BINKOŠTNA NEDELJA – 31. 5. 2020

PDFoznanila

Ustna OZNANIILA

• Oznanila z mašnimi nameni za prihodnji teden, ki je pred nami, dobite ob izhodu. Prav tako tudi verski tisk: nova Družina, Ognjišče za mesec junij in drugo.

• (Danes) V nedeljo popoldne je osrednje škofijsko praznovanje v čast bl. Alojziju Grozdetu na Zaplazu. Med mašo ob 16h bo škof Glavan podelil Odličje sv. Jožefa letošnjim prejemnikom: družini Koprivc. Po maši sledi molitev ob Grozdetovih relikvijah. – Lepo povabljeni, saj bo sv. maša na prostem in bo tako
zagotovljena razdalja.

• (Jutri) V ponedeljek je binkoštni ponedeljek, ko Cerkev obhaja praznik Marije, Matere Cerkve. Vabljeni k sveti maši zjutraj ob 8h ali zvečer ob 19h. Pričenjamo mesec junij, mesec Jezusovega Srca, ko bomo pri jutranjih svetih mašah prebirali VRTNICE, ki imajo naslov: Evharistija v šoli svetnikov.

• Pred nami je prvi petek v mesec juniju. Vse štiri večere, od četrtka do nedelje, bomo pol ure pred večerno sveto mašo molili rožni venec pred Najsvetejšim. Prvi dnevi v mesecu, povezani s prvim petkom, so priložnost za prejem svetih zakramentov.

• V tednu, ki je pred nami, se bodo otroci po veroučnih razredih srečali in prejeli spričevala. Prihodnjo nedeljo pa se bomo Bogu zahvalili za minulo katehetsko leto, ki je bilo letos malo nenavadno, a z Božjo pomočjo in pridnostjo smo lahko od njega tudi kaj dobrega in koristnega dobili.

• Prihodnjo soboto, 6. junija, čistijo in krasijo cerkev župljani iz ulic: Ragovska, Jakčeva in Maistrova.

• Še eno obvestilo: po našem mestu je pričel voziti električni bus, imenovan Leon, namenjen starejšim in invalidnim osebam; vozi med makadamskim parkiriščem v Kandiji in parkiriščem pri Ljubljanski banki ter Novim trgom, seveda pelje čez Kandijski most preko Glavnega trga. Vozil bo brezplačno, od ponedeljka do petka, med 8. in 15. uro ter ob sobotah med 8.30 in 13. uro. Potrebno ga je poklicati na tel. številko, ki jo dobite na oglasnih deskah ob izhodu ali v župnijski pisarni ali pa mu pomahate in vam bo ustavil.

• Kdor pa bi želel (od starejših) priti do cerkve za avtomobilom, pa naj se oglasi v župnijski pisarni in se pogovori s p. Krizostomom ali s p. Tomažem, ki bosta dala nadaljnja navodila.

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.