO PRIZNANJE

Otroci, lepo povabljeni k Slomškovemu bralnemu priznanju. Preko katehistinj in katehetov boste povabljeni k sodelovanju. Prvo srečanje z voditeljico gospo Majo Malovrh bo v ponedeljek, 9. 10., ob 16. uri v Klarini sobi.

 ROMANJE NA ZAPLAZ ob 100-letnici zaplaške cerkve bo v soboto, 7. 10. – vabljeni. Prijavite s v župnijski pisarni. Odhod pod staro občino ob 8.10.
 ROMANJE NA SVETO GORO ob 300-letnici kronanja milostne podobe, v nedeljo 8. 10., ob 12. iz Kandije ob 12. uri.  Prijave tudi v župnijski pisarni.

ČIŠČENJE CERKVE

7. 10.: Ul. Ivana Roba, Drejčetova pot, Pot na Gorjance, Na lazu, Knafelčeva in Avšičeva.

OZNANILA IN POVABILA

• SREČANJE članov in članic ŽPS bo v ponedeljek, 2.10., ob 20h; sodelavci Župnijske karitas pa se dobijo v sredo zvečer po maši.

• ČETRTEK PRED PRVIM PETKOM (5.10.), PRVI PETEK (6.10.) IN PRVA SOBOTA (7.10.) – molitev pred Najsvetejšim ob 18.30. Pridite!

• ŠOLA ZA ZAKON: Šola za zakon (ŠZZ) je eden izmed načinov priprave na zakon. Pod vodstvom zakonskega para in patra traja eno šolsko leto, srečanja si sledijo na 14 dni. Običajno gre za manjše skupine, kjer pari na srečanjih aktivno sodelujejo, izmenjujejo svoje poglede in razmišljanje ter izkušnje o približno dvajsetih, za zakon pomembnih vprašanjih.Utemeljitelj Šole za zakon je jezuit p. Vital Vider in tak način priprave na zakon ponekod v Sloveniji poteka že blizu 40 let, v novomeški škofiji zadnjih nekaj let. UVODNO SREČANJE bo v nedeljo, 8. 10., ob 18. uri v prostorih Baragovega zavoda v Šmihelu.

• NOVA ZAKONSKA SKUPINA v naši župniji: Vsi, ki ste se poročili zadnja leta ali ste poročeni nekaj let, se lahko pridružite tej skupini. Prvo srečanje se načrtuje za petek, 13. 10., ob 20. uri.

• ŠE 2 ROMANJI STA PRED NAMI:

– v soboto, 14. 10., je vseslovenski fatimski dan v Stični pod geslom SKUPAJ ŽIVETI MARIJIN KLIC. Ob 10. je sv. maša, ki jo bo daroval apostolski nuncij v Sloveniji ob somaševanju slovenskih škofov;

– v nedeljo, 22. 10., ki je MISIJONSKA, pa letos tradicionalno romamo mestne župnije na Brezje.  Prijave že sprejemamo v župnijski pisarni; cena prevoza je 10 €.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.