OZNANILA – 4. adventa nedelja – BOŽIČ, 22.12.2019

PDFoznanila

4. ADVENTNA NEDELJA

V adventu stopajo pred naše duhovne oči predvsem tri svetopisemske osebnosti: prerok Izaija, Janez Krstnik in Jezusova mati Marija. Danes pa se jim pridružuje še četrta osebnost: sv. Jožef.
Evangelist Matej nam danes tako poroča o veliki Jožefovi stiski. Potem ko se je zaročil z Marijo in preden sta prišla skupaj, je opazil, da je njegova zaročenka noseča. Zaroka je imela pri Judih velik pomen. Bila je javnopravno dejanje, ki je bilo redna predstopnja poroke. Izvršili so jo tako, da je ženin zaročenkinemu očetu izplačal odkupnino za bodočo nevesto. S tem je bila zaročenka pravnoveljavno zavezana ženinu in, če mu je bila v tem času nezvesta, jo je po Mojzesovi postavi zadela smrtna kazen.
S svojo deviško ženo Marijo je sv. Jožef mogočen priprošnjik in zgled vsem tistim, ki se danes čutijo osamljene v svojem teženju po plemenitosti in v svoji zvestobi trajnim vrednotam, kot so poštenost, pravičnost, vestnost, čistost, ljubezen in zvestoba.
Misli že pokojnega duhovnika
koprske škofije Janeza Zupeta.

Zadnja adventna sveta maša bo torej v torek, 24. 12. ob 8h. Večerna sveta maša ob 18h je že VIGILIJA slovesnega in zapovedanega praznika Božiča. Ta večer zaključi romanje Marija Romarica, ki je romala od družine do družine.

SVETA MAŠA ZA DRUŽINE, NA SVETI VEČER, JE OB 20.30. OB 20.10 SE PRIČNE PRED JASLICAMI IGRANI BOŽIČNI PRIZOR. –LEPO POVABLJENI!

BOŽIČ – GOSPODOVO ROJSTVO

Polnočne svete maše 25. 12 ob 00.00:

 KLOŠTER: za župljane (ob 23.15 predpolnočni koncert božičnih pesmi Frančiškanskega župnijske- ga pevskega zbora, ki bo pel tudi pri sveti maši!)
 SMOLENJA VAS: za + Antona Gregorčiča (zbor pred gasilskim domov in potem peš do cerkve!)
 VELIKI SLATNIK: za ++ starše Golob (ob 23h zbor pred cerkvico na Potovem Vrhu in z baklami peš do jaslic ob sotočju treh potočkov, tam je blagoslov jaslic in nato sveta maša v cerkvici!)

** Na praznik Gospodovega rojstva so svete maše kot ob nedeljah, tudi v bolnišnični kapeli.
** Otroci, povabljeni, da k jaslicam prinesete nabiralnike, v katere ste preko celega adventa v akciji »Otroci za otroke« zbirali svoje prihranke.
** TRADICIONALNI BOŽIČNI KONCERT NA BOŽIČ ZVEČER LETOS ODPADE!

BRATJE FRANČIŠKANI IZ KLOŠTRA VOŠČIMO BLAGOSLOVLJEN BOŽIČNI PRAZNIK ROJSTVA BOGA. HVALA, KER VERUJETE. HVALA, KER VERJAMETE V NAS. SMO DAR DRUG DRUGEMU.

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE CERKVE
28. 12.: Žabja vas, Šentjernejska c., Lobetova ul. in Na Tratah.

• BOŽIČNA OSMINA traja od praznika Gospodovega rojstva do Novega leta, praznika Božje Matere Marije. Kolikor je mogoče, vabljeni k sveti maši!

• ŠTEFANOVO: Dan po božiču praznujemo praznik prvega mučenca sv. Štefana. Vabljeni k sveti maši ob 8h, 10h in 18h.

• PRAZNIČNO DRUŽENJE V CERKVICI V GOTNI VASI: Na praznik sv. Štefana in državni praznik Dan samostojnosti in enotnosti vabljeni ob 16.30 v cerkvico sv. Lenarta v Gotno vas, kjer krajani pripravljajo kulturni in družabni program.

• OGLED JASLIC ZA MINISTRANTE NOVOMEŠKE DEKANIJE: Z avtobusom se bodo ministranti podali proti Ljubljani in naprej do Mozirskega gaja, 26.12. ob 13. uri. Ogled jaslic je lahko čudovito podoživljanje božične skrivnosti.

• BOŽIČNO-NOVOLETNE POČITNICE: Kar 14 dni ne bo verouka, ki ga ponovno pričnemo v ponedeljek, 6. 1. 2020. Drage družine, naj bodo prazniki mirni in blagoslovljeni. Vzemite si čas drug za drugega, pa tudi za Boga.

• HVALA JASLIČARJEM: Iskrena hvala študentoma Benjaminu Dreniku in Evi Vovko za idejo letošnjih jaslic; postavila sta jih skupaj z mnogimi mladimi, tudi birmanci. V vseh letnih časih nam Jezus podaja roko.

• VABLJENI NA OGLED JASLIC: V soboto, 28. 12., organiziramo ogled jaslic: Stična, Ljubljana-Dravlje, Celje in Božični Vojnik. Prijavite se v župnijski pisarni!

• PRVOMAJSKO ROMANJE NA BAVARSKO: Tudi letos smo pripravili romanje za praznike ob prvem maju 2020 in sicer z agencijo Ariturs. Želimo poromati na Bavarsko za tri dni. Podroben program vam bo kmalu na voljo.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.