OZNANILA – 6. postna nedelja, 28.3.2021 – CVETNA NEDELJA

PDFoznanila

Kdaj želim priti k sv. maši?-PRIJAVA

Obvestila na plakatu – podružnice

 

USTNA ZNANILA – prebrana v cerkvi

  • Na mizicah ob izhodu so še tiskana Kloštrska oznanila. Na voljo je nova Družina, Ognjišče za mesec april, Revija PRO od Radia Ognjišče in še veliko drugega branja vam je na razpolago.

 

  • Danes torej vstopamo v Veliki teden Gospodovega trpljenja, smrti in vstajenja. Obredi na veliko tridnevje bodo ob 19h; udeležite se jih lahko samo tisti, ki ste prijavljeni. Močno smo naprošeni, da se držimo vseh pravil. Če ne boste mogli priti v cerkev pa se povežite preko YouTube kanala Frančiškanski samostan NM. Na Veliki četrtek je nabirka za Karitas in na Veliki petek za Sveto deželo.

 

  • Na veliko soboto bo ob 7h blagoslov velikonočnega ognja na samostanskem vrtu.
  • Blagoslovi velikonočnih jedil bodo v cerkvi od 13. do 17. ure in sicer na pol ure. Tudi za blagoslove se prijavite preko spletne povezave; sicer je dovoljeno za zunaj cerkve, da se na 10 m2 lahko zadržuje 1 oseba ali družina ali gospodinjstvo. Blagoslovi jedil bodo tudi na podružnicah kot je bilo prejšnja leta; razlika je v tem, da bodo vsi zunaj na prostem. Bodite na varni razdalji drug od drugega.

 

  • Na veliki četrtek, petek in soboto molimo v cerkvi ob 8h zjutraj križev pot; prav tako na Veliki petek ob 15h.

 

  • Na praznik Gospodovega vstajenja – Veliko noč, bodo svete maše ob 6.30, 8.30, 10h, 11.30 in 19h. Za vse se je potrebno prijaviti. Velikonočne procesije po vsej verjetnosti ne bo.

 

  • Od ponedeljka do velike sobote do 12h, boste mogli v cerkvi prejeti zakrament svete spovedi; in sicer od 7.30 do 12h in od 14h do konca večerne svete maše; med večernimi obredi ne spovedujemo.

 

  • Na veliki petek po križevem potu se čisti cerkev; prosimo za pomoč; drugače so na vrsti farani iz ulic: Ivana Roba, Drejčetova pot, Pot na Gorjance, Na lazu, Knafelčeva in Avšičeva.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.