OZNANILA – 10. nedelja med letom, 9. junij 2024

OZNANILA v PDF

Češčenje presvetega Jezusovega  srca skuša prodreti v globino in notranje jedro Kristusove skrivnosti, v jedro, iz katerega pritekajo vsa velika dela v naše odrešenje, posebno še Kristusova daritev na križu. In to je tista ljubezen, ki je bila od vekov skrita v brezdanjih globinah troedinega Boga, ki pa si je prevzela našo človeško naravo in nas v Kristusu začela ljubiti tudi s človeškim srcem ter dosegla svoj vrhunec v kalvarijski daritvi, ko so iz prebodene Kristusove strani začele teči reke žive vode, ki odslej nikdar več ne bodo usahnile.

Češčenje Srca Jezusovega se nanaša na tisto, kar je pri Kristusu in sploh pri skrivnosti odrešenja najglobljega, kar zajema iz globin njegove Božje – človeške ljubezni. Častiti Srce Jezusovo torej pomeni častiti Jezusovo osebo s posebnega vidika njegove odrešenjske ljubezni. Zato je jasno, da ta pobožnost nikakor ne nasprotuje drugim zdravim pobožnostim, ki jih Cerkev priporoča, temveč jih krepi, poglablja in prešinja.

 

Četrtek, 13. junij – sv. Anton Padovanski, cerkveni učitelj

18.00 – poljska maša v podružni cerkvi v Smolenji vasi
19.00 – sveta maša in po njej molitve za ozdravljenje in osvoboditev od zla

 

11. NEDELJA MED LETOM, 16.6.

ZAHVALA ZA PRAZNOVANJE
S p. Markom se prisrčno zahvaljujeva vsem, ki ste pripravili praznovanje najinega srebrnega in zlatega duhovniškega jubileja: članom ŽPS, ministrantom, pevcem Frančiškanskega župnijskega zbora, gasilcem s Križev za mize in klopi, okraševalcem in postavljalcem mlajev pred cerkvijo, mladinski dramski skupini in ozvočevalcu g. Molanu – Bog povrni vsem!

 

 


ČIŠČENJE CERKVE

Sobota, 15. junija: Ragovska, Jakčeva in Maistrova ulica


 

 

OZNANILA IN POVABILA:

 

  • ROMANJE BOLNIKOV NA BREZJE – v soboto, 15. junija, bo pri Mariji Pomagaj potekalo tradicionalno vseslovensko romanje bolnikov, invalidov in starejših. Začetek ob 9h s petjem in molitvijo rožnega venca. Ob 10h pa bo na trgu pred baziliko Marije Pomagaj slovesna sveta maša.

 

  • POLETNI ORATORIJ za otroke in najstnike novomeških župnij bo letos potekal od 25. do 30. junija v Baragovem zavodu v Šmihelu. Pod naslovom: »Blagor zvestim!« bodo otroci skupaj z animatorji spoznavali zgodbo preroka Danijela. E-prijave so na FB strani: Oratorij Novo mesto!

 

 

ŽUPNIJSKI NAPOVEDNIK:

 

  • 25. – 29.6.: mestni oratorij za otroke in najstnike v Šmihelu, prijave sprejemajo samo do 16. junija!

 

  • 21. – 27.7.: letovanje za OPZ, MPZ, ministrante in animatorje – prijavnice dobite pri p. Tomažu ali p. Gregorju

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.