OZNANILA – 12. do 15. nedelja med letom, 23. junij do 21.julij 2024

OZNANILA IN POVABILA:

 

  • POLETNI URNIK NEDELJSKIH MAŠ: v JUNIJU, JULIJU in AVGUSTU sveta maša ob 11.30 ODPADE – obvestite se med seboj!

 

  • KRIŠTOFOVA NEDELJA: 21. julija bo po mašah posebna nabirka za MIVO, ustanovo, ki zbira denar za prevozna sredstva naših misijonarjev (za vsak srečno prevožen kilometer naj bi darovali 0,05€).

 

  • SVETE MAŠE NA PODRUŽNICAH: 30.6. ob 10h v Gotni vasi, 14.7. ob 10h na Velikem Slatniku, 21.7. ob 10h Marjetino žegnanje na Potovem vrhu in 28.7. ob 10h Anina nedelja v Smolenji vasi.

 

  • RAZSTAVA SPOMIN SLOVENIJE – pred rotovžem je na panojih predstavljenih deset ustanov, ki hranijo bogato kulturno dediščino in so se uvrstile v UNESCOV nacionalni register – med njimi tudi knjižnica Frančiškanskega samostana v Novem mestu, ki jo je podrobno predstavila dr. Ines Vodopivec iz NUK-a.  Kot zanimivost je navedla, da so se novomeški frančiškani intenzivno ukvarjali tudi z medicino in da je samostanska lekarna daljna predhodnica današnje tovarne zdravil Krka

 


ŽUPNIJSKI NAPOVEDNIK:

 

  • 25. – 29.6.: mestni oratorij za otroke in najstnike v Šmihelu

 

  • 21. – 27.7.: letovanje za OPZ, MPZ, ministrante in animatorje – prijavnice dobite pri p. Tomažu ali p. Gregorju

 

 

ČIŠČENJE CERKVE – v soboto, 29.6.: Mali Slatnik, Mala in Velika Cikava, ul. Milana Majcna, Ilke Vaštetove in Slančeva; 6.7.: Kandija in Grm; petek, 12.7. ob 19.45: Smolenja vas, Petelinjek, Potov Vrh, Križe in Veliki Slatnik; sobota, 20.7.: Žabja vas, Šentjernejska c., Lobetova in Na tratah.

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.