OZNANILA – 32. nedelja med letom, 7. 11. 2021 – ZAHVALNA IN LENARTOVA

PDFoznanila

Sklenili smo krog od Lenarta do Lenarta

 

• ZAHVALA: že v brošuri Sklenili smo krog od Lenarta do Lenarta, ki jo danes lahko vzamete, je zapisana zahvala. Še enkrat v imenu vseh sobratov v kloštru VELIK BOG LONAJ, da nas podpirate v molitvi in z materialnimi sredstvi. Okušamo in doživljamo vašo velikodušnost. Naj bodo na tem mestu zapisane še besede novega novomeškega škofa Andreja Sajeta: »Hvaležnost naj ne izgine iz naših src in iz naših dejanj, saj dobra dela govorijo o plemenitosti človekovega srca in njegovi povezanosti z Bogom. Tako dar uboge vdove ni več skrit med mnogimi večjimi darovi, ampak postane zgled darovanja in hvaležnosti.«

• PODELITEV ZAKRAMENTOV ŠTIRIM KATEHUMENOM: načrtovana slovesnost za soboto, 30. oktobra, je zaradi bolezni odpadla; tako smo določili nov termin in sicer sobota, 13. november. Slovesnost bo vodil novi novomeški škof, msgr. dr. Andrej SAJE. Škof nas bo tako prvič obiskal, pridite, da ga radostno in hvaležno pozdravimo.

• TEDEN ZAPOROV: V tednu od 14. do 20. novembra 2021 bomo tudi letos obhajali teden zaporov. Vsako leto ga pripravimo v okviru Katoliške cerkve in drugih krščanskih cerkva ter skupnosti. Namen tedna zaporov je, da bi se kristjani v večji meri zavedali potreb vseh, ki se jih dotika beseda zapor.
Naslov letošnjega tedna zaporov je »Pomislite na vrane …«. Upanje nam pomaga prepotovati potovanje iz temin bolečine, trpljenja, strahu ali bridkosti do kraja, kamor lahko posije svetloba. Bog skrbi za nas. Ne glede na to, kako zmedeno ali težko življenje postane, ni Bog nikoli oddaljen in hrepeni, da bi ga spustili k sebi.« – je zapisal Robert Friškovec, zaporniški vikar.

• ČIŠČENJE IN KRAŠENJE CERKVE: v petek, 12. 11., ob 19h: Smolenja vas, Petelinjek, Potov Vrh, Križe in Veliki Slatnik in v soboto, 20. 11.: Žabja vas, Šentjernejska cesta, Lobetova in Na Tratah.

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.