OZNANILA – 4. navadna nedelja 2023

OZNANILA v PDF

»Blagor ubogim v duhu, kajti njihovo je nebeško kraljestvo…« (Mt 5,3)

PONEDELJEK, 30. januar

ZIMSKE POČITNICE – ta teden ni verouka za osnovnošolce in dijake.

 

ČETRTEK, 2. februar – SVEČNICA, Jezusovo darovanje v templju in DAN POSVEČENEGA ŽIVLJENJA

9.30 – molitvena ura za redovnike in ostale vernike

10.00 – praznična maša, ki jo bo vodil škof Andrej Saje

 

17.00 – začetek devetdnevnice pred praznikom Lurške Matere Božje: vsak večer bomo molili serafinski rožni venec, sledi sv. maša ob 18h z  nagovorom gostujočih pridigarjev (glej prilogo!)

S seboj prinesite SVEČE (ali jih vzemite pri vhodu), da jih bomo pri obredu prižgali in tako pokazali, da želimo živeti kot »otroci luči«!

 

PETEK, 3. februar – sv. Blaž, škof in mučenec

Ob koncu maše boste lahko prejeli blagoslov sv. Blaža »zoper bolezni v grlu in vsakršno drugo zlo«.

Delitev svetih zakramentov  bolnikom in onemoglim po domovih.

19.00 – tiho nočno češčenje Najsvetejšega zakramenta v Lurški kapeli

19.00 – mladince vabimo k pospravljanju jaslic!

 

NEDELJA, 5. februar

Po dopoldanskih mašah vas vabimo na klepet ob čaju, kavi in pecivuker nam ga zmanjkuje, se priporočamo za vaše domače dobrote!

10.00 – sveto mašo bodo oblikovali člani skupnosti Vera in luč, ki združuje osebe s posebnimi potrebami, njihove starše in prijatelje

 

N.B.: ŽUPNIJSKA KARITAS ne zbira in ne deli več hrane, oblačil in obutve, zato prosimo, da jih ne prinašate več pred pisarno, tudi plastičnih zamaškov ne zbiramo več – hvala za razumevanje!


 ČIŠČENJE CERKVE

Sobota, 4. februar: Žabja vas, Šentjernejska cesta, Lobetova ul. in Na Tratah


OZNANILA IN POVABILA:

  • FRANČIŠKAN Z RASTOČO KNJIGO (iz govora umetnostnega zgodovinarja akademika dr. Milčka Komelja ob odkritju spomenika 16.12.2022)

»Frančiškanski patri so vodili gimnazijo od začetka v letu 1746 do leta 1870, torej nad 120 let… Kulturno razgledani patri pa so živeli v frančiškanskem samostanu tudi še pozneje… Moja stara mama, ki je rada iskala zavetje v tej cerkvi in me prva popeljala vanjo, je rada spoštljivo govorila o patru Ciprijanu, tistem, ki je prinesel v samostan dragocen iluminiran srednjeveški rokopis. Med dijaki vseh generacij pa je bila tudi vrsta poznejših učenjakov, politikov in  posebno umetnikov, od Marka Pohlina, Valentina Vodnika, Simona Jenka, Ivana Tavčarja, Stanislava Škrabca, Ivana Hribarja, Dragotina Ketteja, Otona Župančiča… do predstavnikov t. i. novomeške pomladi in vseh, ki so hlepeli po ubeseditvi svojih sanj…«

 

  • »ZVEN STOLETIJ«v torek, 31. januarja ob 21h si na RTV SLO 1 oglejte dokumentarni film Andreja Dobleharja o bogati dediščini zvonov.

 

  • MAŠA ZA RAKAVE BOLNIKE NA BREZJAHv soboto, 4. februarja 2023, ob 16h bo v baziliki Marije Pomagaj nadškof Stanislav Zore daroval sveto mašo  za bolnike z rakom ter njihove svojce in prijatelje.

 

  • ROMANJE V RIM, VATIKAN IN ASSISI – novomeške župnije skupaj z Aritoursom vabimo na 4-dnevno romanje od 27. do 30. aprila 2023. Cena: 359€, prijavnice dobite v pisarni. Več informacij na: www.aritours.si/potovanja/rim-vatikan-assisi-romanje/

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.