OZNANILA – 1.adventna nedelja 2022

OZNANILA v PDF

1.ADVENTNA NEDELJA

MISEL OB ZAČETKU ADVENTA

»Ura je že, da se zbudite iz spanja… Odvrzimo torej dela temè in si nadenimo orožje luči!« (Rim 13, 11-12)

Prva adventna nedelja je kot letna budilka. Konec mračnega novembra zazvoni in spregovori o Luči, ki prihaja… Kaj nam bo novega prinesel letošnji advent? Kaj temnega moram odvreči in kaj je tisto Pavlovo orožje luči, ki bi si ga moral nadeti? Ali bo ostala le lepa prispodoba ali pa bom prišel do novega spoznanja in odkril držo, ki bo mene in moje bližnje pripeljala bliže rešitvi?

 

ADVENTNI KOLEDAR – osnovnošolcem smo pri verouku razdelili brošure, ki naj družinam pomagajo v pripravi na Božič – v smislu skupnega branja zgodb, molitve in zbiranja darov Otroci za otroke.

V prvem delu koledarja je predstavljeno življenje mlade Francozinje Pauline-Marie Jaricot, ki je v začetku 18. stoletja v Lyonu ustanovila več misijonskih pobud in je bila letos razglašena za blaženo. V drugem delu pa so zbrana pričevanja slovenskih misijonarjev o tem, kako oni molijo z otroki in kako jim molitev pomaga pri njihovem delovanju. Na sredi je načrt za nabiralnik, v katerega naj otroci zbirajo svoje prihranke za revne otroke, ki jih bodo 6. januarja skupaj s tremi kralji položili pred Jezusove jasli.

 

Torek, 29.11. ob 17h – sestanek za starše veroučencev 3. razreda, ki se pripravljajo na zakramenta sv. spovedi in sv. obhajila

 

NOČNO ČEŠČENJE – v noči iz petka, 2.12. (začetek ob 18.45) na soboto, 3.12. (do 8h) bo v lurški kapeli češčenje Najsvetejšega zakramenta v tihoti.

 

2. adventna nedelja, 4. december

Agape po vseh jutranjih mašah.
10.00 – pri družinski maši bodo sodelovali veroučenci 9. razreda

 

SVETI MIKLAVŽ bo obiskal naše otroke v cerkvi v ponedeljek, 5. decembra ob 16h v cerkvi.

Pričakovanje njegovega prihoda nam bosta krajšala veroučna dramska skupina in otroški pevski zbor.

 

 


 ČIŠČENJE CERKVE

Sobota, 3. december: Žabja vas, Šentjernejska cesta, Lobetova in Na Tratah


OZNANILA IN POVABILA:

KONCERT MPZ KLOŠTER – v soboto, 3. decembra 2022 ob 18.45 (po večerni maši) bo letni koncert kloštrskega mladinskega pevskega zbora, ki ga vodi Nika Molan. Posamezne pesmi bodo povezovala »pisma Bogu«, ki jih bodo prebirali naši mladi pevci in pevke – privoščite si večer slavilne in oznanjevalne glasbe ter povabite še koga!

 

 

  • ADVENTNA ORGELSKA GLASBA v Kloštru bo vse 4 adventne nedelje po sveti maši ob 18h krajši orgelski recital. Organistka Snežka Podpečan bo v nedeljo, 4. decembra izvedla 2. stavek orgelske sonate Josefa Rheinbergerja Cantilene v F-duru.

 

  • NOVI KOLEDARJI – v pisarni lahko dobite stenske Marijanske koledarje (3€) in namizne Družinine koledarje (6,50€).

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.