OZNANILA – 26. nedelja med letom, 26. 9. 2021

PDFoznanila

 

SLOMŠKOVA NEDELJA – NOVI NOVOMEŠKI ŠKOF: zadnja nedelja v septembru je posvečena prvemu »uradno« blaženemu Slovencu, bl. Antonu Martinu Slomšku. In prav na Slomškovo nedeljo novomeška škofija dobiva novega škofa, dr. Andreja Sajeta. Naj mu bl. škof Slomšek izprosi modrosti, poguma, veselja in vere, da bo res dober pastir.

VOLITVE NOVIH ČLANOV ZA ŽPS: na današnjo nedeljo zbiramo lističe z vašimi kandidati za novi Župnijski pastoralni svet. Prihodnjo nedeljo, 3. 10., bodo pri župnijski sveti maši novi člani in članice razglašeni.

• ROŽNOVENSKI MESEC OKTOBER: pred nami je mesec, ko smo vsi ponovno povabljeni k družinski molitvi rožnega venca. Radi ga molimo drug za drugega in mnogotere potrebe.

• FRANČIŠKOVA NEDELJA: v nedeljo, 3. 10., obhajamo nedeljo serafskega ubožca sv. Frančiška. Po večerni sveti maši ob 19. uri se bomo spomnili njegove smrti in dan za tem slovesno praznovali njegov god.

• NOVA SKUPINA KATEHUMENOV: prične s srečanji v nedeljo, 3. 10. 2021 ob 20h – lepo povabljeni vsi, ki vam manjkajo zakramenti.

• ZAKRISTANKA ANA ALESSANDRA: naše pridne zakristanke Ane, ki je zadnji dobrih 10 let marljivo skrbela za veliko stvari v cerkvi, zakristiji in župniji pisarni, zaradi bolezni ni več med nami. Naj se čimprej pozdravi, da bo mogla narediti še veliko dobrega.

• ČIŠČENJE IN KRAŠENJE CERKVE: 2. 10.: Ulice: Ivana Roba, Drejčetova pot, Pot na Gorjance, Na lazu, Knafelčeva in Avšičeva in 9. 10.: Belokranjska c., Gotna vas, Ob potoku in Jedinščica.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.