OZNANILA – 33. nedelja med letom 2022

OZNANILA v PDF

ZAHVALNE NEDELJE in »BÉRA« na podružnicah

To nedeljo je zahvalna in žegnanjska nedelja v Gotni vasi ob godu zavetnika sv. Lenarta. Prav tako je zahvalna in Martinova nedelja na Potovem vrhu.

Naslednji dve nedelji pa bosta zahvalni še v Smolenji vasi in na Velikem Slatniku – ob tem se priporočamo tudi za »béro«: pridelke iz domačih njiv, sadovnjakov in vinogradov, ki bodo prišli zelo prav za kloštrsko ozimnico!

 

BIRMANSKI IN PEVSKI VIKEND

Ta konec tedna so na duhovnem vikendu na Brezjah birmanci s p. Tomažem in animatorji, naslednji vikend pa se bodo na pevsko-duhovni vikend v Želimlje odpravili pevci Mladinskega pevskega zbora pod vodstvom Nike Molan in p. Gregorja.

 

ŽUPNIJSKI PEVSKI ZBOR in zborovodja Matevž Novak vabita v svoje vrste nove pevce – posebej bodo veseli tenorjev in basov, torej moške okrepitve…

 

 

SVETI MIKLAVŽ bo obiskal naše otroke v cerkvi v ponedeljek, 5. decembra ob 16h. Če želite, da obdaruje tudi vašega otroka (od 2. leta do 3. razreda), izpolnite  prijavnico, ki jo dobite v pisarni ali na spletni strani župnije https://www.nm-kloster.si/

Zbirali jih bomo do nedelje, 27. novembra 2022.

 

 

 

Ponedeljek, 14. november:

19.15 – zakonska skupina I.

Nedelja, 20. november

10.00 – pri družinski maši bodo sodelovali veroučenci 5. razreda in njihovi starši


 ČIŠČENJE CERKVE

19.11.: Kandija in Grm


OZNANILA IN POVABILA:

  • TEDEN ZAPOROV 13.-19. november 2022

Naslov letošnjega tedna zaporov je »Hvala za«. Težko pa je biti hvaležen, počastiti Boga, ko se življenje zdi brezupno, osamljeno ali nepravično. Z izrazom hvaležnosti za male stvari vendarle spoznamo, da so te dejansko velike – nov dan, ki nam prinaša novo priložnost, družina, prijatelji, zrak, ki ga dihamo, streha nad glavo, hrana, prijaznost neznanca… Hvaležnost nas vodi tudi v stanovitnost, h kateri nas vabi Kristus, da se nam vsakdanje življenje ne bi zdelo samoumevno in ne bi tekali brezglavo sem ter tja. Z vprašanjem, za kaj sem tukaj in zdaj hvaležen, se lahko usidram v dani trenutek in ohranjam pripravljenost, osredotočenost, odkrivam modrost, kaj je smiselno in kaj me napolnjuje. Molite z nami, ko potujemo skozi sovražnost, stigmo in obup, ko se premikamo proti upanju, hvaležnih src za vse, kar je pred nami.

(Robert Friškovec, zaporniški vikar)

  • NOVI KOLEDARJI – v pisarni lahko dobite stenske Marijanske koledarje za leto (3€) in namizne Družinine koledarje (6,50€).

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.