OZNANILA – 24. nedelja med letom, 15.9.2019

PRED SREČANJEM V STIČNI

MOLITEV STIČNE MLADIH
Vabiš me služiti ti.
Uči me ponižnosti.

Kličeš me, zaupam ti.
Poslušam in odgovorim.

Pogumno stopam za teboj.
Glej, vérujem, da si z menoj.

“Tukaj sem, zgôdi se!”

Blaženi Alojzi Grozde, prosi za nas!

Tudi letos bodo naši mladi kot prostovoljci sodelovali v Stični na tradicionalnem srečanju mladih iz vse Slovenije; letos v soboto,
21. septembra. Kdor želi iti z avtobusnim prevozom, naj se prijavi v župnijski pisarni; strošek je 5 €. Odhod avtobusa je ob 8.15 pod staro občino v Novem mestu.

ZBOR ŠAMBAČA
Malgaški zbor Šambača je vokalno-inštrumentalna skupina, ki pod vodstvom Marka Petrovića prepeva mašne pesmi Madagaskarja ter drugih misijonskih dežel. Zbor je nastal
jeseni 2015, ko je pri sv. maši s petjem v malgaščini presenetil misijonarja Pedra Opeko ob njegovem obisku
v Sloveniji. Od takrat naprej prepeva pri sv. mašah po vsej Sloveniji,
na avstrijskem Koroškem in
na Tržaškem. Malgaška beseda »šambača« pomeni vesel, srečen, blažen ter zaznamuje slog malgaških in drugih pesmi, ki jih skupina izvaja.
Zbor bo prepeval pri maši ob 11.30
v nedeljo, 22. 9. 2019.

SLOMŠKOVA NEDELJA 2019, 22.9.
SKUPAJ S SLOMŠKOM ČEZ ZLATI MOST – iz uvodne besede v brošuro ob Slomškovi nedelji, dr. Vinka Škafarja:
Slomšek ima posredno zasluge za združitev Prekmurja z matično domovino. Letošnja Slomškova nedelja nas spominja na več stvari: na
160. letnico prenosa sedeža lavantinske (mariborske) škofije iz Št. Andraža v Maribor, dvajsetletnico razglasitve Antona Martina Slomška za blaženega in posledično za posredne Slomškove zasluge za združitev Prekmurja z matično domovino. V vseh treh primerih je Bog pokazal posebno naklonjenost
slovenskemu ljudstvu, ki ga je bl. Anton Martin Slomšek – predvsem na Štajerskem in Koroškem ter posledično tudi v Prekmurju – tako močno povezal, da smo danes lahko samostojna država. France Kidrič, sicer Štajerc, rojen blizu Rogaške Slatine, je zapisal: »Slomšek kot duhovnik in škof zavzema prvo mesto v zgodovini slovenskega naroda po Cirilu in Metodu«. Kidričeva smela trditev ni neka virtualna trditev, marveč je meso postala, saj brez premestitve škofovskega sedeža iz Št. Andraža v Maribor, Rudolf Maister, Kamničan in borec za severno mejo, ob koncu svetovne vojne ne bi imel kaj braniti, če bi področje med Dravo in Muro ostalo pod graško (sekovsko) škofijo. Tudi Prekmurje ne bi moglo biti združeno v državi SHS (Jugoslaviji), če bi sploh obstajala, toliko manj država Slovenija.

ČIŠČENJE CERKVE
21. 9.: Ragovska ulica, Jakčeva ulica in Maistrova ulica.

SKUPINE V ŽUPNIJI

• FRANČIŠKANSKI ŽUPNIJSKI PEVSKI ZBOR SV. LENART: Pevski zbor je pričel z rednimi vajami ob sredah zvečer ob 19.30 pod vodstvom Matevža Novaka. Lepo povabljeni novi pevci – vsi, ki čutite veselje do zborovskega cerkvenega petja. Saj poznamo tisti pregovor: Kdor poje, dvakrat moli.

• MINISTRANTI: Ministrantska srečanja bodo ob sobotah ob 17.30 – prvič se dobimo 21. 9. Dečki, ki čutite veselje do strežbe duhovniku pri oltarju, ste prav lepo povabljeni. Starši, podprite jih v njihovi želji in jih pripeljite!

• SBP – SLOMŠKOVO BRALNO PRIZNANJE: Otroci, povabljeni, da se srečate z voditeljco SBP, go. Metko Slana, v četrtek, 19. 9. ob 17h v Antonovi sobi.

• MLADINSKI IN OTROŠKI ZBOR: Prve vaje z Niko Molan bodo v petek, 20. 9. ob 15h za mlade in ob 17h za otroke.

• DRAMSKA SKUPINA: Srečanja se nadaljujejo s Saro Mihalič v petek, 27. 9. ob 16.30. V petek, 20.9. jih ne bo.

• KATEHETSKA NEDELJA – 22. 9.: Pri sveti maši ob 10h bomo klicali Svetega Duha na novo katehetsko in veroučno leto; blagoslovili bomo tudi šolske torbe, zato jih prinesite s seboj.

• KATEHUMENAT: Vsako leto pričenjamo na začetku meseca oktobra z novo skupino katehumenov – vseh tistih, ki niso krščeni ali pa jim manjka kakšen zakrament, recimo: obhajilo ali birma. Prvo srečanje kandidatov bo v nedeljo, 6. oktobra ob 20. uri. Vnaprejšnja prijava ni potrebna.

o SLOVENSKO – HRVAŠKO SREČANJE VERNIH KATOLIČANOV bo v soboto,
19. oktobra, v rojstnem kraju bl. Alojzija Stepinca: v Krašiću na Hrvaškem.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.