Oznanila na 2. adventno nedeljo, 10.12.2017

OZNANILA PDF

SAMO ŠE DVA TEDNA DO BOŽIČA
Po božji besedi 2. adventne nedelje nas Izaija in Janez Krstnik kličeta in vabita k spreobrnitvi. Kličeta me, da utihnem v svojem notranjem blebe-tanju in naredim prostor tišine, kamor bo lahko vstopil Bog. Kako naj pripravim in s čim naj izravnam pot Gospodu? Priznam: s tistim ›zaprašenim‹ spreobrnjenjem, s tem, da bom obrnil pogled od sebe h Gospodu. Bom razočaran nad svojo nepopolnostjo? Bom, ampak Bogu hvala za to zdravilo!

MARIJA ROMARICA IN 9-DNEVNICA PRED BOŽIČEM
Kot prejšnja leta, se bo tudi letos na pot podala Marija romarica. Čaka na družine, da jo sprejmete. Prijavite se in vpišite na seznam, ki je pred pisarno na oglasni deski. V soboto, 16. 12., pa pričnemo z 9- dnevnico pred božičem. Lepo povabljeni vsak večer, da skupaj pripravimo srca na prihod Odrešenika.

POVABILO – KLIKNI NA
https://pridi.com/advent2017.zip

TEDNIK DRUŽINA – REPORTAŽA
V tokratni izdaji Družine je reportaža o naši župniji, ki je praznovala zlati jubilej. Vabljeni, da si vzamete brezplačen izvod Družine in morda zaradi tega postanete tudi novi naročnik koristnega katoliškega tednika. Kdor poravna naročnino do konca januarja 2018, plača 101,40 €.
MAŠA ZA NOTRANJE OZDRAVLJENJE

Mesečna sv. maša za notranje ozdravljenje in po njej molitve nad posamezniki bo v četrtek, 14. 12. ob 18h – VABLJENI.

ADVENTNI ODMIK ZA MOŠKE
Lani je bilo podobno srečanje v Lenartovi dvorani. Letos ponovno vabljeni fantje in možje na adventi odmik za moške in sicer v nedeljo, 17. 12., ob 19h. Z nami bo jezuit p. Viljem Lovše. Spregovoril bo na temo MOŠKA MOČ.

MINISTRANTSKA SREČANJA OB SOBOTAH
Po pogovoru s starejšimi ministranti in dejstvu, da na ministrantske vaje zadnje čase hodi malo ministrantov, se te prestavljajo na soboto, ob 17h. Prve vaje bodo v soboto, 16. 12., ob 17h. Poleg naj pridejo tudi starši na kratek sestanek – HVALA.

OBISK BOLNIKOV PRED PRAZNIKI
Ne čakajte na zadnje dni praznikov. Duhovniki smo pripravljeni priti k bolniku domov, samo sporočite nam. Poskrbite tudi zase, za svojo dušo.

OGLED JASLIC – SOBOTA, 30. 12.
Letos bi se podali v božičnem času na ogled jaslic v Samobor, Zagreb in nazaj grede v Dobovo. Prijave že sprejemamo v župnijski pisarni.

ČIŠČENJE CERKVE
16. 12.: Belokranjska cesta, Gotna vas, Ob potoku in Jedinščica.

OZNANILA IN POVABILA

PREDLOG ZA MOLITEV V DRUŽINI V 2. ADVENTNEM TEDNU

Molitev ob adventnem vencu:
Pripraviti svoje srce, da se bo kljub mnogim težavam in tegobam znalo vzradostiti ob sestopu Boga iz nebes, ob božjem obisku, ni preprosto. Umiriti se, se odpovedati zunanjim dražljajem in se zazreti v svojo notranjost, pretehtati, kaj v svojem življenju delamo dobro in česa ne, opraviti temeljito spoved, vse to ni po meri današnjega človeka, ki se boji srečanja samega s seboj, ki vedno hlasta po nečem zunaj sebe, ki mu oko zaslepi blišč okrašenih trgovin in mestnih ulic, ki čas zapravi z nakupovanjem daril, ki si zna ušesa zamašiti s slušalkami, iz katerih prihaja bučna glasba, da ne bi slučajno zaslišal glasu svoje vesti, glasu svojega srca. Bog pa prihaja na svet brez hrupa in brez svetlobnih efektov. Krščanstvo s sporočilom božiča prinaša luč – rojstvo Odrešenika, ki pomeni odrešenje za vsakega, še tako bednega, obupanega, prestrašenega, žalostnega človeka. Daje novo upanje, daje tolažbo. Tema se umika svetlobi, strah se umika veselju.

Prebere oče ali mati:
Markov evangelij 1,4-6

Vsa družina skupaj zmoli molitev:
Angel Gospodov je oznanil Mariji in spočela je od Svetega Duha. Zdrava Marija… Glej, dekla sem Gospodova, zgodi se mi po tvoji besedi. Zdrava Marija… In Beseda

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.