Oznanila na 1. nedeljo po božiču, 31.12.2017 – PRAZNIK SV. DRUŽINE

OZNANILA PDF

SREČNO IN Z BOGOM V NOVO LETO 2018
Prva nedelja bo božiču je letos nedelja sv. Družine in hkrati zadnji dan v koledarskem letu, ko se po papežu sv. Silvestru imenuje silvestrovo. Po zahvalni pesmi Tebe Boga hvalimo, kličemo na minulo leto Bogu zahvalo za vse, predvsem za lepo in dobro, kar smo prejeli od Njega, pa tudi hvala za vse težko in slabo, kar nas je utrdilo in morda po naših molitvah in prizadevanjih spremenilo.

H V A L A
Ob koncu koledarskega leta se
bratje v kloštru zahvaljujemo
vsem župnijskim sodelavcev,
ki ste kakorkoli prispevali k lepoti praznovanja božičnih praznikov.
Evi in Benjaminu ter drugim mladim, ki ste postavili letošnje jaslice. Hvala za vašo izvirnost. Še posebej hvala pridnim rokam naših birmancev,
ki so pomagali postavljati jaslice.
HVALA vsem in vsakemu posebej za vse vaše darove skozi vse leto,
bodisi v materialni ali denarni obliki,
še posebej pa za vse molitve.
Naj dobri Bog poplača vašo dobroto.

UMESTITEV IZREDNIH DELIVCEV OBHAJILA
Od škofije smo na novo pridobili dovoljenje za obhajanje pri nedeljskih in prazničnih mašah za 10 izrednih delivcev obhajila: Ana ALESSANDRA, Andrej in Cvetka HOČEVAR, Jani KRAMAR, Helena MOLAN, Marko MUHIČ, Roman MIHALIČ, Robert MIKLIČ, Miha VRBINC in Sandi VERŠČAJ.

3. SVETI VEČER IN SV. TRIJE KRALJI
V petek zvečer obhajamo kristjani 3. sveti večer, ko se zberemo ob jaslicah in blagoslovimo svoje domove z blagoslovljeno vodo in pokadimo s kadilom. Nad podboje vrat napišemo kratice sv. treh kraljev: Gašper, Miha, Boltežar. V naši cerkvi bomo v petek, 5. 1., po večerni maši, blagoslovili vodo, kredo in kadilo v čast sv. trem kraljem. Na slovesni praznik Gospodovega razglašenja, v soboto, 6. 1., vabljeni k svetim mašam ob 8h, 10h in 18h. Otroci, prinesite hranilnike!

NEDELJA JEZUSOVEGA KRSTA, 7. 1.
Božična doba uradno traja od božiča do praznika Jezusovega krsta, letos vsega skupaj 14 dni; čeravno jaslice z božičnimi pesmimi ostajajo do svečnice, 2. februarja. Na dan Jezusovega krsta se spomnimo na svoj krst in obnovimo krstne obljube.

PRVA NEDELJA V MESECU
Nabirka pri mašah je za potrebe samostana. Po dopoldanskih sv. mašah vabljeni na druženje v Lenartovo dvorano. Dobrodošli bodo piškoti ali pecivo – se priporočamo.

ČIŠČENJE CERKVE
5. 1.: Mali Slatnik, Mala in Velika Cikava, ul.: Milana Majcna, Ilke Vaštetove in Slančeva.

BOŽIČNO NOVOLETNE POČITNICE
Zaradi praznikov ta teden NI verouka. Z njim pričnemo po urniku v ponedeljek, 8. 1. 2018.

OZNANILA IN POVABILA

• SODELAVCI KARITAS se dobijo v sredo, 3. 1., po večerni sv. maši.

• VABILO ZA PETJE V ŽUPNIJSKEM PEVSKEM ZBORU: hvaležni smo Bogu za prenovljen in okrepljen župnijski pevski zbor, ki je s prihodom nove zborovodkinje dr. Sabine Devjak Novak na novo zaživel. Pri njihovem petju se čuti velika sprememba. Vendar še vedno ste vabljeni, predvsem mlajši pevci, da se pridružite zboru, lahko tudi med letom. Dobrodošli, saj je peti pri župnijskem zboru po eni strani velika obveza, po drugi strani pa velika čast.

V ŽUPNIJSKI PISARNI morete dobiti za 20€ video na DVD ali USB ključku od Lenartove nedelje, 5. 11.

ZBORNIK OB 50-OBLETNICI ŽUPNIJE je lahko lepo darilo vašim sorodnikom, prijateljem in znancem. Imamo ga še na zalogi; za priporočeni dar 10 € ga dobite v župnijski pisarni.

PRVOMAJSKO ROMANJE 2018  – tri novomeške župnije: stolna, Šmihelska in naša, organiziramo prvomajsko romanje od 27. do 30. 4. 2018 v Assisi k sv. Frančišku, v San Giovanni Rotondo k sv. p. Piju, na Monte Sant’Angelo k sv. nadangelu Mihaelu in v Barij k sv. Miklavžu; nazaj grede si bomo ogledali še mesto Lanciano, kjer se je zgodil eden od evharističnih čudežev in se ustavili še v Lorettu. Prijave zbiramo v župnijski pisarni.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.