OZNANILA – 29. nedelja med letom 2022

OZNANILA v PDF

Sinoda o sinodalnosti 2021 2023

Narodni sinodalni povzetek

Iz sinodalnih pogovorov smo v Sloveniji prepoznali predvsem naslednje klice za prihodnost:

Sinodalnost naj se nadaljuje! Sinodalni pogovori, sinodalne oblike posvetovanja in sinodalna miselnost naj se nadaljujejo na vseh ravneh.

 Oblikujmo lepa in duhovno bogata in razumljiva bogoslužja! Redno se udeležujmo bogoslužja, da se bo krepila naša vera in bomo iz njega prejemali moč. Vsak vernik naj sprejme neko zadolžitev v župnijskem občestvu. Večkrat razlagajmo pomen bogoslužja.

Bodimo veseli in ponosni kristjani! Povezujmo se v živo občestvo, ki seže v vsakdanje življenje. Samozavestno pričujmo z življenjem in besedo v vseh okoliščinah.

Odprimo naša občestva! Gojimo kulturo dialoga, poslušanja in medsebojnega sprejemanja, da se bo vsakdo počutil sprejetega. Ohranimo naklonjenost do oddaljenih, kljub njihovim posebnostim. Začenjajmo pogovor o temeljnih vprašanjih vere.

Krepimo vlogo laikov in njihovo sodelovanje z duhovniki!

Pomagajmo duhovnikom v vprašanjih njihovega življenja in dela. Opolnomočimo laike za učinkovito sodelovanje z duhovniki. Ponudimo programe formacije za krepitev vere, znanja in veščin sodelovanja.

(se nadaljuje…)

 

*************************************************************************************************************************************************************

Torek, 18. oktober – ob 16.30 – med veroučno uro bo ogled cerkve in razlaga slik za veroučence 1., 2. in 4. razreda

Torek, 18. oktober – ob 20h se bo sestala oznanjevalna komisija ŽPS, ki bo skupaj z župnikom pripravila praznovanje Lenartove nedelje, ki se hitro približuje…

MISIJONSKA NEDELJA, 23. oktober – ob 10.00 – družinsko mašo sooblikujejo veroučenci 4. razreda in njihovi starši

==============================================

 ČIŠČENJE CERKVE

22.10.: Belokranjska cesta, Gotna vas, Ob potoku in Jedinščica

==============================================

OZNANILA IN POVABILA:

  • ŠTUDENTSKI VEROUK za celotno Novo mesto bo letos potekal v Baragovem zavodu v Šmihelu ob sobotah ob 20h, vodil ga bo šmihelski kaplan g. Janez Meglen.

 

  • KATEHUMENAT – še vedno se lahko priključite novi skupini za pripravo odraslih na zakramente, ki poteka vsako nedeljo ob 20h v Antonovi učilnici.

 

  • MAŠA ZA HRVAŠKE VERNIKE V STOLNICI – na Kapitlju se bodo nadaljevale maše v hrvaškem jeziku. Sveta maša bo vsako nedeljo ob 18h, prvič v nedeljo, 23. 10. 2022.

 

  • LENARTOVE POČITNICE za otroke bodo potekale od srede, 2. do petka 4. novembra 2022 od 9h do 15h. Starši boste lahko pripeljali otroke v jutranje varstvo že ob 7.30. Prijavnice bomo delili otrokom kateheti pri verouku.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.