OZNANILA – 5. nedelja med letom, 7. 2. 2021

PDFoznanila

Kdaj želim priti k sv. maši?-PRIJAVA

Lurška devetdnevnica 2021

Lurška devetnednevnica – gostje

 

LURŠKA DEVETDNEVNICA 2021: Večerne svete maše potekajo v živo in so prenašane preko Facebook in YouTube strani Frančiškanski samostan. V četrtek, 11. februarja, na praznik Lurške Matere Božje, ob 18h, bo med nami Ljubljanski metropolit in nadškof Stanislav Zore. Hvala Roku Ilcu za pomoč pri prenašanju svetih mašah, organistki Snežki Podpečan za požrtvovalno igranje, zakristantki Ani in vsem drugim sodelavcem. Hvala tudi za darove.

  • DAROVI ZA MAŠE IN ZA DRUGE POTREBE: Hvala vsem za denarne darove, ki ste jih nakazali na naš samostanski ali župnijski TRR. – Mašni nameni za mesec so že sprejeti. Denar za sv. maše in darove za samostan nakažite na TRR: SI56-0297-0009-2265-498. Župnijski TRR je v kolofonu.
  • UDELEŽBA PRI SVETI MAŠI: Še vedno se je potrebno za sveto mašo prijaviti. Na voljo je 16 prijav: posameznik, družina ali skupno gospodinjstvo. Kdor nima e-naslova, naj pokliče in ga bomo vpisali na seznam. V cerkvi se usedete kjerkoli; pazite na razdaljo 1,5 m.
  • POST 2021: Letošnji postni čas se prične zgodaj in sicer v sredo, 17. februarja. Na pepelnico povabljeni k obredu pepeljenja. Če bodo kakšne spremembe glede udeležbe pri sv. maši, boste sproti obveščeni pri oznanilih ali po spletni strani. Post vedno pričnemo z strogim postnim dnevom, ki je zaznamovan s postno postavo: za katoličana, starega od 18. do 70. leta, velja, da se sme ta dan samo enkrat do sitega najesti; od 14. leta naprej pa do 70. pa se zdrži ta dan uživanje mesa. Za bolne in starejše od 70-let postna postava ne velja. K postni postavi sodi tudi odpoved v denarju, ki ga namenimo za pomoči potrebne. In tretji steber posta pa je molitev. Z ljubeznijo in voljo vstopimo v čas priprave in spreobrnenja.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.