OZNANILA – 25. 12. – BOŽIČ in NOVO LETO 2021/22

PDFoznanila

 

VOŠČILO ZA BOŽIČ IN NOVO LETO: Bratje v kloštru smo veseli in hvaležni, da lahko spet skupaj praznujemo praznik Gospodovega rojstva. Naj Vas betlehemsko Dete blagoslovi, razveseli ali potolaži. Bog je v svoji ponižnosti z nami. Potrudimo se, da bomo tudi mi vsak dan z Njim. Hvala Vam za vso materialno in duhovno podporo. Želimo Vam zdravo in pogumno novo leto.

  • DOHODNINA: Dragi verniki, na vas se obračamo s prošnjo po namenitvi dela dohodnine (1%), ki bi sicer ostal v državni blagajni Frančiškanskemu samostanu Novo Mesto. V naslednjem letu bomo namreč začeli prenavljati močno dotrajani samostan, kar bo za nas velik finančni zalogaj in bi vam bili za vašo pomoč zelo hvaležni. Priloženi obrazec izpolnite in prinesite v župnijsko pisarno ali oddajte v poštni nabiralnik samostana. Za vašo pomoč se vam iskreno zahvaljujemo.
  • 550 LET OD POZIDAVE SAMOSTANA IN CERKVE: PRED NAMI JE JUBILEJNO LETO (1472-2022).Prvi dogodek bo božični koncert našega Frančiškanskega župnijskega zbora sv. Lenart, ki bo v soboto, 8. 1. 2022, ob 19. uri v naši cerkvi.
  • VEROUK: po božično-novoletnih počitnicah se prične v ponedeljek, 10. 1.
  • BOŽIČNI PRAZNIKI: vabljeni k udeležbi pri sveti maši. Otroci, oddajte svoje adventne prihranke k jaslicam. Hvala.
  • ČIŠČENJE CERKVE: 31. 12.: Mali Slatnik, Mala in Velika Cikava, ul.: Milana Majcna, Ilke Vaštetove in Slančeva in 1.: Kandija in Grm.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.