OZNANILA – 34. nedelja med letom 2022

OZNANILA v PDF

KRISTUS PANTOKRATOR – KRALJ VESOLJSTVA

Kristusovo kraljevanje pomeni dokončno izpolnitev človekovega hrepenenja po Bogu in željo, da bi mogel biti za vselej združen z Njim. Ob dovršitvi sveta se bo Kristusovo gospostvo z njegovim drugim prihodom razodelo v dokončnem odrešenju ljudi in v preoblikovanju sveta. Drugi Kristusov prihod za kristjane zato ni razlog za tesnobo, ampak povod za upanje, veselje in hrepenenje.

 

 

 

ADVENTNA DELAVNICA

V soboto, 26. novembra ob 9h bomo v Lenartovi dvorani  izdelovali adventne venčke pod vodstvom izkušenih mentorjev iz župnijske Karitas – posebej povabljene družine veroučencev.   S sabo prinesite čim več zelenja (vejice smrek, cipres…) in okraskov (smrekovih storžkov, hrastovih želodov) ter seveda obilo dobre volje. Svečke in žico za ovijanje venčkov pa smo že nabavili.  Delavnica se bo zaključila ob 12h.

 

ZAHVALA gospe Cvetki Plantan

Ob zaključku 4 letnega mandata se v imenu sodelavcev župnijske Karitas, celotnega občestva in še posebej v imenu prosilcev za pomoč iskreno zahvaljujem gospe Cvetki Plantan za skrbno in požrtvovalno vodenje karitativnih dejavnosti v naši župniji. Prav tako velja zahvala njenemu možu gospodu Rafku, ki ji je pri tem  ves čas stal ob strani in tudi konkretno pomagal!

Zaradi oteženega dovoza hrane in načrtovane prenove samostana (tudi prostorov Karitas) bomo prosilce do nadaljnjega preusmerili na škofijsko Karitas v Šmihelu.

 

 

SVETI MIKLAVŽ bo obiskal naše otroke v cerkvi v ponedeljek, 5. decembra ob 16h. Če želite, da obdaruje tudi vašega otroka (od 2. leta do 3. razreda), izpolnite  prijavnico, ki jo dobite v pisarni ali na spletni strani župnije https://www.nm-kloster.si/

Zbirali jih bomo do nedelje, 27. novembra 2022.

 

 

 

1.adventna nedelja, 27. november – NEDELJA KARITAS

NABIRKA bo za potrebe župnijske in škofijske Karitas.

10.00 – pri družinski maši bodo sodelovali veroučenci 8. razreda


 ČIŠČENJE CERKVE

PETEK 25.11. ob 20h: Smolenja vas, Petelinjek, Potov Vrh, Križe in Veliki Slatnik


OZNANILA IN POVABILA:

  • TEDEN KARITAS (21.-27. november 2022)

V letošnjem tednu Karitas nas bo nagovarjalo geslo: »SKUPAJ DELAJMO ZA DOBRO«, ki je še posebej primerno za današnji čas. »Nihče ni tako reven, da ne bi mogel tudi on sam prispevati svoj delež za skupno dobro. Naj letošnji teden Karitas in Klic dobrote tako odmeva v srcih nas vseh, da bomo na vsakem koraku sposobni stopiti skupaj in da bo v nas delovala nova moč in volja delati resnično dobro. Poklicani smo, da bi bolj in bolj postajali znamenje Božje ljubezni v svetu.« (nadškof Alojzij Cvikl)

 

  • ADVENTNA ORGELSKA GLASBA v Kloštru bo vse 4 adventne nedelje po sveti maši ob 18h krajši orgelski recital. Naša organistka Snežka Podpečan bo izvajala dela slovitih skladateljev in organistov. V nedeljo,  27. novembra bo na sporedu adventni koral J. S. Bacha »Zdramite se, vas kliče glas« in preludij v g-molu D. Buxtehudeja – vabljeni!

 

  • NOVI KOLEDARJI – v pisarni lahko dobite stenske Marijanske koledarje (3€) in namizne Družinine koledarje (6,50€).

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.