OZNANILA – 30. nedelja med letom, 27.10.2019

PDFoznanila

POČITNIŠKO – PRAZNIČEN TEDEN

Pred nami so zadnji dnevi oktobra, ki je bil posvečen rožnovenski Materi Božji. Molitev in premišljevanje rožnega venca naj nas spremlja še naprej. Namenov, za kaj naj molimo, nam zagotovo ne zmanjka, saj so stiske in preizkušnje del našega življenja. Naj nam počitniški in praznični dnevi prinesejo novih spoznanj in veselja, da smo drug z drugim bratje in sestre.

SLOVESNI PRAZNIK VSEH SVETNIKOV – SVETE MAŠE NA POKOPALIŠČIH
Slovesni in zapovedani praznik Vsi sveti nas vabi, da razmišljamo o svetosti, naši osnovni krščanski poklicanosti; čeravno se ta dan na pokopališčih v mislih in molitvah ustavimo ob naših dragih rajnih. Tako oni kot mi, se bomo nekoč srečali pri svetem Bogu. Tako upamo, zato molimo in se trudimo ter verujemo.

  • SVETE MAŠE NA POKOPALIŠČIH – 1. novembra:
    • Smolenja vas ob 15.00:  za ++ iz družine VIDRIH in + Slavico GABERŠEK
    • Potov Vrh ob 15.00: za vse ++ MOHARJEVE
    • Veliki Slatnik ob 15.00: za vse ++ iz družine MEŽNAR
    • V Srebrničah in v Ločni na pokopališču je sveta maša ob 14.00.

DAN SPOMINA NA VERNE RAJNE
Dan po Vseh svetih, 2. 11., se katoličani spominjamo vseh naših dragih rajnih in zanje molimo. Sveta maša je v kloštru zjutraj ob 8h in zvečer ob 18h. Ta dan je sveta maša ob 8h tudi na pokopališču v Šmihelu in popoldne ob 16h na pokopališču v Ločni, kjer se maša daruje za rajne škofe, kanonike, prošte in druge duhovnike.

PRVI PETEK IN PRVA SOBOTA sta letos praznična zato prav lepo povabljeni k molitvi 4 delov rožnega venca, tako 1. kot 2. 11.; ob 17.00 uri pričnemo molitev prvih dveh delov in po sveti maši še druga dva dela.

POPOLNI ODPUSTEK
Cerkev naklanja v prvih osmih dneh novembra popolni odpustek za vsak obisk pokopališča in molitev za rajne. Bog nam ob opravljenih molitvah odpušča kazni za naše osebno storjene grehe.
Popolni odpustek pa lahko darujemo za naše rajne, če opravimo spoved, prejmemo sveto obhajilo, obiščemo pokopališče in molimo vero in Očenaš po namenu svetega očeta.

NOVEMBRSKA PISMA
Na klopeh in ob izhodu so novembrska pisma, ki jih čimprej izpolnjena vrnite nazaj (lahko jih oddate tudi v nabiralnik pri župnijski pisarni). Za vaše drage rajne, ki jih boste napisali, bomo ves mesec november molili rožni venec in trikrat na teden darovali svete maše.

• ČIŠČENJE CERKVE: Ulice: Marjana Kozine, Jurčičeva, Levstikova, Stritarjeva in Tavčarjeva.

• JESENSKE IN LENARTOVE POČITNICE: V času jesenskih počitnic ni verouka. So pa naši otroci tri dni, od ponedeljka do srede, povabljeni na Lenartove počitnice, ki bodo letos potekale v duhu 550- letnice prihoda frančiškanov v Novo mesto. Hvala našim mladim, ki so počitniške dneve pripravili in jih bodo vodili pod vodstvom p. Krizostoma in p. Tomaža.

• MOLITEV MLADIH NA POKOPALIŠČU V LOČNI – 31. 10. ob 20h. VABLJENI!

• LENARTOVA NEDELJA 2019: Letošnja Lenartova nedelja bo, kot vsako leto, na zahvalno nedeljo. To je prva nedelja po Vseh svetih, 3. 11. Po vseh svetih mašah v dopoldanskem času bo pogostitev pred cerkvijo. Zato prav lepo vabimo dobre gospodinje, da napečejo sladke dobrote; može pa, da prinesejo dobro kapljico. Po vseh svetih mašah na Lenartovo nedeljo bo tudi ofer – prejeli boste tradicionalni izvod Sklenili smo Krog od Lenarta do Lenarta. Vaši darovi bodo namenjeni za kritje stroškov tiska – 2€ za kos. in seveda za naše potrebe v cerkvi in samostanu. Dobili smo še zadnji račun za nove stopnice iz zgornjega na spodnji vrt; s prejšnjim skupaj znaša 30.000 €.

• OBNOVA MISIJONA: Lansko leto smo v mesecu novembru obhajali mestni misijon, letos pa bo v tednu med 17. in 23. novembrom potekala obnova le-tega. Program je že objavljen na naši spletni strani, za 1. 11. pa boste mogli dobiti podobice, ki bodo vabile na pripravljene dogodke.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.