OZNANILA – 11. navadna nedelja 2023

OZNANILA v PDF

Sobota, 24. junij – Rojstvo Janeza Krstnika, slovesni praznik

Janez Krstnik je edini svetnik, čigar rojstvo Cerkev slavi s posebnim praznikom. Njegova vloga je posebej pomembna ob prehodu iz Stare v Novo zavezo, saj Janez Krstnik velja za angela glasnika pred Mesijo. Ime Janez se po hebrejsko glasi Johanaan in pomeni Bog je milostljiv. Janezu pravimo Krstnik zato, ker je tiste, ki so se s pokoro hoteli pripraviti na Odrešenikov prihod, krščeval v reki Jordan; predvsem pa je dobil vzdevek zato, ker je krstil Jezusa  ter ga pri tem razglasil za obljubljenega Mesija.

 


Nedelja, 25. junij ob 10hSREBRNA MAŠA p. Petra Vrabca, pri kateri bo pridigal p. Marko Novak, pel pa Frančiškanski župnijski zbor sv. Lenart

Da se bomo po slovesnem bogoslužju lahko pred cerkvijo poveselili skupaj z jubilantom, vas prosimo za domače pecivo in žlahtno kapljico – oboje prinesite v Klošter v soboto zvečer ali v nedeljo zjutraj!


OBNOVA CERKVE v Smolenji vasi

Po zaključeni prenovi drenaže, je sedaj na vrsti še obnova zunanjega ometa z zvonikom vred. Stroški celotne obnove bodo po predračunu znašali  70.000€. Gradbeni odbor je z osebnimi obiski po domovih že zbral nekaj čez 20.000€, 4.000€ je prispevala Mestna občina, za pomoč se bomo obrnili tudi na Škofijski ekonomat in podjetnike v bližnji industrijski coni Cikava. Želimo si, da bi bila dela končana do žegnanja, ki bo 15. avgusta, saj so izvajalci pripravljeni tudi malce podaljšati rok plačila…

 

DOBRODELNI NABIRKI za obnovo oltarjev na V. Slatniku

Na januarski licitaciji mesnih izdelkov ob godu sv. Antona se je nabralo 2.970€, ob nedavnem pogrebu zaslužne mežnarice Mime Košmerl pa so svojci in prijatelji pokojne namesto sveč in cvetja darovali 1.000€ – Bog povrni vsem velikodušnim dobrotnikom!

NAPOVEDNIK:

* Poletni urnik nedeljskih maš: v JULIJU in AVGUSTU sv. maša ob 11.30 ODPADE!


 ČIŠČENJE CERKVE

Sobota, 24. junij: Žabja vas, Šentjernejska cesta, Lobetova in Na Tratah


OZNANILA IN POVABILA:

  • FRANČIŠKAN Z RASTOČO KNJIGO (iz govora umetnostnega zgodovinarja dr. Milčka Komelja ob odkritju spomenika 16.12.2022)

»Idejo rastoče knjige že od začetka moralno podpira tudi Slovenska akademija znanosti in umetnosti, katere ugledni člani so bili tudi znanstveniki in umetniki, ki so jih nekdaj še učili novomeški frančiškani, nekateri poznejši akademiki pa so bili nekdaj na novomeški gimnaziji tudi profesorji.

Novo mesto postaja s spomenikom frančiškana z rastočo knjigo bogatejše za še en dragocen spomin. Njegovim pobudnikom in uresničiteljem gre zahvala, da se bo mesto situl, pa tudi učenosti in literature, še bolj zavedalo svoje bogate preteklosti in se ob njej navdihovalo in opogumljalo tudi za srečno, ustvarjalno in duhovno bogatejšo prihodnost.« (konec)

  • MESTNI ORATORIJ 2023 se bo začel takoj po zaključku šolskega leta v ponedeljek, 26. junija in bo trajal do nedelje, 2. julija. Počitniški program z naslovom »Stopi na pot!« bo potekal v Baragovem zavodu v Šmihelu. Prijavite se preko e-prijavnice.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.