OZNANILA – 30. navadna nedelja 2023

OZNANILA v PDF

Sreda, 1. november – VSI SVETI

slovesni in zapovedani praznik;

svete maše bodo po nedeljskem razporedu in na  treh podružnicah (ob 15h), po njih pa molitve za pokojne na pokopališčih.

 

 

Četrtek, 2. november – Spomin vseh vernih rajnih

9.00 – začetek Lenartovih počitnic za osnovnošolce, ki so jih starši pisno prijavili; pod vodstvom animatorjev se bodo družili v ustvarjalnih delavnicah in pripravljali na župnijski praznik!

Petek, 3. november – prvi petek

18.45 – nočno češčenje Jezusa v tihoti (do jutranje maše ob 8h)

 

PECIVO IN VINO ZA LENARTOVO

V pripravi na praznovanje Lenartove nedelje prosimo gospodinje za domače pecivo (sladko in slano), za vino pa sta se že ponudila skrita dobrotnika… Vaše dobrote bomo sprejemali v soboto, 4. novembra od 17h do 18h, razdelili pa jih bomo v nedeljo po mašah pred cerkvijo!

LENARTOVA in ZAHVALNA NEDELJA, 5. november

Po vseh mašah bo OFER oz. darovanje za potrebe obnove samostana, pri katerem boste dobili novo brošuro Sklenili smo KROG od Lenarta do Lenarta – velika hvala uredniškemu odboru ter vsem dopisnikom in fotografom za prispevke!

10.00 – družinsko mašo bo oblikovala Frančiškanska Lenartova mladina (FLM)

 

NOVEMBRSKA PISMA –  na klopeh vas čakajo bele ovojnice z listi, na katere napišete imena svojih dragih pokojnih.  Vključili jih bomo v daritev svetih maš vsak petek, soboto in nedeljo v novembru. Vaši  darovi bodo porabljeni za pokritje stroškov ogrevanja cerkve in učilnic. Oddajte jih v nabiralnik pred pisarno – Bog povrni!

 


 ČIŠČENJE CERKVE

Sobota, 4. november: Ul. Marjana Kozine, Jurčičeva, Levstikova, Stritarjeva in Tavčarjeva ulica


OZNANILA IN POVABILA:

  • MOLITEV MLADIH V LOČNIv torek, 31. oktobra bo ob 20h molitev na novomeškem pokopališču. V molitvi se bomo spomnili vseh naših bratov in sester, ki so prestopili prag večnosti. (Ta večer je dandanes zaznamovan z brezglavim rajanjem, ki pogostoma žali Boga, zato želimo v molitvi prinašati mir in veselje ter zaupanje v Boga.) Po molitvi bo v Kloštru potekala pogostitev in druženje. Vabljeni!

 

  • PONOVITEV SREBRNE MAŠE p. Krizostomav ponedeljek, 6. novembra ob 18h bo praznično sveto mašo za sklep češčenja ob patrociniju vodil prejšnji kloštrski župnik; ob tej priložnosti mu bomo voščili tudi za srebrni jubilej mašništva.

 

  • MARIJANSKI KOLEDARJI – v pisarni lahko dobite koledarje založbe Salve (3,50 €) in tudi enolistne Družinine (0,70 €) stenske koledarje za leto 2024.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.